3 - 10 aralık rakı balık haftası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
her ne kadar kapanışı dün yapmak istesem de kısmet bugüneymiş,
tekirdağ trakya serisi yanında boğaz mahsülü palamut ile kapanışı yaptık.
(önümüzdeki hafta sonuna kadar)

şu an son dubleyi mevye ile geçiştiriyorum.
rakı ve içki adabını bilen tanıdık tanımak her dostumuzun şerefine ....

:)
Arkadaşlar ne diyim bilmiyorum ki..

Hristiyanım dedim, yanıcaksın lan şerefsiz dediler..
Yahudi'yim dedim, yürü lan kıyıcı kitapsız dediler..
Ateist'im dedim, yürü lan onun bunun çocuğu dediler..
Müslümanım dedim, bağnaz yobaz dediler..
Ben dedikçe onlarda bişey dediler..
İnsanım diyecektim ki, insanlığa dair bişey bırakmadılar.

Herhangi bir gerginliğe sebebiyet verdiysem hepinizden özür diliyorum.
Bu konuyla alakalı bir kısım insanlarla, bundan sonra ben düşman bile değilim..

sinan işler nasıl kardeşim yatırımlar ne alemde....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
her ne kadar kapanışı dün yapmak istesem de kısmet bugüneymiş,
tekirdağ trakya serisi yanında boğaz mahsülü palamut ile kapanışı yaptık.
(önümüzdeki hafta sonuna kadar)

şu an son dubleyi mevye ile geçiştiriyorum.
rakı ve içki adabını bilen tanıdık tanımak her dostumuzun şerefine ....

Ben dûn aksam yaptim kapanisi.
bu sefer aperatif degil yemegin yanina aldim rakiyi.
Nil nehrinin meshur bir baligi var.
Dedim ulem sen rakiyla iyi gidersin.
Bir de salata yanina.
Üstelik de tesadüf Edremit'ten dostum zeytinyagi göndermis cuma elime geçti.
Mis gibi zeytin kokuyor ev geldiginden beri.
O da motorcunun hasidir.
Bursa'dan mandiraci dostum koyun peyniri göndermisti geçen hafta.
özlemissindir pust diye not düsmüs çok kizdim.:)
Bir haftadir rakiya bekletiyordum açmamistim paketi.
Kurutulmus domates,çiçek biberi,salça,harissa,çesitli baharat ve otlarla yaptigim bir mezemde var üsenmedim yaptim.
Meksikali bir arkadasa tattirdim oha dedi, o derece zehir kurusiki degil yani.
Yengen beni o kadar hevesli sofra hazirlar görûnce daynamamis bu yine pokunu çikarir diye bir çorba yapmis, finale süpriz oldu.:)
Ama iyi oldu yoksa ben o mide ile zor uyurdum.
Burda 35lik yok mecbur 70lik açiyoz.
Anla artik.:cherry:

bu gece 70 l,k tekirdağ altın serisi devirdik , istavrit ve hamsi eşliğinde. :))

Icemiyorum abi su rakiyi...:pale:
O Anis (Anason) kokusu beni öldürüyor....

Bira haftasi gelince beni uyandirin.. :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Icemiyorum abi su rakiyi...:pale:
O Anis (Anason) kokusu beni öldürüyor....

Bira haftasi gelince beni uyandirin.. :)
la remzi sen benim emaneti gönder birde sana bir bira markası söyleyecegim gelirken bana bir kasa getir :):):):)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:30 ----------

Ben dûn aksam yaptim kapanisi.
bu sefer aperatif degil yemegin yanina aldim rakiyi.
Nil nehrinin meshur bir baligi var.
Dedim ulem sen rakiyla iyi gidersin.
Bir de salata yanina.
Üstelik de tesadüf Edremit'ten dostum zeytinyagi göndermis cuma elime geçti.
Mis gibi zeytin kokuyor ev geldiginden beri.
O da motorcunun hasidir.
Bursa'dan mandiraci dostum koyun peyniri göndermisti geçen hafta.
özlemissindir pust diye not düsmüs çok kizdim.:)
Bir haftadir rakiya bekletiyordum açmamistim paketi.
Kurutulmus domates,çiçek biberi,salça,harissa,çesitli baharat ve otlarla yaptigim bir mezemde var üsenmedim yaptim.
Meksikali bir arkadasa tattirdim oha dedi, o derece zehir kurusiki degil yani.
Yengen beni o kadar hevesli sofra hazirlar görûnce daynamamis bu yine pokunu çikarir diye bir çorba yapmis, finale süpriz oldu.:)
Ama iyi oldu yoksa ben o mide ile zor uyurdum.
Burda 35lik yok mecbur 70lik açiyoz.
Anla artik.:cherry:
yani mecburen sonuna kadar içiyorsun dimi rakıyı :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:33 ----------

ya arkadaşım sen fesat ne gıybet dolu bi kişisin böyle...:p ağzımızın tadını bozma..çek arabanı...:p cami mi len burası...:p biz ılımlı müslümanız...ılımlı ılımlı içiyoruz...:king:
ilimli ilimlı yanacaksın zaten sende yanarsına ama meşe odunu gibi :):):)

l
ilimli ilimlı yanacaksın zaten sende yanarsına ama meşe odunu gibi :):):)

işin güzel yanı cehennem her dinde var...:pyani her ossurukta bile islama çatan ve sorgulayan kişilerin hristiyan veya musevi bile olsa o dinlerde de ceza olarak bir çıra gibi yanma ritüeli olması beni keyiflendiriyor...ben daha az yanıcam galiba...:p neden güzellikler varken sonsuza kadar yanacağız diye korkutma taraftarı da değilim pek ama tek bildiğim eninde sonunda birer müslüman olarak cennete gideceğiz...her devinimin sonunda bir gerçekle karşılacağız...belki de bizi yaradan okyanusların altındadir veya başka galaksilerde yaşayan bir varlıktır...Allah dediğimiz inandığımız şeyin nerede olduğu da önemli değil...önemli olan bize parçalar olarak gönderdiği açıklayıcı bir metin...bunu ister kahale al ister alma...ben alanlardanım...

aynı mantıkla bize keyif veren ama riskli neler var neler...sizce otobanda veya normal yolda 200+ hızlarda ss le dolanmak günah değil mi...sana verilen aklı ve bedeni bu riskle taşımak ne derece doğru...iç zıç ayrı mesele bu bahsettiğim şey de bence günahın hası...yani bir din otoritesi olsa bu memlekette (bizim şeriatın hükümlerini yerine getirme yetkisi olan) sürat motorlarını yasaklar...ama ülkenin tek hakimi bir diktatör bilim adamı bile olsa yine yasaklar...neden çünkü yeni nesillerin sağlıklı gelişimi için bu tarz mekanik güclerin insanlığın kullanımına sunulması mühendislik anlamında düşünülmesi bile yasaklanabilir...bu makinaları zaten Avrupada belli bir yaştan sonra sürebiliyorsun vs...yani Yamaha 50 cc racing makinaların varlığı bu mantığa tekabül ediyor...demek ki din mantıklı olanı emreder...:p din mantıkla asla çakışmıyor...

şimdi biri çıkar der ki içki damarları açıyor kalp krizini engelliyor kan dolaşımını hızlandırıyor...buna da saygı duyarım...

keza hadisde ki laneti bende sorgulamak isterim...ayetlerden şu sonucu çıkarıyorum ki..içkiyi içmek günah olmamalı ...dozunda içersen sıkıntı yok...ama zil zurna sarhoş olursan işte bu haram yanlışmıyım agalar...

özünde haram olduğunu biliyorum ama durumu eşelersek dozunda içilmesini istiyor gibi...

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
işin güzel yanı cehennem her dinde var...:pyani her ossurukta bile islama çatan ve sorgulayan kişilerin hristiyan veya musevi bile olsa o dinlerde de ceza olarak bir çıra gibi yanma ritüeli olması beni keyiflendiriyor...ben daha az yanıcam galiba...:p neden güzellikler varken sonsuza kadar yanacağız diye korkutma taraftarı da değilim pek ama tek bildiğim eninde sonunda birer müslüman olarak cennete gideceğiz...her devinimin sonunda bir gerçekle karşılacağız...belki de bizi yaradan okyanusların altındadir veya başka galaksilerde yaşayan bir varlıktır...Allah dediğimiz inandığımız şeyin nerede olduğu da önemli değil...önemli olan bize parçalar olarak gönderdiği açıklayıcı bir metin...bunu ister kahale al ister alma...ben alanlardanım...

aynı mantıkla bize keyif veren ama riskli neler var neler...sizce otobanda veya normal yolda 200+ hızlarda ss le dolanmak günah değil mi...sana verilen aklı ve bedeni bu riskle taşımak ne derece doğru...iç zıç ayrı mesele bu bahsettiğim şey de bence günahın hası...yani bir din otoritesi olsa bu memlekette (bizim şeriatın hükümlerini yerine getirme yetkisi olan) sürat motorlarını yasaklar...ama ülkenin tek hakimi bir diktatör bilim adamı bile olsa yine yasaklar...neden çünkü yeni nesillerin sağlıklı gelişimi için bu tarz mekanik güclerin insanlığın kullanımına sunulması mühendislik anlamında düşünülmesi bile yasaklanabilir...bu makinaları zaten Avrupada belli bir yaştan sonra sürebiliyorsun vs...yani Yamaha 50 cc racing makinaların varlığı bu mantığa tekabül ediyor...demek ki din mantıklı olanı emreder...:p din mantıkla asla çakışmıyor...

şimdi biri çıkar der ki içki damarları açıyor kalp krizini engelliyor kan dolaşımını hızlandırıyor...buna da saygı duyarım...

keza hadisde ki laneti bende sorgulamak isterim...ayetlerden şu sonucu çıkarıyorum ki..içkiyi içmek günah olmamalı ...dozunda içersen sıkıntı yok...ama zil zurna sarhoş olursan işte bu haram yanlışmıyım agalar...

özünde haram olduğunu biliyorum ama durumu eşelersek dozunda içilmesini istiyor gibi...[/QUOTE

bence az içilince sanki meselesine gelene kadar iyi gidiyordun ama orda cuvalladın haramın azıda çoguda haramdır.
ama az içtim bir şey olmaz dersen o zaman çehenemden çıkman biraz zorlanırsın gibi :queen:
o yüzden günah ama yapıyorum allah afetsin demek aciz ane olarak tavsiyem
kular günah işler yaradan afeder.:queen:allah afetsin hipimizi ama senin yanışın dafa büyük olur cusenden dolayı :queen::queen:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
iayetlerden şu sonucu çıkarıyorum ki..içkiyi içmek günah olmamalı ...dozunda içersen sıkıntı yok...ama zil zurna sarhoş olursan işte bu haram yanlışmıyım agalar...
özünde haram olduğunu biliyorum ama durumu eşelersek dozunda içilmesini istiyor gibi...

yol- izan belli, işine göre yontarsan olmaz
az köşeye sıkıştın mı aslında azı günah değil gibi
yok yaw!
sen deve kuşunun hikayesini bildin mi?
bu yüzden 2 dakka delikanlı ol arkadaşım ::pala::
enazından şu sitede karşıma geçip yorum yaparken öyle ol, dergahımıza çıkıyorsun, medeniyetsiz ayu pandası :p
günah ama Allah affetsin yapıyorum de canımı ye,
ola ki bir gün hata bildiğin bu şeyden vazgeçersin
bu kadar azarladım, ağlarsın şimdi
teselli babından al sana bir yarım sakız

[QU

bence az içilince sanki meselesine gelene kadar iyi gidiyordun ama orda cuvalladın haramın azıda çoguda haramdır.
ama az içtim bir şey olmaz dersen o zaman çehenemden çıkman biraz zorlanırsın gibi :queen:
o yüzden günah ama yapıyorum allah afetsin demek aciz ane olarak tavsiyem
kular günah işler yaradan afeder.:queen:allah afetsin hipimizi ama senin yanışın dafa büyük olur cusenden dolayı :queen::queen:

abey işte yorum yapıyorum bende ayetleri okuyorum ve cahiliye döneminde azıtmışlar içenler birbirine sarkmış falan oğlancılık had safhadaymış vs...şu zamanla kıyaslaığımda böyle bir sonuc ortaya çıkıyor...ilimle 85 yıl uğraşıp kıçımızdaki kılları ağartıp konuşma hakkı bulmaya gerek yok gibi kendini bildiğin sürece sıkıntı yok diye yorumluyorum...işime öyle geldiği veya her akşam düzenli içmeye kılıf aradığım değil...nadir içerim ama benim kanaatim bu yönde...

neyle karşılacağımızı bilemediğimiz için bu kadar gamsızı valla...acı sadece eteşte yanarak olmaz bence...daha farklı şeylerde olucak aklımızın ermediği...:p

yol- izan belli, işine göre yontarsan olmaz
az köşeye sıkıştın mı aslında azı günah değil gibi
yok yaw!
sen deve kuşunun hikayesini bildin mi?
bu yüzden 2 dakka delikanlı ol arkadaşım ::pala::
enazından şu sitede karşıma geçip yorum yaparken öyle ol, dergahımıza çıkıyorsun, medeniyetsiz ayu pandası :p
günah ama Allah affetsin yapıyorum de canımı ye,
ola ki bir gün hata bildiğin bu şeyden vazgeçersin
bu kadar azarladım, ağlarsın şimdi
teselli babından al sana bir yarım sakız

ganga senin bildiğin sana benim bildiğim bana...vicdanen bu yorumu yaparken sıkıntı duymuyorum...cahiliye dönemi için yapılan uyarılar bu ayetler...o zamanla bu zaman bir mi la...sapıtacak kadar içme diyor...

o zaman Ruslara var ya odun dayanmaz...:p

Motosikleti
ganga senin bildiğin sana benim bildiğim bana...vicdanen bu yorumu yaparken sıkıntı duymuyorum...cahiliye dönemi için yapılan uyarılar bu ayetler...o zamanla bu zaman bir mi la...sapıtacak kadar içme diyor...

doğru tektir
Kuran tek bir çağa göre inmemiştir
cehennem ateşinin odunu taşlar ve insanlardır

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
abey işte yorum yapıyorum bende ayetleri okuyorum ve cahiliye döneminde azıtmışlar içenler birbirine sarkmış falan oğlancılık had safhadaymış vs...şu zamanla kıyaslaığımda böyle bir sonuc ortaya çıkıyor...ilimle 85 yıl uğraşıp kıçımızdaki kılları ağartıp konuşma hakkı bulmaya gerek yok gibi kendini bildiğin sürece sıkıntı yok diye yorumluyorum...işime öyle geldiği veya her akşam düzenli içmeye kılıf aradığım değil...nadir içerim ama benim kanaatim bu yönde...

neyle karşılacağımızı bilemediğimiz için bu kadar gamsızı valla...acı sadece eteşte yanarak olmaz bence...daha farklı şeylerde olucak aklımızın ermediği...:p

ben sadece ruslar kısmına cevap vercem bizim inancımıza göre tek hak din islamiyettir inan insan günah işlesede eger son nefesinde şeytana kanmazsa
günahları kadar cezası kadar cehenemde kalacak ama yine bizim yani müslüman olanların inancına göre ve cezası bitince cenette gidecek ama orasıda mertebe mertebe deniyor kitaplarda ama tabiki bir ata sözü var insan dünyada en çok ne kelam ederse son nefesinde de o kelamı ederek ölür derler yani sen bögüre bögüre ben dalasarak millete bagırarak gidicem demektir allah son nefesimizi müslüman olarak vermemizi nasip etsin inşallah :):):)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem konuyu cuma vaazina çevirdiniz ha!!!:)
Tiger ve Halis,
ikinize fena beddua edecem bak.
Hatta ediyorum.
Allah ikinizi de cennette peygamberlere komsu yapsin insallah!!!
Ahanda bundan daha bûyük beddua olmaz.:bounce:

Motosikleti
Ulem konuyu cuma vaazina çevirdiniz ha!!!:)
Tiger ve Halis,
ikinize fena beddua edecem bak.
Hatta ediyorum.
Allah ikinizi de cennette peygamberlere komsu yapsin insallah!!!
Ahanda bundan daha bûyük beddua olmaz.:bounce:

amin, ecmağin
sen böyle beddua et, ben elini öperim :mrgreen:

bu mete ayusu bi tarafından element uydurmasa 3 kuruşluk keyfinizi baltalayacak değildim abi

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Onlara gelen hurilere bakip iç geçirirken bu amini,ecmaini hatirlarsin.:p
Uyma abicim herkese.
Hayir,isin pis tarafi üstüne alinacaksin diye saramadim da.
Içim içimi yiyiyor.:cherry:

Motosikleti
Onlara gelen hurilere bakip iç geçirirken bu amini,ecmaini hatirlarsin.:p
Uyma abicim herkese.
Hayir,isin pis tarafi üstüne alinacaksin diye saramadim da.
Içim içimi yiyiyor.:cherry:

kıyısından köşesinden girelim de ne olursa olsun :)
hem sonsuz nimetin içindeyken başkasına imrenme gibi bir durum ortaya çıkmaz sayın abim

kime neye saracaktın?

Emekli aylığım bağlanmış, bugün buranın pazarı vardı hanımla balığımızı aldık, rakım şişede yarıya düşmüş aman bitmesin diye kipadan takviyeledik, salata yapıldı sofra kuruldu rakı soğudu ben gidiyorum sofraya size doyum olmaz baaaaayyyyyy.

ben sadece ruslar kısmına cevap vercem bizim inancımıza göre tek hak din islamiyettir inan insan günah işlesede eger son nefesinde şeytana kanmazsa
günahları kadar cezası kadar cehenemde kalacak ama yine bizim yani müslüman olanların inancına göre ve cezası bitince cenette gidecek ama orasıda mertebe mertebe deniyor kitaplarda ama tabiki bir ata sözü var insan dünyada en çok ne kelam ederse son nefesinde de o kelamı ederek ölür derler yani sen bögüre bögüre ben dalasarak millete bagırarak gidicem demektir allah son nefesimizi müslüman olarak vermemizi nasip etsin inşallah :):):)

banada 250 milyon dolarlık taşınmaz ve marka gücü bahşetseydi senin gibi Allaha full+full yönelirdim agam...:queen:

Mevlam bana nasip ettiğin bu servet için sana hamdolsun diye sözünden kitabından çıkmazdım...:king:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar