o içselleşmiş hastalığın sebebinden bahsediyorum
Hoca, adam söylemiş zaten
Milyarderler finansal sistemin mental köleleridir.
-------------------------------------------------------------------
Kalma arada zaten kanka, delirdin mi yaftamam kabul ediyorum, biraz sataşayım dedim ama aranıza almıyosunuz ki!!! ne konusuyosunuz bakim diye çok merak ettim???
Konyak, fişkü, burbon üçlüsünden şaşmam usta... Ama seninle rakı içmezsem gözüm açık gider, o ayrıNe içtiniz abicim siz?
Gayet güzel anlatmışsın ustam. Üzerine laf söylenmez, iznin olursa altına imza atılır...Dünya tarihinde insanların birbiri ile kavgası, varolma mücadelesinde doğaya karşı kazandığı zafer sonrası avcılıktan üretkenliğe geçişi ile başlar.
Server hocanın uygarlık tarihini okuyalı 35 sene olmuş. Birde sendikal mücadeleden gelen babanın oğlu olunca, ister istemez olayları üretim araçlarına sahip olanlar ve olmayanlar arasındaki ilişkileri tüm çıplaklığıyla görüp bilimsel temelde analiz etmeyi öğreniyorsunuz.
Gerekli siyasal ve sosyal stratejileri belirleyip toplumun genelinden birkaç adım daha önde olmak ve ona göre plan yapmak bir disiplin haline geliyor.
Ama kapitalizm bunları planlayamaz çünkü plan disiplini yoktur, çıkar disiplini vardır kapitalizmin.
Çıkar için her türlü ilkesizliği savunur ve uygular.