Slm.arkadaşlar..
öncelikle herkese sağlıklı,huzurlu bir yıl diliyorum..
12.11.2009 tarihinde otoparkımızdan çalınan motorumu kendi çabalarımla, şansıma buldum..polise kalsa ancak denetimlerde yakalanma olasılığı vardı..ona bırakırsanız çok beklersiniz diye düşünüyorum..
izlediğim yol şu oldu..biliyorsunuz molotof atılması olaylarıyla birlikte benzinliklerin açıkta akaryakıt satışı yasaklandı..yani araç deposu dışında satışa izin verilmiyor..açıktan 2 litre alıp yolda kalan araç için alıyorum mazeretleri bitti..bu şerefsizlerin benzin almaya geleceği ve deposu 3.7 litre olan motorsiklet için en fazla 3-4 günde bir ikmal yapacakları mantığıyla çevremizdeki tüm benzinlikleri hergün ziyaret ettim..sorumlulardan zorluk görmedim,hiç bir benzinlikten yardımcı olamayız cevabı almadım..zaten çalıntı tutanağını gösterince anlayışlı oluyorlar ve ana bilgisayardan plaka kaydınızı yazıp benzin satışı yapılmışmı kontrol etmeleri 1 dk. almıyor..yakınımızdaki istasyonda görüldükleri ilk kamera kayıtlarında hırsızları, iki motor 4 kişi olarak izledik ama polisin kaydına alamadık..çünkü benzinliklerde 5 günlük kayıt yapılması sonrası silinip üzerine yeni görüntülerin kaydedildiği yeni bir sisteme geçilmiş..(önceki uygulamanın 10 gün ve kasetlerin 1 yıl saklanıyor olması böyle durumlar için çok iyi bir imkanmış.) ilk görüntülerin silinmesine son 15 dk.sında yetişebildiğim ve anında kopyalayamadığım için delil kaydı yapamadık..motorsiklet çalındıktan 18 gün sonra tespit ettiğim bu benzinliğe daha sonraları kontrol etmeme rağmen tekrar uğramamaları nedeniyle ümidimi kaybetmiştim..fakat 21 gün sonra tekrar aynı plaka kaydıyla geldiklerini ana bilgisayardan buldum..görüntüleri açtık..bu kez yüzünü gizleyerek gelen hırsızı izlememize rağmen yüzünün görülmemesi nedeniyle polisten bir şey yapılamaz cevabı aldık.. gelmeleri için yeniden beklemeye başladık..nihayet aradan bir 7 gün daha gectikten sonra aynı yere gelmişler ve yakalanmışlardı..izmir huzur timlerinin çağrısıyla soluğu karakolda aldık..hırsızın ilk kayıtlarda gördüğüm insanlardan olmadığını anladık..yakalanan şahısın ilk çalanlardan 1000 TL ye aldığını ifade eden alıcı olduğunu öğrendik..emniyetin takdir değeri için bayi ve servislerden fiyat araştırması yapılarak tutanak düzenlendi.. bilerek düşük fiyata satın aldığı sonucu ortaya çıktı ve şahıslar için gerekli işlemler yapıldı..motorsikletim yeniden çanta, kask ve kilit alıp tekrar binilebilecek durumda olmasına rağmen bu olaydan sonra inanın bütün keyfim kaçtı..
sizinde böyle tatsız sonuçlarla üzülmemeniz için lütfen tüm tedbirlerinizi almanızı tavsiye ediyorum..alarm,zincir,disk kilidi,kapalı garaj,apartman girişi vs.emniyetinizi ihmal etmeyin..veya bu sevdadan vazgeçin..zaten ülkenin ahlakı,can ve mal güvenliği,oto sürücülerinin motosikletliye saygısı ortadayken iki tekerlekli araç keyfi eziyet haline gelmiş durumda..
sağlıcakla kalın..