Herşeyden önce pantolonu ne için alıyorsunuz? Beklentilerinizi öncelikli olarak belirlemenizi tavsiye ederim. O bering pantolona baktım bende ama kışlık değilmiş diye almadım. Yoksa fena değil.
Ben NITRO N30 almıştım. Ancak bu fiyat civarlarında hiç bir pantolon benim işimi göremez. Neden? Çünkü ben işe gitmek için ve iş yerinden başka bir mekana geçmek için, en fazla yarım saat hadi bilemedim 40 dakkalık sürüşler için giyiyorum pantolonu. Şehir içinde ulaşım amaçlı. Yani altımda günlük pantolon oluyor her daim. Şöyle anlatayım detayları;
Geçen gün Nitro pantolonumu kotun üstüne giyip işten çıktım, bir alışveriş merkezine gittim. ~1 saat gezdim ve terlediğimi farkettim, hem de epey farkettim! Sonra gecenin soğuğunda çıktım eve geldim. Eve geldiğimde kot pantolonum sırılsıklamdı. Hatta o kadar ıslanmıştı ki kırış kırış olmuştu. Anladım ki üzerimden hemen kolaylıkla çıkarabileceğim(bot giymesem belki bütün pantolonlar kolay çıkar ama) bir pantolon almalıyım. Aksi taktirde terli terli binmek zorunda kalcam.
Dip not; Yada dünya kadar para bayılıp çok iyi markaların Dry-tex, Gore-tex gibi ürünlerini deniycem. Kaldı ki bu ürünlerin kotun üzerine giydiğimizde Ankara soğuğunda hem sıcak tutup hem de motordan inince(altımda kot varken) terletmeyeceğine emin değilim. Hemen gittim motomax'a iade ettim pantolonu. 1-2 kere kullanmıştım zaten.
Netten 150 TL ye
LBC yandan fermuarlı pantolon aldım. 1,82 boy, 75 kg = L beden aldım. İzlenimlerimi anlatayım;
- 'leri;
1- Göbek altı-bacak üstü(kasık ve kalça bölgesi) biraz fazla bol kesim olduğu için üzerime çok oturmadı(ama ayakta dururken, motor üstünde normal duruyor). Bel kısmı üst kıyafetlerin altında kaldığı için çok da kötü görünmüyor
2- Fermuar fiyatlarını araştırdım, kemikli fermuarlar çok çok! pahalı(kolay bozulmayan, dayanıklı tipler), o yüzden basit fermuarlar kullanılmış bu üründe. Çıkartırken değil de giyerken(özellikle pantolon ve dizlik üstüne giyiyorsanız) dikkat edilmesi gerekiyor. Ani hareketlerden kaçınılırsa sorun olmaz, aksi taktirde elinizde kalabilir.(Ama bu fiyata da ancak bu olur)
4- Cep yok! Bu biraz sıkıcı bir durum. Ayrıca yaz sıcaklarında havalandırma için fermuar yada hava girişi için özel bölmeler yok. Ancak pantolonun günlük pantolon görüntüsüne de böyle bişeyi yapabilmek zor. Belki içliksiz bahar da rahat kullanılır ama yazın giyerseniz terletir gibi.
3- Dikiş yerlerinden biraz su sızdırabildiğini söyleyenler de var, sızdırmıyor diyenler de(tabi nekadar yağış altında nekadar sürede olduğu da önemli). Bazı kullanıcılar dikiş yerlerini terzide güçlendirerek bu sorunu hallettiklerini belirtmiş. Bazı ürünlerde denk geliyor demek ki ama dikiş yerleri basit ve bir dikiş daha attırmak çok zor/sorun olmaz.
5- Diz korumaları konusunda nötr kaldım. Çünkü malzeme kalitesi düşük. Ama oldukça büyük oldukları için dizinizi tamamen kapatıyorlar, fakat sadece diz bölgesini daha aşağıları değil. Kaza anında çok ciddi bir darbe olmadığı sürece koruma sağlayacakları kesin. Ama 1 seferlik ömürleri var gibi. Sert köpük gibi bişey. Kendi kılıfları ve büyük cırtcırtları olduğu için istediğiniz yüksekliğe ayarlayabiliyorsunuz ve kesinlikle yerinden oynamıyorlar olması çok iyi(bazı pantolonlarda bu özellik ya yok, ya da cırt cırt kısmı küçük olduğu için koruma habire düşüyor). Ben diz korumalarını zaten kullanmıycam. Ha ayrıca kalça koruma kılıfı ve içinde sert sünger/köpük'den korumaları ile birlikte geliyor.
+ 'ları;
1- ~250 TL ye kadar olan ürünlerden(incelediğim) malzeme kalitesi olarak hiç bir aşağı kalır yanı yok. Hatta bence bir çoğundan bariz daha iyi. Zaten bu fiyat aralığında aldığınız ürünler size nefes alabilirlik sağlamadığını hatırlatırım. O yüzden hepsi birbirine teknolojik olarak çok yakın.
2- Sıcak tutuyor dediğim NITRO pantonlonumdan çok daha sıcak tutmayı başardı. 0'ın altında Ankara soğuklarında gece ~1 saat dolaştım durdum, hiç üşümedim! Isıtıcılı içlik almaktan vazgeçtim... Yazdan ziyade kışlık bir pantolon olduğu belli.
3- İçlik bağlantı yerleri direk çıtçıtlı olduğu için, içeride kendi kendine dönmüyor, pantolonun dış kısmı ile bir bütünlük sağlıyor. Giyip çıkartırken çok daha rahat ettiriyor insanı.
4- Günlük pantolon gibi düz bir kesimi var. Korumaları çıkarmasanız bile belli olmuyor. Hani 500mt den motorcu pantolonu olduğu anlaşılan tiplerden çok daha düzgün duruyor(bacak kısımları). Ayrıca seleye daha sıkı tutunmanızı sağlayan malzeme geniş kesim. Oldukça iyi kavrıyor seleyi. Beli bariz yüksek. Böbrekleri ve sırtınızı daha iyi kavrıyor ve ısınmasına yardımcı oluyor.
5- Boydan boya fermuarlı olması mükemmel derecede işime geldi benim. Çıkartması 15 saniye, giymesi en fazla! 45~60 saniye(giyerken dikkatli ediyorum fermuarı zorlamamk için, çıkartırken çok daha kolay). Gittiğiniz biyerde çat diye çıkarın, kasanıza, çantanıza koyun.
6- Fiyatı çok uygun ve yerli malı. Beklediğimden daha iyi bir ürün çıktı.
Biraz reklam gibi oldu ama yardımcı olmak için detaylı tanıtım yaptım
Sonuç; İhtiyaçlarınız pratiklik ve sıcak tutması ise kesinlikle tavsiye ederim. Ama hem güzel görünsün, hem çok sağlam olsun, hem terletmesin, hem sıcak tutsun derseni bütçenizi epey artırmanız gerek. Almadan önce üzerinize deneyin, baktınız hiç hoşunuza gitmedi boşuna para vermeyin derim.