maxi arkadasım sen zc konusunda oldukca deneyimlisin anlasılan sana bir sey sormak istiyorum.benim zc mde 20-30 giderken ve cukurlardan gecerken bir taktuk sesi geliyor sanki boşta birsey bir yere çarpıyor gibi. eksoz,ve fren kaliperinde geldiginde süpeleniyordum ama dikkatlice dinleyince varyatorden geliyor sizde böyle bir problem varmı? nasıl giderebilirim 15000 km ye kadar bakımlarını kendim yaptım. ve hiç varyatör gurubunu degişmedim yok kronik bir sorunmu?
arka varyatör miyadını doldurmuştur. ben de 2000 km önce değiştim. ki ben zaten kalkarken bile dip gazla kalktığım için normal bence. eğer acayip titreşim de varsa kesinlikle oyumu arka varyatöre verirdim. hazır arkayı değişmişken +50 lira daha verip kayış ve ön varyatörü de değişirsen motorun ilk aldığın günkü gibi hızlanır ve düşen son hızı eski haline gelir. 100-150 tlye halledersin. ki zaten yapman lazım, ön varyatörün mili zamanla aşındığı için çekişten düşüyor.
sanırım bendeki sorun arka çamurluğun yamulup arka tekere sürtmesiymiş. yani öyle düşnüyorum. motor şu an eskisi gibi. gene de 11000 kmdeki kayışı değişmem lazım. salı günü kargom gelecek o zaman değişirim.
aynalara takılan uzun ön cam aldım geçen. yalnız yağmurlu havalarda önümü damlalardan dolayı göremiyorum. bi otomobil sileceği takabilirim belki
Bu sorunun aynısı vardı bende arka fren kalipslerinin yayı belli bi müddet sonra kırılıyor ve o sesi veriyor. Bir iki servise sorduğumda problem oluşturmaz demişti. Sonra tanıdık nazımızın geçtiği bi tamirci abi torna ile bi işlemler yaptı o sesten tamamen kurtuldum.. Önemli bi sıkıntı değil ama sesi çok rahatsız ediyor..
Bu arada @maxi97 hocam far konusunda uzunları değiştirmek istiyorum,ama mercek değişimi yada elektirik tesisatına ekstra işlemler yapmadan kullanılabilecek bir ampul önerir misiniz?
arka fren daha tiz bi ses veriyor. bende de aynı sorun var. tornacı konusunda haklısın, boş vaktim olursa ben de deneyeceğim.
valla, bizim far aynası s2ye yani armut lambalara göre. eğer bulabilirsen s2 tip xenpn almalı ve takmalısın. bulamazsan da bi-xenon mercekle xenon far yapmalısın. ama o çok uzun iş.