Boy sorunu için yardım :(((

selam arkadaşlar benim bi sorum olcak boyum 1.60-1.63 falan bu boyla yamaha yzf r125 kullanabılırmıyım acaba?? bugün ehliyete yazıldım 3 ay kadar sonrada bi yamaha almayı düşünüyorum başlangıç olarak görüşlerinizi almak istedim yaylardan indirme falan olmuyomu bunlarda araba gibi kısacası bu boy yeterlimi ayrıca daha onceden deneyımım yok kurstan ogrenmeyı umut edıyorum :) boyu ona gore degerlendırırsenız sewınırım şimdiden cevaplar için teşekkürler...

Yzf-125 in selesi yeni başlayanlar için biraz yüksek. cbr 125 ler daha alçak sele ve kolay bir sürüş pozisyonuna sahip. Daha fazla sıkıntı olur yamahada

Kullanmassın diye bişey yok. Ama başta sıkıntı çekersin.

İndirme olayı yapılabilir illa yamaha diyosan

yamaha çok hoşuma gidiyo kesinlikle yamahaa :) cvplar için tşk artık bakalım oldu oldu olmadı indirmeye çalışıcaz inş olcak

Gökhan kardeşim biraz da imlaya dikkat edersen muhteşem olacak. :) Mesaj fazla yazıyorsun heralde sevgiline. :) cvplar,tşk,inş. :).Bu arada hoşgeldin forumumuza.Öteki konuya ulaşamadım.Yzf 125 güzel seçim.İstersen cbr 125 incele.Kararını öyle ver.2 motosikletin üzerine de otur.Pozisyonunu kontrol et.Bu arada bende 1.67 civarıyım.Kilomda 52-53.R6'nın üzerine oturdum. :) Kesinlikle muhteşem bir oyuncak. Tavsiye ederim oturmanı.Çok yüksek değiller.Fakat biz biraz kısayız.Jokey stili...Yolda giderken gayet rahat olursun ama durmalarda sorun yaşanabilir bir ihtimalde olsa.

aslında mesaj yazmayı hiç sevmem bukadarmı belli oluyo :) benimde kafama takılan durmak zaten alır almaz azda olsa indirmeyi düşünüyorum bu yaştan sonrada uzamam artık :) yaş olmuş 25

bu soruna cevabı ancak deneyerek alabilirsin ümraniyede yıldız ticaret var oradan ben yamahamı aldım sanada yakın istersen beraber gidip bakabiliriz oturup denersin

orayı aradım elınde kalmamış numaramıda bıraktım bakıma falan gelen olursa ararım gelirsin dedi bende gittin şirinevlerde baktım orda buldum oturdum ama ayaklar parmak ucu kadar değdi sordum ayarlanabilir dedi üzerinde ayarlanabilir amortisör warmış ama 3-4 cm iner dedi yani inmiş şeklini deneyemedim motorda benzin yoktu sesini bile duyamadım :) ya o bi şekilde halledilir heralde yani kısacası almadan kafamdaki sorunu çözemice bu boy olayı ne kötü bişey yaa :) yinede teşekkürler şenol abi

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:57 ----------

benimle aynı boyda olup motor kullanan kimse yokmu forumda :)

Son düzenleme:
Cruiser lar genelde diğerlerine göre çok alçak sele yüksekliğine sahip. O tarz motorları daha rahat kullanırsınız.

ben bikaç ay sonra bi yamaha yzf125 alıcam o kesin başka modellerle ilgilenmiyorm hani insanın görünce içi gider budur der ya takılır kalır ya taktım ona yani onu alıcam ama benim sorum boy yetermi yetmezmi başlangıç için iyi olduğunu düşünüyorum şu boy sorunuda olmasa offf offf

boy 1.63. cbf 150 yi rahat kullanıyorum
sele yüksekliği 78 cm.tabanlarım komple
basmıyor ama

yakalaşık 3cm daha yüksek demekki 78cm düşürdüğümde sorun çıkmıcak :) artık bi yolunu bulucam umarım olur

ayak tabanına sigara kağıdı koy :p şaka bir yana 1.60 - 1.63 boy ile 75 cm e kadar sele yüksekliği olan her modeli taşıyabilirsin... Yzf R-125 81 cm sele yüksekliği var amortisorlerden 3 cm,seleden 2 cm kurtarsan olur gibi...sele olmadı diyelim çünkü meşakatli iş o zaman duruşlarda totoyu yanlara taşırıp tek ayakla dengeleme yapacak bir oturuş pozisyonu geliştirebilirsin...bide şöyle bir avantajın var depo dolu iken ağırlığı 138 kg olan bir motor yani hafif fazla yük binmeyecektir bacaklara hele bide iyice alıştıktan sonra tamamdır bu iş.:wiinkk:

Motosikleti
PİAGGİO BEVERLY 500
faruk abi bu tabloyu nasıl kullanacağız??

ben bikaç ay sonra bi yamaha yzf125 alıcam o kesin başka modellerle ilgilenmiyorm hani insanın görünce içi gider budur der ya takılır kalır ya taktım ona yani onu alıcam ama benim sorum boy yetermi yetmezmi başlangıç için iyi olduğunu düşünüyorum şu boy sorunuda olmasa offf offf

Sizi anlıyorum. Fakat ayaklarınızın yere yeterince basabilmesi insana daha fazla güven verir. Trafik içinde çok daha rahat olursunuz. Kontrolünüz kolaylaşır. Ben 186 boyundayım ama endurolardan kaçıyorum. Üstelik ayağım tam olarak yere basıyor (bacakları kırmadan) Ss lerde çok daha rahatım, oyuncak gibi oynuyorum motorla. Yere tam olarak değen bacaklar= güven duygusu + kolay kontrol.

İlk motorum hyosung 250 cc motorumu benden çok daha eski cruiser tarzı motoru olan bir arkadaşıma denemesi için vermiştim. Boyu sizin kadardı hemen hemen. Güvendim çünkü tecrübeliydi ve bunu dile getiriyordu :) Motora binmesiyle düşmesi 3sn sürdü. Sebep boy problemiydi. Ayakları tam olarak basabilse böyle bir durum yaşamayacaktı. Bu arada gitti tabi benim yepyeni motorumun grenajı :)

Son düzenleme:
aynen sınawlar şubatta ya ben artık motoru aldıgımda bıraz oynama yapıcam yoksa yetmez gibime gelıyo boy ındiririz yere biraz olur :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar