Pantolon aldım demiştim bir kaç mesaj önce. Fotoğraflarını da çektim ve izlenimlerimi yazayım. Marka modeli Revit Axis, fiyatı peşin/tek çekim 245 TL, taksitli 275 TL.
Ürün incelemesi tadında fotoğraflar ve görüşlerim;
Öncelikle katalog özellikleri.
Revit Axis
İki taraflı boydan boya açılabilen çift taraflı yan fermuarlar
Ayakkabınızı veya botunuzu çıkarmadan pantolon üzerine de giyebileceğiniz çift yönlü fermuarlı tasarım
600D Polyester Dış Kumaş
98% polyamide, 2% polyester iç kumaş
Ce Onaylı Knox® Flexiform diz korumaları
Bel ayarı
Suya karşı dayanıklı ve hava alabilir kumaş
Görünürlüğü arttıran reflektif şeritler
Yandan fermuarlı, ayakkabı/botları çıkarmadan kolaylıkla giyilebilen bir pantolon. Bu tipte bir de LBC marka pantolonlar var. Onu da Feyizoğlu'da denemiş biri olarak üstünkörü bir karşılaştırma yaparsam, LBC'de kışlık içlik var Revit'te yok, LBC'de yanlarda birer fermuar var ve tamamen ayrılabiliyor, Revit'te yanlarda birer çift fermuar var dolayısıyla tamamen ayrılmıyor. Fermuara fotoğrafta gelecem. İçliğe gelirsek de bugün İkitelli'den dönüşte 7 derece hava sıcaklığında ve ortalama 100 km/s hızla yaptığım testte kışlık içliğe ihtiyaç olmadığına karar verdim. Zaten çoğu LBC yorumunda da kışın bile pantolonun içliğinin kullandılmadığından bahsedilmiş. Daha soğuklarda gerekirse alt-üst takımı 30-40 TL'ye satılan termal içlikler kullanılabilir. Bende zaten geçen seneden aldığım böyle bir şey var. Ama sıcaklığın (hangi sıcaklık soğuk o

) -10 derecelere kadar düştüğü bir şehirde yaşıyor ve kışın motosiklet kullanmayı düşünüyorsanız LBC kışlık içliğinden dolayı daha iyi olabilir, bilemiyorum. Gerçi -10 derece havada muhtemelen etraf karla kaplanmış, motosiklet kullanılmayacak durumdadır.
Gelelim fotoğraflara. Fotoğrafların hepsini kendim çektim, renklerin biraz açık ve parlak görünmesi siyah olan pantolonda detayların daha iyi görünmesi için benim düzenlememden kaynaklanıyor. Normalde pantolon rengi bildiğimiz siyah.
Pantolonun önden görünüşü.
Arkada görünüşü. Burada reflektif kısımlar, cırt cırtlı (velcro) paça ayarları ve çıt çıtlı bel ayarı görünüyor.
Çift fermuar derken bundan bahsediyordum. Avantaj olarak; fermuarları istediğiniz noktada tutup kolayca giyebiliyorsunuz, bir tarafta pantolonu tutup bir taraftan paçadan yukarı doğru kapanmaya başlayan fermuarı kapatmak için uğraşmıyorsunuz. Fermuarlar fotoğrafta görünen pozisyondayken çok kolay bir şekilde giyilebiliyor. İlk denememde fermuarları paçada birleştirmiştim, ayağımdan zor geçti.
Bu da pantolonun bir tarafının açılmış hali. Dizin içindeki koruma ve koruma cebi görünüyor. Koruma cebindeki cırt cırtlarla diz korumasının yüksekliği 3 kademe olarak ayarlanabiliyor. Diz korumaları ortalama bir pantolona göre daha iyi duruyor. Malzeme olarak kauçuk benzeri bir şey ve ortasında kalındığı yaklaşık 2 cm'i buluyor.
Modelimiz üzerinde

giyilme şekli. Bu fotoğrafları dekupe etmeye üşendim, arka planda yaşam alanımdan küçük bir kesit görüyorsunuz. :mrgreen:
Aşağıda da üzerimde yandan ve önden görünüşleri;
Özetlersek kullanımı gayet kolay, gayet sıcak tutuyor, korumaları iyi görünüyor, Revit'in kendi sitesinde yazdığına ve satıcının söylediğine göre su almıyor. Bir süre sonra illa ki su alır demem üzerine "farz edelim gore-tex %70 su geçirmezse, bu pantolon da %50 su geçirmez, uzun yolda bile bayağı dayanır ama yağmurluk bile uzun süre kullandığında oturduğun yerden hafif su alabiliyorsa bu da su geçirebilir tabii ki." dedi. Gerçi ben çamur pislik içindeki yollarımızda yağmurda, yağmurluk giymeyi düşünüyorum ama yağmurluk kullanmayacaklar ve beklenmeyen durumları lazım olabilir diye not düşeyim dedim.