Bugün havayı güzel gördüm motorumla gezmeye çıktım. Birkaç seferdir motorun viteslerinin geçmediğini gördüm çekiyorum pedalı yukarı vites 5'teymiş gibi sert. Tabi biraz zorlayınca geçiyor. Herneyse bugün gezdim motorla yine geçmemezlik yaptı kıl etti beni. Hafif rapmada durdum 4 yolda. Taktım bire yavaş yavaş kalkıyordum. Vites birden boşa mı düştü noldu bilmiyorum. Cıır diye bir ses geldi boş ışığı yanmıyordu. Acaip bir sesti. Sonra tekrar bire aldım kalktım motorda bir titreşim var şuan yada bana öyle geliyor bilemiyorum 5-6 bin devirlere çıkınca eskiden o kadar titremezdi sanki. Birde bir ses var boşta gaz verince çır çır ediyor. Herneyse uyuz oldum çektim kapının önüne. Ağır bir koku geliyordu motorda. Vitesin ordan muhtemelen. Yanık kokusu gibi böyle. Şanzımana birşey olmuş mudur?
büyük geçmiş olsun ..umarım önemli bir sorun yoktur..2011 modellerde bu kadar sıkıntı çıkması sizi üzdüğü kadar eski cbfcileride üzüyor. böyle olmaması lazım,firmalar motorlarını her sene ve her yeni seride geliştirdikçe,honda,özellikle cbf150 konusunda gittikçe kötüye gidiyor.anlam veremiyorum.ben 2010 model sıfır cbf'ime rutin bakımlar ve lastik değişiminden başka hiçbir masraf yapmamıştım ve uzun yolda dahi hiç bir problem çıkartmamıştı.yaz kış yağmurda çamurda trafikte,günde ortalama 100km kullandığım halde 1 yıl boyunca ve 15bin km yaptığım halde sıfır problem...
benden sonraki kullanıcısı da gayet memnun hala sorunsuz kullanıyor motorunu.ama bu 2011 lerde ne var anlamıyorum!!!
---------- Post added at 09:43 ---------- Previous post was at 09:27 ----------
bu arada arkadaşlar bilenlere sormak istediğim birşey var. cbf150'ye komple sıfır motor yapılmaya kalkışırsak nelere ihtiyaç olur (gerekli parçalar) ve maliyet en fazla ne olur. bilen,daha önce yapmış yada yaptırmış olan arkadaşlar varsa ve bizi aydınlatırsa bu konuda sevinirim.
not: motoru bitmiş ve grenajları mahvolmuş ama şasesinde ve diğer çoğu aksamında problem olmayan bir külüstür cbf bulduk

yakın bir arkadaşıma alıp toplamayı düşünüyoruz çok fazla masrafı yok ise tabi. grenajları komple beyaz folyo ile kaplamayı(tanıdık reklamcıdan),sinyalleri 2011 model(şeffaf sinyal) alıp takmayı düşünüyoruz.. kısaca ,bol vakit bulduğumuzda sıkıntıdan ne yapacağımızı şaşırıp bu işe kalkışmayı düşünüyoruz. çakma olsa da 2011 model ve piyasada pek görülmemiş beyaz parlak grenajlı,siyah jantlı bir cbf150 toplamayı planladık
bu fotodaki modelin komple beyaz olanı yani...