Öğrencilerin Sınav Sorularına Verdiği Cevaplar..

Yazılı cevaplarından derlenen meşhur yazılı var kitabından derlemelere devam...

-Boylam nedir?
· Mesela kapının oraya gittiyimizde boyunuzu ölçebilirsiniz, buna boylam denir. (Yavuz/Ortaokul-2)
· Bir şeklin düz bir şekilde destek olmadan durmasıdır. (Serdar/Ortaokul-2)

-Karadeniz bölgesinin geçim kaynakları nelerdir?
· Balıkçılık hamsi yani, accık tarım, nataşa en çok geçim kaynağı olanlardır. (Halil/Ortaokul-2)

-Türkiye'de hayvancılığı anlatınız.
· Türkiyede her yerde hayvan çok. Misal bizim mahallede giden gün sokakta iki hayvana rasladım. Benimle alay geçtiler, başka biçim şeyler de söylediler. Acilen abime söyleyip onu çağırdım. Abim o hayvanları bir güzel kovaladı. Ama hayvanlar hemen kaçıverdiler. Böyle biçim hayvanlara karşı çok dikkat olmalıyız. Böyle zararlı hayvanlar görürsek büyüklerimize haber vermeliyiz. İmkanlarımıza göre soylarını tükettirmeliyiz. (Tuğba/İlkokul-5)

-Karadeniz Bölgesi'nde tarımı anlatınız.
· Karadeniz bölgesinde toprak çok verimlidir. Burada en çok hamsi yetiştirilir. Hamsi önce ovalarda sonra yamaçlarda en sonunda dağlarda yetiştirilmiştir. Bu bölgemizde kışlar çok yağışlı olduğundan hamsiler serada yetiştirilir. (Hatice/Lise-2)
-Dış ticaret açığı nedir?
· En dış ve en yabancı, çok uzak açıklara yapılan ticarete dış ticaret açığı diyoruz. (Bilal/Ortaokul-2)
· Dışarı ihraç ettiğimiz mallar yolda hasara uğrarsa veya yerine ulaşamazsa buna dış ticaret açığı denir. (Mahmut/Ortaokul-2)
· Dışarıya ihraç ettiğimiz mallar ve erzaklar yolda hasara uğrarsa ve yerine ulaşamazsa verdiği açığa yani buna dış ticaret açığı denir. (Fatma/Ortaokul-2)

-Fotosentez nedir?
· Ayın dünyaya yaklaşıp uzaklaşmasına fotosentez denir. (Davut/Lise-1)
· Fotoğraflayıp sentezlemek olayına fotosentez denir. (Orçun/Lise-1)
· Bitkilerin derin nefes alıp vermesine fotosentez denir. (Hülya/Lise-1)
·
-Bulgarlara karşı kim savaştı?
· Bulgarlara karşı çanakçömlek Ali Paşa savaştı. (Ortaokul-2)
· Çetinceviz Ali paşa savaştı. (Suat/Ortaokul-2)
(Çandarlı Ali Paşa olacaktı:) )
-Terliksi hayvan ne demektir?
· Terlik giymeden dolaşıp duran deyişik türdeki hayvanlara Terliksi hayvan denir. (Sevda/Lise-1)

-Ovalar kaça ayrılır?
· Dörde ayrılır: Yeşil ova, kurak ova, ağaçlık ova ve güllük gülistanlık ova. (Esma/Ortaokul-2)
· Ovalar dörde ayrılır. Doğu, batı, kuzey, güney. (Ali/Ortaokul-2)
· Çukur ova, düzlük ova ve yamukluklu ova diye üçe ayrılır. (Ufuk/Ortaokul-2)

-Çevre kirliliği canlıları nasıl etkiler?
· Bizim sokakta oynamak isteğimizi azaltır. Çünkü her bir kişi doğduğunda sokakta yer daralıyor kilometrekareye 10 kişi düştüğünde zamanla ora daralır. (Murat/Ortaokul-1)
· Dünya insanları sığmayacağına göre oksijen yetmezliğinden ölüme yolaçar. Çevre kirliliği ölüm ve krize yolaçar. (Yusuf/Ortaokul-2)
· İnsanların çoğu temizliği sevmiyor veya sevmek istemiyor. Genelde çok gürültü oluyor. Düşünürsek her insan yere bir defa tükürürse çevre temizliği çok zor olur. Gece kordular ise gözün güzelliğini bozuyor. (Sevda/Ortaokul-1)
· Hastalıklar olur, doğa kirlenir, uçan hayvanlar hava kirliliğinden uçamazlar. (Nuri/Ortaokul-2)

-Yön bulma yöntemlerini yazınız.
· Yönümüzü kuyruklu yıldızla, mezar kapısıyla, duvar saatiyle, deniz kabuğuyla ve karınca kararınca yöntemiyle buluruz. (Celal/Ortaokul-2)
· Yolda gidiyorum bir adama rastgeldim. Adam bana aha bu yoldan gideceksin dedi. Tıpış tıpış gider ve her yönümüde şıp diye rahatça bulurum. (Hasan/Ortaokul-2)
· Yönümüzü pekala soraraktan buluruz. Etrafımızdaki bir kimseye pekala sorarız. O da yine bize pusulalık yönümüzü buluruz söylerse zaten sora sora pekala Bağdat bulunur. Birde çubukla ve saat katranıyla pekala yönümü bulurum. (Recep/Ortaokul-2)

hatice favorim ağlanacak halimize güler olduk :pr:

lise 2 de yaptığım şey geldi aklıma birden :queen:

Tarih öğretmeni : Kurtuluş Savaşı neden çıkmıştır?
Ben: Kurtulmak İçin.
Tarih öğretmeni : Çık Dışarı :thumleft:

Benim de var. :) Biyoloji dersi.Lisede.Öğretmen dedi ki.Bir tane proje bulun.Ben tabi atladım.Dedim var proje.Mesela dedim kadınlar doğuruyor.Sezeryan yaptırıyorlar.Sonra dik,tekrar doğuracağı zaman tekrar kes.Dedim fermuarlı yapalım. :) Tabi 0 :)
Bir de sınavda arkadaşın verdiği cevap.Anlatım bozukluğu nedir?
Öğrencinin öğretmenin anlattığını anlamamasıdır. :)

Gülmekten karnım ağrıdı bunlar nasıl cevaplar böyle benim Favorim Tugba öldüm gülmekten.

benim fovorimde hatice daha bide lise 2 ye gidiyor aklıma gelmişken dayımın kızını anaokuluna yazdırdık

elanur öğretmenin adı ne abicim diyorum ??
Öğretmen ASLAN diyor Soyadları ASLAN ya :) :) :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Devlet okullarında kaliteli öğretmen yokken,hacı hoca zihniyeti atama sınavlarında kopya alırsa,açıklamalardan devletin ust kademesi tatmin olursa
atamasını bekleyen binlerce ögretmen varken devlet okulları satışa çıkmışsa,
sınıftaki çocuğun cep telefonunun değeri ögretmenin 3 aylığıysa

bunu daha satırlarca uzatabiliriz
eeeeeee?
afedersiniz
öyle g te böyle y

Son düzenleme:
Devlet okullarında kaliteli öğretmen yokken,hacı hoca zihniyeti atama sınavlarında kopya alırsa,açıklamalardan devletin ust kademesi tatmin olursa
atamasını bekleyen binlerce ögretmen varken devlet okulları satışa çıkmışsa,
sınıftaki çocuğun cep telefonunun değeri ögretmenin 3 aylığıysa

bunu daha satırlarca uzatabiliriz
eeeeeee?
afedersiniz
öyle g te böyle y
neresi bahsettiğiniz yer?
benim zamanımda bi sınıfta 80 kişi okuyorduk, sıralarda 3'er kişi oturarak...
şimdi yeğenimi okula götürüyorumda 20 kişilik sınıf beğenmiyorlar..
öğretmen mi?
gayet başarılı...
realist bir biçimde yorum yaparsak ne kadar güncel bilgiye sahip olduğumuzda meydana çıkar....

bir arkadaşımın fizik yazılısında verdiği cevap:

Soru: Dinamik nedir tanımlayınız.
Cevap: ateşle yaklaşmamalı mazallah havaya uçarız
:p

Ne yazıkki hergün değişen her yıl yeni bir sisteme geçen ve geçtiği her sistemi berbat edip yapacakları işleri yüzlerine gözlerine bulaştırıp çıkan milli eğitim bakanlarımız oldu.

Lise düzeyinde dünya normalleri üzerinde ve bir çok ders ve konu üniversite seviyesinde verilmeye çalışılıyor.

Derslerin kendine has konuları başka derse konuluyor ve bu durum son 3 yıldır değişen müfredatla daha çok göze çarpıyor. Bu nasıl mı oluyor? örneğin atom fiziği. Atom yapısının bir kısmı fizikde bir kısmı kimyada işlenir ancak kimyada işlenen kısmı ihmal edilecek kadar azdır ancak ne yazıkki bizim işten anlamayan milli eğitim bakanlarımız bir çok fizik konusunu kimyaya birçok kimya konusunu fiziğe hatta bazen bu 2 liye biyolojide katılmakda

Doğal olarak kimya öğretmenleri fizik bilmediğinden gayretli olmayan hocalar bu konuları atlıyor yada milli eğitimin dandik işe yaramaz kitaplarından sınavda konuyla alakalı çıkacak şeylerin altını çizdiriyor. Bilinçli ve sınavda çıkacak öğrensin çocuklar diyen hocalar gidip fizikçilerle çalışıp gelip öğrenciye anlatıyor yada dersini bir fizik hocasına verip bu konuları anlattırıyor.

İşte durum bukadar vahim

Sistem okadar yanlış ki bir mühendis üniversiteyi kazanırken bir öğretmenden daha çok bilgi birikimine sahip şekilde giriyor. Ancak ne yazıkki o mühendisin çocuğunu kendisinden daha az bilgi birikimine sahip bir öğretmen yetiştiriyor olacak. Bu da demek oluyor ki bilgi birikimi her yeni gelen nesile daha az bir şekilde ulaşacak.

Durum buyken kimse genç nesillerden bir beklenti içersinde olmasın öğrenciye verilen değer yapılanlar tamamen göstermelik bunu öyle yada böyle hepimiz biliyoruz. Umarım yakın zamanda tüm yanlışların düzelmesi dileklerimle..

7-8 Yıl önce yüzümden tebessümü eksik ettirmeden okuduğun ve hatırladığım kadarıyla Ahmet Gülüm'ün kaleme aldığı '' Dikkat yazılı var '' adlı kitaptan alıntı yapılmış.

Eğitim sistemimizdeki trajikomik olaylar ve öğrencilerin özellikle sınavlardaki verdiği cevaplardan yılların öğretmenlik birikimi ile kaleme aldığı ve mizah yolu ile yayınladığı kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Orta 2 ye giden çocuğa "dış ticaret açığı nedir?" diye soru mu sorulur ya :)

7.sorunun sorusunu kafadan sıkmışlar gibime geldi yani..Soruyu tam yazamamışlar Bulgarlara karşı kim savaştı ?Tamamda Hangi savaşta ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar