2.el motosiklet Alim Satim Masrafı

Arkadaslar bende asya 150 t scooter tarzi motor var bunu Saticamda Bu alim Satimda ne kadar masraf gidiyor Alicak Kisi ayni şehirden plaka fln aynı kalıcak Sadece noter den satis verince islem bitiyormu Toplam ne kadar masraf gidiyor ????

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaslar bende asya 150 t scooter tarzi motor var bunu Saticamda Bu alim Satimda ne kadar masraf gidiyor Alicak Kisi ayni şehirden plaka fln aynı kalıcak Sadece noter den satis verince islem bitiyormu Toplam ne kadar masraf gidiyor ????
notere gidiyosunuz alan kişi 75 tl bayılıyo sonra sigortacıya gidiyosunuz alan kişi sigortasını yaptırıyo 35-45 tl arası bir rakam çıkar sonra trafiğe gidip (en güzel yanı burası) ücretsiz ruhsatını alıyo bende bugün aldım daha :thumleft:

peki alınan motorun sıgortası halen devam edıyosa yınede sıgortaya ucret odenıyomu.

tmm sigortayı üzerime alcam ama eskı sıgorta sahıbı sıgortadan ucret talep etmıycek ve 6 ay kadar sıgortası var halen motorun.uzerıne ekleme mi yapılacak...

valla onu bilmiyorum yani benim ilk sattığım kişi de aynısı söylüyordu ben araştırıyım ararım seni dedi. bi daha aramadı sanırım olmuyor yani yeniden yapmak gerekiyor ki zaten 40 50 lira bişey

bende ole bişeyler oluyor die duymuştum.nese yapacagım zaman ogrenırız :)

tmm sigortayı üzerime alcam ama eskı sıgorta sahıbı sıgortadan ucret talep etmıycek ve 6 ay kadar sıgortası var halen motorun.uzerıne ekleme mi yapılacak...
Eski sahibin sigortadan iade talep etme hakkı var kullanmadığı günler için eğer isterse, adam bu hakkını kullansa da kullanmasa da siz sıfırdan sigorta yaptıracaksınız.

aynı sıgorta sırketını kullanacgım bende.eskı sahıbının kullanmadıgı gunleri sigortayı uzerime aldıgımda benım hesabıma aktarma gıbı olanak varmı yokmu???

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
peki alınan motorun sıgortası halen devam edıyosa yınede sıgortaya ucret odenıyomu.
Eski sigortayı, eski sahibi iptal ettirip kalan ücreti sigortacıdan alabilir, ama siz yeni sigorta yaptırmak zorundasınız. Veya şöyle olur; eski sahibiyle sigortacıya beraber gidersiniz, onunki iptal edilir, para iadesi istemez ise kalan meblağ sizin poliçe ücretinden düşülür. Ama sanırım iptallerde iade tam olmuyor, mesela kalan 6 ay ise 5 aylık gibi bir ücret iade ediliyor diye biliyorum.

aynı sıgorta sırketını kullanacgım bende.eskı sahıbının kullanmadıgı gunleri sigortayı uzerime aldıgımda benım hesabıma aktarma gıbı olanak varmı yokmu???

Olmaz olur mu hiç. Aldığınız kişinin sigortasını alın onun yaptırdığı yere gidin tazeliycem üzerime alıcam diyin. Onun kalan günlerinden geri ödenmesi gereken tutar sizin vereceğiniz tutardan düşülüyor. Eğer aldığınız kişi izin verirse öyle yapın.

Olmaz olur mu hiç. Aldığınız kişinin sigortasını alın onun yaptırdığı yere gidin tazeliycem üzerime alıcam diyin. Onun kalan günlerinden geri ödenmesi gereken tutar sizin vereceğiniz tutardan düşülüyor. Eğer aldığınız kişi izin verirse öyle yapın.

hocam tamda bu cevabı arıyordum agzınıza saglık...peki 125cc motor için nekadar ücret talep edilir

hocam tamda bu cevabı arıyordum agzınıza saglık...peki 125cc motor için nekadar ücret talep edilir

Valla ben 2011 Honda CBF 150'm için 42 liraya yaptırdım. Acenteden acenteye değişiyor. Aldığım adamın sigortasını tazelettim üzerine 27 lira gibi bir para ödedim.

peki hangi acentede yaptrdın ve aldıgında ne kadar sıgortası mevcuttu hocam

peki hangi acentede yaptrdın ve aldıgında ne kadar sıgortası mevcuttu hocam

Valla motoru alalı 2-2.5 ay falan oldu ama ne kadar daha vardı bilemiycem. Motor haziran çıkışlı falan sanırım. Halk sigortaymış. 44 lira 80 kuruşmuş. 42 değilmiş :)

anladım.pekala şuan benım motor anadolu acentesınden sıgortalı.uzerıme alırken başka bır acenteye gıtsem kullanılmayan sıgorta gunlerı o acenteyede aktarılıyormu acaba.2. olarak da motorsıkletın degerını falan soruyorlarmı??

anladım.pekala şuan benım motor anadolu acentesınden sıgortalı.uzerıme alırken başka bır acenteye gıtsem kullanılmayan sıgorta gunlerı o acenteyede aktarılıyormu acaba.2. olarak da motorsıkletın degerını falan soruyorlarmı??

Malesef öyle bir şansınız yok. Ama yeni sigorta yaptırıp onu iptal edip para alma gibi bir durum olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar