Kopan minibüs.

Kulakların zarar görmesi bi yana, 8-10 metrekarelik bir alan içinde 20 bin watt RMS'e maruz kaldığınızda muhtemelen ses dalgalarından iç organlarınız bile zarar görür.

Yani arkadaşlar teessüf ediyorum. :)
20.000w olurmuş veya olmazmış, orasını ben uydurdum tamam biraz abartmış olabilirim. Ama sadece biraz. :p Hadi sizin hatırınıza 200w olsun. Ama benim arabamdaki 100w sistemden en az 250.000 kat fazla ses çıkarıyordu.:p
Sonuçta hiçbir akıllı insanın aklından bile geçmeyecek kadar ciddi bir tesisat ve yüksek bir sesle geldi dolmuşçu kardeşimiz. Biz bindikten sonra sesi kıstı, fakat orada olup o sesi duymalıydınız. Şaka gibiydi.
Şurda makara yapıyoruz bu kadar ciddiye almaya ne gerek var. :silent:

Son düzenleme:
Moderatör
Benim minubuste,ki kendisi ruhsatinda otobus olarak gecer (15 koltuktan sonrasi otobus sinifina girer), cok parti vermisligimiz vardir. Dogum gunu, yilbasi, aysonu aybasi, her turlu kutlamayi yapardik. Cikardik deniz manzarali issiz tepelere, sabaha kadar eglenirdik. Rahmetli arkadasim yasasaydi ah uleenn!

1000W RMS olsa o bile baya etkileyici olur kesinlikle, bence müzikten çok iç döşemeleri ve ışıklandırması önemli. Minibüse asıl hava verecek şeyler onlar. Müziğin sesinin çok fazla olmasıyla çok çok fazla olması arasında pratikte bi yarar farkı yok.

1000W RMS olsa o bile baya etkileyici olur kesinlikle, bence müzikten çok iç döşemeleri ve ışıklandırması önemli. Minibüse asıl hava verecek şeyler onlar. Müziğin sesinin çok fazla olmasıyla çok çok fazla olması arasında pratikte bi yarar farkı yok.

Döşemedeki işçiliği görmeliydiniz. Çok başarılı ve ciddi emek harcanmış.

Arkadaşımda bu minibüsün videosu vardı. :) Sanırım aynı aletten bahsediyorsunuz.:) Abi sesi aç sesi diyor.Dayı bir açıyor sesi.Sadece öğrenciler vardı minibüste.Herkes oynuyordu. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
ya dayak yemediniz ya sayı saymayı bilmiyorsunuz :)

20.000 watt rms neredeyse 40-50 tane sub woofer yapar. bunları besleyen anfiler
aküler kondansatörler ıvır zıvırlar nerede :)

(40-50 sub örnek bir hesaptır anlaşılması için.)

Sevgili Olcay,

20.000 watt abartıymış arkadaşa her zamanki yöntemler ile işkence ederek itiraf ettirdik artık onu vurmana gerek yok :) :) :)

Küçük bir açıklama yapmayı isterim , bazı hoparlörler çok küçük olmakla beraber inanılmaz kaliteli ve güçlü olabiliyorlar . BOSE Acoustimass serisinde kullanılan JEWELCUBE hoparlörleri örnek verebilirim , bir rakı bardağı büyüklüğünde ama rms 200w gücündedirler.

jewelcube.jpg

Sevgilerimle

20000 rms demek 4 adet kicker solo-x koymak demek. her biri 320 litrede çalar buda 1280 litrelik kutu demek. bunları da 4 adet mono ampli ile beslemek demek. aküler alternatör kablolar vs bu işin sonu yok beyler. konuyu açan arkadaş bence bir sıfır fazla sallamış.

sakın 4 adet 6985 olmasın dinledigin. onlarda iyi çalar ama eskiler bilirler.

çatlaaa patlaaa olmadı bi dahaaa :cherry: bu nedir arkadaş ya ne olacak bu bizim memleketteki minibüsçüler :)

Ses sistemlerinden anlayan bu kadar arkadaşı yakalamışken birkaç şey sorsam umarım sakıncası yoktur. :p

1. Kullanmakta olduğum Audio-System HX 165 Phase komponentlerimin crossoverları 3000 farklı şekilde ayarlanabilirken (kurcalamaya korktuğumdan) halen fabrika ayarlarında çalışıyor. Buradaki Almanca kullanım kılavuzundan birkaç ipucu çıkarabilirmisiniz? Veya aynı kılavuzun İngilizcesi varsa ona da razıyım.

2. 15 litre hacimli kapalı kutuda çalacak en fazla 20 cm çapında yumuşak tonlu SQ sub ne önerirsiniz?

Teşekkür eder, saygılar sunarım.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
20000 rms demek 4 adet kicker solo-x koymak demek. her biri 320 litrede çalar buda 1280 litrelik kutu demek. bunları da 4 adet mono ampli ile beslemek demek. aküler alternatör kablolar vs bu işin sonu yok beyler. konuyu açan arkadaş bence bir sıfır fazla sallamış.

sakın 4 adet 6985 olmasın dinledigin. onlarda iyi çalar ama eskiler bilirler.

bahsettiğin hoparlöre baktım rms si 2500 watt, yani 4 değil 8 tane lazım hatta :)

6985 i hatırlattığın iyi oldu, o minibüsde kesin dört seksenbeş iki bufır vardır :mrgreen:

şimdi ben sorarım bunları neden denetlemiyolar. bunu toplu taşıma aracına yapan bir varlık insan azmanı diye tabir edilen cins oluyor.
sonra bizlerde şunu demek sorunda kalıyoruz abi taksicilerden ve minibüscülerden uzak durcaksın trafikte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar