Aslında çok basit,
Yapılanların tümü, bu Anadolu topraklarında yaşayan halkın birlikte yaşama, birbirine güvenme, birliklerinden güç oluşturma (kısaca devlet diyoruz) duygusunu ve kararlılığını yok etmek için yapılan planlı uygulamalardır.
İnsanları sosyal hayattan, sosyal duygulardan koparmak, birlikte seyredilen bir tiyatronun sinemanın konserin verdiği medeni ortak paylaşım duygusunu, cumadan cumaya camiye ve hafta sonu maça kanalize ederek apolitik, idealsiz kullar yaratma çalışmaları buna en iyi örneklerdir.
Aynı yöntem sendikal hareketleri yok etmek için uygulandı, nasıl mı? işçinin asıl rakibi yerine memura düşman edilmesi, sonrada sarı sendika başkanlarının mallarının kavga konusu ederek sendikanın asıl var olma mantığını yani işverene karşı birlik ve dayanışma ile ortak çıkarın sağlanması işi hayal olmuştur.
Adil vergi toplamak ve adilce hizmet etmek yerine, burs vermek, sadaka vermek, yardım toplamak devlete ve devletin var olma mantığına aykırıdır.
Adil vergi birey, sadaka, burs, yardım, tebaa yaratır.
Hukukun içine ederseniz, adaleti aciz bırakırsanız, millette şeriatı kadıyı ister bu kadar basit.
Günümüze dönersek, bir iki üst yapı kurumu hariç devletin tüm kurumlarına (devlet sen ben o aslında) olan güven neredeyse sıfırlanmış, yerine cemaate hocaya partiye lidere güven( teslimiyet denilebilir) almıştır.
Çünkü doğa boşluk kabul etmez. Çukur yerleri dolduran kazanır.:wiinkk:
Haydi gülelim halimize:queen::queen::queen::queen::queen: Ağlıyacak zaman bile geçti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:29 ----------
Bakın şimdi bu haberi okudum,
Ne diyor adam bakın bir ve yaşananların nelere sebep olduğunu görün.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19258846.asp
İZMİR, (DHA)
16 Kasım 2011
İzmirde, Dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu ölen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Baran Tursunun babası Mehmet Tursuna, duruşma sırasında avukata hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada, 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Cezası ertelenmeyen ve paraya çevrilmeyen Tursun, "
İkinci kez yıkıldım. Adalet duygularım sıfıra indi. İtimadım hiç kalmadı. Oğlumun katiline ve verilen cezaya bakarak adalete güvenim kalmadı. Adaletten darbe üstüne darbe yiyoruz" diye konuştu.
İşaretli bölüme dikkat lütfen.