Tüketici Hakları ile ilgili bir soru

merhaba arkadaşlar
1 saat önce yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum size.

Kocaeli'de Bayındırlık'ta bulunan MOPAŞ adlı süpermarketten kız arkadaşımla beraber 96 liralık bir alışveriş yaptık. Alışveriş yapanlara market evlere servis imkanı sunmakta. Bütün aldıklarımızı topladık servise bindik. Eve giderken servis şoförü adalara ( Bayındırlık'ı bilen bilir, evler adaların üzerindedir. ) giremeyeceğini, kanuna aykırı olduğunu söyledi.( Not: Şoför markete geri dönmek için evimizin önündeki yola girdi ve o yoldan geri döndü. Her zaman indiğimiz yol ) Temmuz ayından beri yaptığımız alışverişlerimizde her daim aldıklarımız evin önünde indirildi. Şoföre söylediğimizde yanlışlık var öyle birşey yapmıyoruz cevabını aldık. Daha öncesinden eve kadar getirildiğimizi söyleyince marketin müdürünü aradık. Müdür kanuna aykırı, yapamayız tarzında birşeyler söyleyince, müşterinin müşteri olduğunu unutarak sanki arkadaşı ile konuşuyormuşçasına konuşunca aldıklarımızı iade etmeye karar verdik ve ettik.

Şimdi soruyorum sizlere. Bu marketi Tüketici Haklarına Şikayet edebilir miyim ? Az önce kanunlara şöyle bir göz gezdirdim ve vermeleri gereken hizmeti eksik verdiklerinde dava edeceğimize dair bir madde gördüm. Bugüne kadar kanun-hukuk dinlemezken birden kanun dinlemeye başlamaları garibime gitti. ( Adalara girmenin yasak olduğunu bilmiyordum bu olaya kadar ) Dava edebilme hakkım varsa dava edeceğim. Nedeni de müdürünün alaycı konuşmaları.( Şikayet ederseniz bizi çok mutlu oluruz tarzındaki konuşmaları ) Ayrıca Ulaştırma ve Daire Başkanlığı'na kanunlara aykırı davranmaları ile ilgili bir dilekçe vereceğim...

Dinlediğiniz için teşekkürler arkadaşlar.

hukuksal anlamda pek bilgim yok ama hakkınızı sonuna kadar arayıp aldığınız ürünleri iade etmeniz ve ısrarcılığınız için tebrik ederim...:)

bildiğim kadarıyla böyle bir hizmetin kanunda yeri yok...bu firmaların insiyatifiyle olan şeyler...hizmet şekli diyelim...bir standart değil...tüketici kanunlarının özünde ayıplı kusurlu mal vardır...hizmetden kaynaklı hataları sadece kişilik haklarınızı zedelendiği için sulh ceza mahkemesine başvurup tazminat talebinde bulunabiliyorsunuz...

burada ayıplı bir ürün vs yok...ve tekrarlıyorum kanunda marketten eve servis hzmeti diye bir detay olamaz...veya tüketici haklarını ilgilendiren bir madde...hizmet kalitesiyle alakalı bir durum...

kişisel kanaatim ise bu tarz detaylar bana biraz işgüzarlık gibi gelir...yani marketlerin bu tarz hizmet vermelerini mantıksız bulurum...hizmet yarışına girmişsen ve müşteriyi evinin önünde değil de sokağın başında indiriyorsan bu hizmeti hiç verme...veya bu hizmeti verebilecek daha özverili bir şoför bul...hani işini tam yap demek istiyorum...

hak aramak en doğal refleks...ama servis aracı beni evimin önünde bırakmadı diye yaygara koparmak için kanunlarda boşluk aramak bana biraz abesle iştigal geliyor...ha madem hakkını arayacaksın...senle alay eden o servis müdürünün anasını kendi mekanında belleyecektin...yani hem sütoğlan ol hemde kanunlarla nizamlarla hesap sormaya kalkış...bana garip geliyor...madem o müdür denen zatın veya sana kız arkadaşının yanında trip atan şoferin kafasını kıramadın istihkaklarını veremedin en azından örnek bir vatandaş olarak bu ülkede kanun var nizam var argümanına sığınmamak lazım...ki bu memlekette hak aramak bana saçma geliyor...kendin gereğini yapabiliyorsan yap derim...

sana biraz sert çıktım kusura bakma...şimdi hıncını benden alma lütfen...:p sadece bir daha ki sefere bu kadar centilmen olmamalısın...

metehan abim sakın yanlış anlama sopanın gücüne inanmıyor değilim :) ama en başta genel müdürülüğe varana kadar takip ederek şikayette bulunulmalı baktınki olmadı işte ozaman allah ne verdiyse... :)

Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla böyle bir hizmetin kanunda yeri yok...bu firmaların insiyatifiyle olan şeyler...hizmet şekli diyelim...bir standart değil...tüketici kanunlarının özünde ayıplı kusurlu mal vardır...hizmetden kaynaklı hataları sadece kişilik haklarınızı zedelendiği için sulh ceza mahkemesine başvurup tazminat talebinde bulunabiliyorsunuz...

burada ayıplı bir ürün vs yok...ve tekrarlıyorum kanunda marketten eve servis hzmeti diye bir detay olamaz...veya tüketici haklarını ilgilendiren bir madde...hizmet kalitesiyle alakalı bir durum...

kişisel kanaatim ise bu tarz detaylar bana biraz işgüzarlık gibi gelir...yani marketlerin bu tarz hizmet vermelerini mantıksız bulurum...hizmet yarışına girmişsen ve müşteriyi evinin önünde değil de sokağın başında indiriyorsan bu hizmeti hiç verme...veya bu hizmeti verebilecek daha özverili bir şoför bul...hani işini tam yap demek istiyorum...

hak aramak en doğal refleks...ama servis aracı beni evimin önünde bırakmadı diye yaygara koparmak için kanunlarda boşluk aramak bana biraz abesle iştigal geliyor...ha madem hakkını arayacaksın...senle alay eden o servis müdürünün anasını kendi mekanında belleyecektin...yani hem sütoğlan ol hemde kanunlarla nizamlarla hesap sormaya kalkış...bana garip geliyor...madem o müdür denen zatın veya sana kız arkadaşının yanında trip atan şoferin kafasını kıramadın istihkaklarını veremedin en azından örnek bir vatandaş olarak bu ülkede kanun var nizam var argümanına sığınmamak lazım...ki bu memlekette hak aramak bana saçma geliyor...kendin gereğini yapabiliyorsan yap derim...

sana biraz sert çıktım kusura bakma...şimdi hıncını benden alma lütfen...:p sadece bir daha ki sefere bu kadar centilmen olmamalısın...

daha önceden aldığım hizmeti ben neden alamayayım ki
alamazsam hakkımı sonuna kadar ararım
ayrıca siz orda bulunmadığınızdan dolayı olay nasıl gelişti biz markete vardığımızda ne dedik yaptık yazmadım çünkü birşey demedik
telefonda konuştuk şikayet edicez dedik
markete geldiğimizde ürünleri doğrudan kasaya götürüp kasiyer ile muhatap olduk
müdürle muhatap olan kim
ne kalitede biri olduğu belli zaten
benim bu konuda bu kadar ısrarcı olmamın nedeni müdür sanki bize üstünlük sağlamış gibi şikayetiniz bizi mutlu eder lafını kullanması.
Hem haksızsın hem de artislik yapıyorsun orada. Ayrıca bu gibi bir konuda kavga çıkartmayacak kadar "medeni" olduğumu düşünüyorum bilmiyorum siz ne yapardınız. Kavga çıkartılacak konu var çıkartılmayacak konu var.

Kanunlar mazlumun yanında olmayacaksa kanun koymanın ne anlamı var ki ? Anarşizmin hüküm gezdiği bir yerde yaşamak size daha uygun gibi görünüyor olabilir. Ben hukuken hakkımı arayamayacaksam devletin başımda olmasının gereği ne ?

Not : Ayıplı mal var olmakla birlikte ayıplı hizmet diye bir kavram da tüketici kanunlarında yer almakta. Yazımı yazmadan önceki incelememde gördüm.

metehan abim sakın yanlış anlama sopanın gücüne inanmıyor değilim :) ama en başta genel müdürülüğe varana kadar takip ederek şikayette bulunulmalı baktınki olmadı işte ozaman allah ne verdiyse... :)

Allah kıyamam genel müdürlüğe kadar gidip adamları pohpohlucan yani...:p

daha önceden aldığım hizmeti ben neden alamayayım ki
alamazsam hakkımı sonuna kadar ararım
ayrıca siz orda bulunmadığınızdan dolayı olay nasıl gelişti biz markete vardığımızda ne dedik yaptık yazmadım çünkü birşey demedik
telefonda konuştuk şikayet edicez dedik
markete geldiğimizde ürünleri doğrudan kasaya götürüp kasiyer ile muhatap olduk
müdürle muhatap olan kim
ne kalitede biri olduğu belli zaten
benim bu konuda bu kadar ısrarcı olmamın nedeni müdür sanki bize üstünlük sağlamış gibi şikayetiniz bizi mutlu eder lafını kullanması.
Hem haksızsın hem de artislik yapıyorsun orada. Ayrıca bu gibi bir konuda kavga çıkartmayacak kadar "medeni" olduğumu düşünüyorum bilmiyorum siz ne yapardınız. Kavga çıkartılacak konu var çıkartılmayacak konu var.

Kanunlar mazlumun yanında olmayacaksa kanun koymanın ne anlamı var ki ? Anarşizmin hüküm gezdiği bir yerde yaşamak size daha uygun gibi görünüyor olabilir. Ben hukuken hakkımı arayamayacaksam devletin başımda olmasının gereği ne ?

Not : Ayıplı mal var olmakla birlikte ayıplı hizmet diye bir kavram da tüketici kanunlarında yer almakta. Yazımı yazmadan önceki incelememde gördüm.

Tamam ben medeni değilim...ama medeni olmadığım için başım ağrımıyor...yapacağın şey şuydu...şoferle dalaşacaktın...araçdan aşağı indirip girişecektin...olayı başta çözdükten sonra müdüre bile gerek kalmayacaktı...benim tarzım üslubum bu...gurur duyulacak birşey değil ama bendimde üslubum bu...hadi yengenin yanında gerilim yaşatmak istemedin...en azından müdür bozuntusuna iki çift kelam edeydin...şimdi buralarda tırmalamazdın en azından...ayıplı hizmetden kasıt dediğim gibi bu hizmet firma insiyatifinde...o hıyarağalarının hatası şu...servis güzergahı şudur budur veya içeride bir yazı ile güzergah sürücünün insiyatifindedir şeklinde veya evinizin önüne kadar hizmet verilir diye hizmet öncesi çerçeve kurallar çizilmeli...böyle şoförün insiyatifine bırakılmaması önemle dikkat edilesi durumlar bence...

dediğim gibi sen medeni olmaya gayret et...ben medeni olmayıp müdürün hayatında nasıl bir iz nasıl bir hatıra bırakacağıma dair hezeyanlara kapılan biriyim...aldığın şeyleri gittin geri iade ettin...bu zaman ve emek israfıdır...senin hatan yok mu sence...o şeyleri almaya başka bir yere gidicen vs bu da bir emek kaybı devamıdır...tamam centilmensin..küfretmeden şiddete başvurmadan ortaya sinkaflı sözlerle işini yapabilirsin...mesela bu olabilir...küfür eden bir müşteri hizmet veren kişiler tarafından aman dikkat edelim refleksi yaratır...arıza olmak hep kazandırır...arızalı müşteri olman sana hep kazandıracaktır...

sen deli, ol bırak onlar senle uğraşsın kahrını çeksin...ha düdük kadar bir markete trip atarsan adam zopayla seni kovalayabilir...ama kurumsal yerlerde buna imkan yok...ortamı ger...sağı solu tekmele...bırak onlar senin üzerine gelsin...ben öyle yaparım...sıkıntı varsa ortamı gerer sağı solu tekmeler ortaya küfürler etmeye başlar beni sakinleştirmelerini sağlarım..tamam beyefendi buyrun aman sakin olun rezillik çıkmasın şeklinde...çirkeflik yaparım yani...:p ama bunu bi royun gibi değilde gerçekten arıza olmamdna kaynaklı bir durum...

çok basit avea gibi bir kurumsal firmaya çemkirdim mail yoluyla ve maçkadaki genel müdürlüğe gidip vukuat çıkardım 1 yıl boyunca faturamda %25 indirim aldım....düşünsene detayı...beni müşteri hizmetleri neden adam gibi yönlendirmiyor diye bir açıklarını yakaladım ve çirkefe bağladım...kimseyi taciz etmedim...sadece sesim yüksek çıktı...

sesin yüksek olsun...gür olsun...beyefendiliğin yeri var argonun yeri var...

madem haklıyım...madem mağdurum...benim kahrımı başkaları çeksin...tavsiye ederim...adam şikayetiniz bizi mutlu eder dedi...

bir tavsiyede patrona ulaşmaya çalış...patrona çemkirdinmi var ya off hepsi mum olur...:p

devlet dediğin eşkiyanın başı zaten...

ben biraz irikıyımım belkide buna güveniyorum...:p hakkımı hep aldım veya isteklerim yerine geldi...böyle şeyler başıma pek gelmiyor...

bazen çalışanları üzmemek için ses çıkarmam ama tribal şeyler benide gerer...

dostum zaten "şikayetiniz beni memnun eder " diyen kişi marketin müdürü ya da sahibi ( bence müdür ) o adamlara şikayetçi olacağım desem ne yazar ki ? git kutuya at der, kutunun anahtarı kimde tahmin et ? ? ??
market carrefour ya da real gibi bir yer değil ama bayındırlık bölgesi neredeyse oradan alışveriş yapıyor orta ölçekte sayılır
servisçiyle neden dalaşayım ki ? adam emir kulu
eski şoför götürüyordu, bu şoför yeni heralde ilk defa gördüm

bende emir kulu oldum geçici işlerde
bana gelip çemkiren insanlardan nefret ettiğim için emir kullarına birşey demem
işim işin başındaki iledir
yarın gerekli yerlere şikayet için gidicem buraya da yazarım kanunları, şikayet koşullarını v.s.

benim düşünceme göre 3 kuruşluk adama 3 kuruşluk adam gibi davranırsan eline birşey geçmeyeceğidir. Önemli olan kavga etmeden sıkıntıya girmeden problemi çözmek. Daha önceden şikayet ile pek çok olayımı çözmüştüm.

abi ne gidicen arıcaksın sonucu görmeden de vazgeçmeden devam ediceksin.. tabi bu söylediğim daha kurumsal kurumlar için geçerli AVM de çalışırken sadece 1 mail için işten çıkartılanları ve kulağı çekilip mum gibi olanları biliyorum ondan öyle dedim..

heee yok bakkal gibi bir yerse orası işte ozman allah ne verdiyse :queen::pr:

merhaba arkadaşlar
1 saat önce yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum size.

Kocaeli'de Bayındırlık'ta bulunan MOPAŞ adlı süpermarketten kız arkadaşımla beraber 96 liralık bir alışveriş yaptık. Alışveriş yapanlara market evlere servis imkanı sunmakta. Bütün aldıklarımızı topladık servise bindik. Eve giderken servis şoförü adalara ( Bayındırlık'ı bilen bilir, evler adaların üzerindedir. ) giremeyeceğini, kanuna aykırı olduğunu söyledi.( Not: Şoför markete geri dönmek için evimizin önündeki yola girdi ve o yoldan geri döndü. Her zaman indiğimiz yol ) Temmuz ayından beri yaptığımız alışverişlerimizde her daim aldıklarımız evin önünde indirildi. Şoföre söylediğimizde yanlışlık var öyle birşey yapmıyoruz cevabını aldık. Daha öncesinden eve kadar getirildiğimizi söyleyince marketin müdürünü aradık. Müdür kanuna aykırı, yapamayız tarzında birşeyler söyleyince, müşterinin müşteri olduğunu unutarak sanki arkadaşı ile konuşuyormuşçasına konuşunca aldıklarımızı iade etmeye karar verdik ve ettik.

Şimdi soruyorum sizlere. Bu marketi Tüketici Haklarına Şikayet edebilir miyim ? Az önce kanunlara şöyle bir göz gezdirdim ve vermeleri gereken hizmeti eksik verdiklerinde dava edeceğimize dair bir madde gördüm. Bugüne kadar kanun-hukuk dinlemezken birden kanun dinlemeye başlamaları garibime gitti. ( Adalara girmenin yasak olduğunu bilmiyordum bu olaya kadar ) Dava edebilme hakkım varsa dava edeceğim. Nedeni de müdürünün alaycı konuşmaları.( Şikayet ederseniz bizi çok mutlu oluruz tarzındaki konuşmaları ) Ayrıca Ulaştırma ve Daire Başkanlığı'na kanunlara aykırı davranmaları ile ilgili bir dilekçe vereceğim...

Dinlediğiniz için teşekkürler arkadaşlar.

Şimdi eğer siz yasalara kanunlara bırakırsanız o dava bitmez.. Bu tip marketler müşteri memnuniyeti çatısı altında her hizmeti vermek zorundadır.Sizde mağdur olan tarafsınız madem ki.. o zaman yapmanız gereken iş ; aldığınız tüm ürünleri iade edip paranızı geri alacaksınız.. faturasıda yanınızda olsun.. öyle yaptılarsa mallarını başlarına çak gitsin...

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
tüketici hakem heyetleri aldığınız ürünlerle alakalı bir kusur veya satıcının taahhütünü tam olarak yerine getirmemesi gibi durumlarda(belli bir değerin altındaki alışverişlerde) başvurulacak mercilerdir.
servis hizmetleri genelde marketlerin kendi insiyatifleri doğrultusundadır, müşterinin bir hakkı olarak değerlendirmemeli
alınan ürünle alakalı bir kusur yoksa iade hakkı da yoktur
öte yandan tüketci hakem heyetlerinde elde edilen sonuçlar malın yenisiyle değişimi veya ürünün para iadesidir, yani satıcıya çok bir zararı olmaz

ama oradan alışverişi kesebilirsin
seninle benzer durumda insanlar da olacak muhakkak
bu çok daha büyük bir etki yapacaktır.

Ben bir noktaya takıldım, sürücü "Adalara giremem, kanunlara aykırı" demiş. Haklı mı? Haklıysa neyi şikayet edeceksin? Benim hatırım için kanunları çiğnemedi mi diyeceksin?

Moderatör
Ben Sehirlerarasi yolcu tasiyorum, sofor degilim kendi isim. Esimde markette calisiyor. Market bizim degil sadece calisiyor.
Demem o ki, butun gun oyle tiplerle karsilasiyoruz ki, 2-3 lira veren arabayla birlikte benide satin almis gibi davraniyor. Esim markette calistigi icin tabiri caizse köle muamelesi goruyor. Gecen biri yerlere bir kaç cips paketini atip esime donerek "ay bunlar da düştü ama siz toplarsiniz, işiniz bu nasilsa" demiş.
Olayi bilmiyorum ama, herkes ekmek parasinin peşinde. Calisanlara, emekci insanlara, isini adam gibi yapan esnafa biraz insan gibi davranmayi ogrenebilsek keşke.

tüketici hakem heyetleri aldığınız ürünlerle alakalı bir kusur veya satıcının taahhütünü tam olarak yerine getirmemesi gibi durumlarda(belli bir değerin altındaki alışverişlerde) başvurulacak mercilerdir.
servis hizmetleri genelde marketlerin kendi insiyatifleri doğrultusundadır, müşterinin bir hakkı olarak değerlendirmemeli
alınan ürünle alakalı bir kusur yoksa iade hakkı da yoktur
öte yandan tüketci hakem heyetlerinde elde edilen sonuçlar malın yenisiyle değişimi veya ürünün para iadesidir, yani satıcıya çok bir zararı olmaz

ama oradan alışverişi kesebilirsin
seninle benzer durumda insanlar da olacak muhakkak
bu çok daha büyük bir etki yapacaktır.

bu tip perakende sektöründe müşteri istemediği malı sorgusuz sualsiz iade etme hakkı vardır..mağazalarda bunu almak zorundadır.. bende bu sektördeyim :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeş bu yazdığın durum Sakarya'daki taksi dolmuşların(Kırmızı taksiler) yasak olduğu halde şoför yanındaki koltuğa iki kişi alıp polis kontrolünü görünce korkmalarına benzemiş(Polis şikayet gelirse ceza yazıyor iki kişi aldıkları için).

mete_han'ın belirttiği gibi kanunlar dahilinde değil bu konu ama kalite yönetiminde müşteri memnuniyetinin ayrı bir yeri vardır.MOPAŞ dediğin bakkallar zinciri Sakarya'ya bu yıl geldi ve üçüncü büyük şubesini açtı yanlış saymadıysam(belki de dört).Bu adamlar hizmet kalitesiyle sektörde yer alma derdinde.

1. Firmanın genel müdürlüğüne mesaj atmanın yararı olacağına inanıyorum.O marketin müdürü sen ben gibi alacağı maaşa bakan çalışanlardan.

2. Bulunduğun il/ilçenin ticaret odasına hem telefon et hem e-mail yolla inan faydasını göreceksin.

3. Marketin sınırları için bulunduğu belediyeye telefon ile ulaş durumu izah et olumlu gelişmeler olacaktır.(Çözüm Masası hersorununuzla ilgileniyor)

Neden bunları yazdım?Aynı yolu izledim taksi dolmuşçularda ve hem zabıta hem bağlı oldukları oda bizzat uyardılar şoförü.

Karar sana kalmış.Onlarda bizim gibi emekçi diyerek yaklaşırsan olmaz,yengenin yanında artistlik yapması hiç iyi olmamış.

Tamam ben medeni değilim...ama medeni olmadığım için başım ağrımıyor...yapacağın şey şuydu...şoferle dalaşacaktın...araçdan aşağı indirip girişecektin...olayı başta çözdükten sonra müdüre bile gerek kalmayacaktı...benim tarzım üslubum bu...gurur duyulacak birşey değil ama bendimde üslubum bu...hadi yengenin yanında gerilim yaşatmak istemedin...en azından müdür bozuntusuna iki çift kelam edeydin...şimdi buralarda tırmalamazdın en azından...ayıplı hizmetden kasıt dediğim gibi bu hizmet firma insiyatifinde...o hıyarağalarının hatası şu...servis güzergahı şudur budur veya içeride bir yazı ile güzergah sürücünün insiyatifindedir şeklinde veya evinizin önüne kadar hizmet verilir diye hizmet öncesi çerçeve kurallar çizilmeli...böyle şoförün insiyatifine bırakılmaması önemle dikkat edilesi durumlar bence...

dediğim gibi sen medeni olmaya gayret et...ben medeni olmayıp müdürün hayatında nasıl bir iz nasıl bir hatıra bırakacağıma dair hezeyanlara kapılan biriyim...aldığın şeyleri gittin geri iade ettin...bu zaman ve emek israfıdır...senin hatan yok mu sence...o şeyleri almaya başka bir yere gidicen vs bu da bir emek kaybı devamıdır...tamam centilmensin..küfretmeden şiddete başvurmadan ortaya sinkaflı sözlerle işini yapabilirsin...mesela bu olabilir...küfür eden bir müşteri hizmet veren kişiler tarafından aman dikkat edelim refleksi yaratır...arıza olmak hep kazandırır...arızalı müşteri olman sana hep kazandıracaktır...

sen deli, ol bırak onlar senle uğraşsın kahrını çeksin...ha düdük kadar bir markete trip atarsan adam zopayla seni kovalayabilir...ama kurumsal yerlerde buna imkan yok...ortamı ger...sağı solu tekmele...bırak onlar senin üzerine gelsin...ben öyle yaparım...sıkıntı varsa ortamı gerer sağı solu tekmeler ortaya küfürler etmeye başlar beni sakinleştirmelerini sağlarım..tamam beyefendi buyrun aman sakin olun rezillik çıkmasın şeklinde...çirkeflik yaparım yani...:p ama bunu bi royun gibi değilde gerçekten arıza olmamdna kaynaklı bir durum...

çok basit avea gibi bir kurumsal firmaya çemkirdim mail yoluyla ve maçkadaki genel müdürlüğe gidip vukuat çıkardım 1 yıl boyunca faturamda %25 indirim aldım....düşünsene detayı...beni müşteri hizmetleri neden adam gibi yönlendirmiyor diye bir açıklarını yakaladım ve çirkefe bağladım...kimseyi taciz etmedim...sadece sesim yüksek çıktı...

sesin yüksek olsun...gür olsun...beyefendiliğin yeri var argonun yeri var...

madem haklıyım...madem mağdurum...benim kahrımı başkaları çeksin...tavsiye ederim...adam şikayetiniz bizi mutlu eder dedi...

bir tavsiyede patrona ulaşmaya çalış...patrona çemkirdinmi var ya off hepsi mum olur...:p

devlet dediğin eşkiyanın başı zaten...

ben biraz irikıyımım belkide buna güveniyorum...:p hakkımı hep aldım veya isteklerim yerine geldi...böyle şeyler başıma pek gelmiyor...

bazen çalışanları üzmemek için ses çıkarmam ama tribal şeyler benide gerer...

Valla bence dikkatli olun. Bu konuda kendine güven zarardan başka bişey getirmez. Kimden nasıl bir karşılık alacağınızı asla bilemezsiniz. Karşınızdaki kaybedecek pek birşeyi olmayan biri de olabilir. İnşallah birgün "ağzım yüzüm dağınık hastanedeyim" diye bir mesajınızı duymayız buralarda. Aman dikkat !! Her zaman kendinizden daha yamanı bulunur. Türkiye burası.

Kavga ederken gözü kör olan insanlar tanıyorum. Şakası yok bu işlerin ömür boyu pişmanlık çekersiniz.

Uyarmak ihtiyacı hissettim. Yanlış anlaşılmasın.

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bu tip perakende sektöründe müşteri istemediği malı sorgusuz sualsiz iade etme hakkı vardır..mağazalarda bunu almak zorundadır.. bende bu sektördeyim :cat:
bulunduğun firmanın bu yönde bir uygulaması olabilir
mesafeli satışlar hariç hiçbir sektör için koşulsuz iade gibi bir kanuni düzenleme yoktur, bunlar firmaların insiyatifindedir

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bu konuda yorum yapan arkadaslara ben pek katilamayacagim.

Eger bir firma urun satiyor ve evinize kadar getirmeyi taahhüt ediyorsa ve siz bu firmadan urun aldiysaniz,evinize kadar getirmek zorundalar.
Diyelim ki semtinizde iki market var ve siz bunlardan bir tanesini eve kadar hizmet verdigi için seçtiniz.
Eger bu hizmeti yerine getirmezlerse tüketici haklarini çignemis olurlar.
Mesela, bizden televizyon alirsaniz, evinize kadar getirip kurup,öyle teslim ediyoruz diyen magazanin yan çizmesi,bizden mobilya alirsaniz, evinize kadar getirip kuruyoruz diyen magazanin yan çizmesi,ne bileyim mutfak satin aldiginiz firmanin gelip montaji yapmamasi gibi bir sey bu da.

Kisacasi servis hizmetleri, diger hizmetler gibi firmayi baglayan bir konudur.
üstelik servis hizmeti veren firma muhtemelen o araçlari ve mazot,bakim masraflarini gider gösterip vergiden düsüyordur.
Yani biz istersek bu hizmeti veririz istemezsek vermeyiz gibi bir kivirma hakkina sahip degiller.

Bir yolun araç trafigine kapali olmasi enteresan bir durum.
Yani tabi ki olabilir, ama servis yapan araçlar, ambulans itfaiye gibi hizmet araçlari, hatta o yolda is yapan esnafin mal indirip bindirme gibi ihtiyaçlari için yolun belli esneklikleri olmasi gerekir.
Mesela yolun araç trafigine kapali olan bölümünde yasayan vatandaslar evlerini nasil tasiyacaklar?
Bu nedenle yol araç trafigine yasak gibi bir mazeret kabul edilebilir bir mazeret degil.

Kisacasi hem mal,hem hizmet konusunda tüketici hakkinizi arama yolunuz açiktir ve size bu haksizligi yapanlar cezalandirilir.

Simdi buraya kadar yazdiklarim medeni ülkeler için geçerlidir.
Türkiye'de böyle bir sansiniz olmadigi için, sikayet falan gibi mevzularla ugrasmayin bosuna.
Unutun gitsin.
Yargiya tasimaniz da hiç bir sey ifade etmeyecektir.
Bahsi geçen magazanin sahibi iktidara yakin bir isimdir.
Yargiyi geçen 12 eylülde kendi ellerinizle iktidara teslim ettiginiz için, onlarin hosuna gitmeyecek bir kararin çikmasi muhtemel degildir.
Bu nedenle bu olayi unutup,hiç bir sey olmamis gibi davranmaniz, sagliginiz açisindan daha iyi sonuçlar dogurur.
Benden söylemesi.

@Belt
Adam adalara giremem diyor, fakat neden geri dönmek için adaların yani benim evimin önündeki yolu kullanıyor ? ayrıca bize en baştan kanun bu eve götüremeyiz denseydi beklenti oluşmaz, kaderi kabullenir orda inerdik. Bugüne kadar yapılan sistemden neden dün akşam vazgeçiliyor? ( Bu arada kanunlarda eve götürmenin yasak olduğunu dün akşam öğrendim. )
Müşteriye bir hizmet sunuluyorsa kanunlara göre yapılmalı. Saat başı servis koymak öğrendiğime göre yasakmış ve servisin bir güzergahı olmalıymış. Müdür artislik yapmasa orada belki bu kadar büyümezdi olay.

diğer arkadaşlara hitaben bugün yaptıklarımı anlatayım

Kocaeli Belediyesi'nin çözüm masasına gittim olayı anlattım temmuz ayından beri beni eve bırakırken evime bırakmadı, kanun-hak-hukuk laflarını neden olarak ileri sürdüler dedim
kanun-hak-hukuka göre adamların dün akşam yaptıkları adalara girmemeleri mevzuu doğrudur. Fakat madem yasak adam neden geri dönmek için evimin önündeki yolu tercih etti? yasaksa ordan geçmemesi gerekmiyor mu ?
benim asıl sinirlendiğim, konusunu yaptığım nokta müdürün "sizin şikayetiniz bizi mutlu eder" lafını kullanmasıydı. Sanki orda boşa konuşuyormuşuz izlenimi verdi çalışanlarının yanında, bir nevi kendini haklı çıkarmaya çalıştı. Bugün onu mutlu edicek birşey yaptım ve gittim çözüm masasına dilekçemi verdim. Vermeden önce ulaştırma daire başkanlığına gittim konuyu sordum. Mopaş konusunda adamların servis kurallarını çiğnediği ortadaymış ama kimse şikayetçi olmuyormuş. Adam yoğunluktan neye bakalım bilmiyoruz, ama dilekçe ile başvuru olursa mutlaka konuya el atılır dedi. Mutlu bir şekilde gittim dilekçemi verdim, şikayetçi oldum, dava numaramı aldım..

---------- Post added at 15:59 ---------- Previous post was at 15:48 ----------

Valla bence dikkatli olun. Bu konuda kendine güven zarardan başka bişey getirmez. Kimden nasıl bir karşılık alacağınızı asla bilemezsiniz. Karşınızdaki kaybedecek pek birşeyi olmayan biri de olabilir. İnşallah birgün "ağzım yüzüm dağınık hastanedeyim" diye bir mesajınızı duymayız buralarda. Aman dikkat !! Her zaman kendinizden daha yamanı bulunur. Türkiye burası.

Kavga ederken gözü kör olan insanlar tanıyorum. Şakası yok bu işlerin ömür boyu pişmanlık çekersiniz.

Uyarmak ihtiyacı hissettim. Yanlış anlaşılmasın.

dediklerinize katılıyorum :)
el yumruğu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar