Kenan Sofuoğlu: Takımın motosikleti toparlayacak parası yoktu

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Bu sezon Moto2 kategorisinde ilk kez yarışan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Moto GP kariyerine ara vererek, daha önce iki kez dünya şampiyonluğu yaşadığı Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele etme kararı aldı.

Moto GP'nin bir alt dalı olan Moto2'de sezonu 59 puanla 17'nci sırada tamamlayan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 sezonunda tekrar Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışma kararı aldığını söyledi.

Motosiklet Federasyonu yöneticileriyle görüşerek böyle bir karar aldığını ve Kawasaki tarafından desteklenen Lorenzini Kawasaki takımıyla yeni sezon için anlaşma sağladığını belirten Kenan Sofuoğlu, ''Kawasaki ile anlaştık. Bu yıl Moto2'de kötü bir sezon geçirdim. Moto2'de bir yıl daha kaybetmek istemiyorum ve bu nedenle daha önce yarıştığım kategoriye dönme kararı aldım. Lorenzini Kawasaki takımıyla Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışacağım. Moto2'de kalabilmem için çok güçlü bir takıma ihtiyacım vardı. Ancak, istediğim gibi bir takım olmadı. Kawasaki ise bugüne kadar başarılı bir pilot ile çalışmadı. Kawasaki'yi motosikletinden ya da ekibinden dolayı seçmedim. Eğer Kawasaki'yi dünya şampiyonluğuna taşırsam, onlar da beni dünyaya tanıtmış olacak. Geniş bir sponsorluğu var. Ayrıca Kawasaki dünyada tanınıyor'' diye konuştu.

Sofuoğlu, Moto2'nin dışarıdan gözüktüğü gibi güzel bir kategori olmadığını savunarak, ''Moto2 yarışmalarının daha hızlı olduğu sanılıyor. Aslında Dünya Supersport Şampiyonası, daha hızlı yarışların olduğu bir kategori. Gelecek sezonun daha güzel olacağını düşünüyorum. 2011'i ise kayıp bir yıl olarak görüyorum'' dedi.

Moto2'de yarışabilmek için 650 bin euro ödeme yapılması gerektiğini anlatan milli motosikletçi, ''Dünya Supersport Şampiyonası için 350 bin euro ödeme yapacağız. Ödeme planını federasyonla konuşarak kararlaştırdık'' diye konuştu.

Bu sezon yarıştığı Tecnomag-CIP ile kötü bir sezon geçirdiğini anlatan Kenan Sofuoğlu, ''Yarışta düşme hakkım bile yoktu. Çünkü, düştüğüm zaman takımın motosikleti toparlayacak parası yoktu. Sponsorlarını kaybetmişti'' ifadelerini kullandı.

Milli motosikletçi, gelecek sezon yeniden yarışacağı Dünya Supersport Şampiyonası'nda, 2007 ve 2010 sezonunda dünya şampiyonluğu yaşamıştı.

Kaynak: NTVspor

Ekli dosyalar

• lorenzinikenansofuoglu.jpg
    lorenzinikenansofuoglu.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 30,652
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
başarılar dileyelim.:rendeer:

hayırlısı olsun kenan
kawanın hakketten uluslararası arenada bi birinciliği şart baksanıza adamlar en hızlı en güzel dizaynlı ss leri üretiyolar ancak yarışlarda adları bile yok

Bir bakıma dorğu tercih yapmış.

Eğer Kawasaki ile bir daha dünya şampiyonu olursa adını daha geniş kitlelere duyuracağı kesin. :)

Ya ilk başta biraz farklı yaklaşmıştım ama Kenan ın elinde olmayan çok fazla sebep var şimdi bakınca mantıklı bir tercih yapmış olduğunu görüyorum ve kawasaki son yıllarda çok hızlı motorlar yapıyor inşallah bir aksilik olmazsa Kenan Kawada çok güzel işler yapacak ben gönülden inanıyorum Allah yardımıcısı olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
parası olmuyan takımlarda yarışan nice efsane yarışçı vardır onlar mızmızlanmadılar ama onlarında kaza yapma hakkı yoktu onlar kariyerleri için piste çıkıp ölümüne savaş verip efsane oldular bunlardan biride Dale Earnhardt tır ve gene pistte can verdiler.Kenan ilkönce takımlara bok atıcagına nasıl maximumu veririm onu düşünsün herşey insanın önüne altın kase ile gelmiyor.Efsane olmak nedir öğrenmeli

parası olmuyan takımlarda yarışan nice efsane yarışçı vardır onlar mızmızlanmadılar ama onlarında kaza yapma hakkı yoktu onlar kariyerleri için piste çıkıp ölümüne savaş verip efsane oldular bunlardan biride Dale Earnhardt tır ve gene pistte can verdiler.Kenan ilkönce takımlara bok atıcagına nasıl maximumu veririm onu düşünsün herşey insanın önüne altın kase ile gelmiyor.Efsane olmak nedir öğrenmeli

Bu forum böyle eleştirilere gelmez. Mazallah düşman bellerler sizi. :)

Kenan efsane olmak nedir öğrenmeli cümlen tartışılabilir ama bazıları da biraz düzgün konuşmayı öğrenmeli...
Anlayana...
Saygılarımla...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir takimda yarismak için 600bin euro verecegim ve o takim benim motosikletimi bile toplamaktan aciz olacak, sonra birileri benden efsane olmami bekleyecek.
Olur tabi neden olmasin?:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Efsanemi :) türkiyede efsane çünkü bir tek o yarışıyorrrr.Yurtdışında kapıcı halil kadar tanınıyor.Ama ufak bir takımı zirveye çıkartsa ağlamadan sızlamadan evet ozaman efsaneler arasına girer nasıl nigel mensel,Carlos Sainz,Mike Hailwood,Ayrton Senna,Evel knievel,Jackie Stewart ve favorim Kenny roberts bunlar efsanelerdir kendinize efsane uydurmayın.Efsane olmak bu işe kan vermek demektir ufak büyük takım ayrımı yapmak değil gerekirse jantlar üstüne yarışı bitirmek gerektir.Kenana efsane diyorsanız bu saydıgım adamlar ki onlarcası daha var bu adamlar Tanrıdır

Forumdan Uzaklaştırıldı
Görmüyorsun ama halk ona efsane diyor o bakımdan diyorum 17. bitiriyor ve savaşmıyor teslim olup gene eski yerine dönüyor hedefleri küçük

Bir takimda yarismak için 600bin euro verecegim ve o takim benim motosikletimi bile toplamaktan aciz olacak,

Adamlar parayı ceplerine indirmiyorlar, bu işler böyle. Pahalı... belki 800 bin bile verse yetmeyecek, sen de biliyorsun.

Ayrıca şu Tecnomag-CIP takımını da "kötü adam" rolünden çıkaralım artık. Adamların yerine kendinizi koyun, eminim ki en az! Kenan kadar başarılı olmayı istiyorlardır. Babalarının hayrına yarışmıyorlar sonuçta orada.

Ve harleytamir'e katılıyorum. Kenan çok fazla suçu başkasında arıyor. Evet çok yetenekli, ayrıca başarılı. 2 tane koç t...'ı gibi dünya şampiyonu madalyası var adamın. Kim bişey diyebilir ki? Bugün J.Toesland'a bile bişey diyemiyor kimse. Adam efendi efendi usulünce bıraktı yarışları. Neden insanları ona saygı gösteriyor? Çünkü 2 tane şampiyonluğu var ve yaygara koparma huyu yok. Adam eşekten düşer gibi düşüşe geçti kimsede suç bulmadı.

Kenan böyle konuşmaya devam ederse 30undan sonra takım bulamazsa şaşırmam

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Harleytamir kardes.
Bu kadar küçültme Kenan'i.
ülke ülke pesindeyiz.
Ne kadar tanindigini az çok biliyoruz.
Ne sartlarda yaris tamamladigini da,
Koluna girip karavanina zar zor çikarttigimiz günler yasadik.
Gururla söylüyorum ki, avrupada kafasinda Kenan replika kasklarla dolasan onlarca motosikletçiyle karsilasiyorum.
Bizimle birlikte tribunlerde destekleyen onlarca insan,elimizde Türk bayraklari ile pist kenarinda gezerken, Sofüüogliii diye bize zafer isaretleri yapan yaris izleyicileri.
Ve daha neler neler.
Kenan'in eksikleri yokmu?
Var tabi.
Hatta bazi konularda dik kafali.
Ama bu onun kazanma azmine sahip bir yarisçi olmadigi anlamina gelmiyor.
Kenan çok hirsli bir yarisçi.
Motosiklet yarislari zannettiginiz gibi bisey degil.
Biraz insaf.:wiinkk:
Adam iki kez dünya sampiyonu oldu.
Daha ne yapsin?:)

Efsanemi :) türkiyede efsane çünkü bir tek o yarışıyorrrr.Yurtdışında kapıcı halil kadar tanınıyor.Ama ufak bir takımı zirveye çıkartsa ağlamadan sızlamadan evet ozaman efsaneler arasına girer nasıl nigel mensel,Carlos Sainz,Mike Hailwood,Ayrton Senna,Evel knievel,Jackie Stewart ve favorim Kenny roberts bunlar efsanelerdir kendinize efsane uydurmayın.Efsane olmak bu işe kan vermek demektir ufak büyük takım ayrımı yapmak değil gerekirse jantlar üstüne yarışı bitirmek gerektir.Kenana efsane diyorsanız bu saydıgım adamlar ki onlarcası daha var bu adamlar Tanrıdır

kardeşim bu sokak yarışı falan değil neymiş jantlar üzerinde bile biterebilmeli falan,o yarışcılar arasında cok küçük farklar var.imkanın yoksa mücadele etsen neye fayda ki kenan bence çok savaşcı bir yarışcı.

he bu arada kenan, rossi yi falan düşünürsek o kadar iyi bir yarışcı değil ama gelmiş gecmiş en iyi supersport yarışcısı:thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
napsın pes etmesin savaşsın efsane olsun ben bir türkün efsaneler arasında olmasını istiyorum kitapları açık baktıklarında kenan denmesini istiyorum bunun içinde kenanın savaşması gerek

Kenan, o da kesmezse haftasonları dağ bisikletiyle uzun yol yapıyoruz. Bekleriz hacı....:sunny:

F54

kenan ne yapsın bi ömür elde ettiği başarıları bir kenara itip parasız pulsuz bi takımla mı yarış sın istiyorsunuz anlamadım ki? adam elbette başarılı olmak için daha büyük firma sponsorları olan takımlarla yarışacakki adını dünya ya bi defa daha duyursun... bence doğru bi karar vemiş...:cat:

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Takım üyesi olmak kavramını bir kez daha sorgulaması gerek. Kenan gibi sesi çıkmayan bir adamın bu açıklamayı yapması da olayın artık tahammüle yer bırakmadığını gösteriyor. Ama yine de takımın üyesiysen başarı da yenilgi de senin payındır...

bu işin dogası bize ters kardeşim:mrgreen:.600 bin euro para alacaksın ve bana adam gibi motor toplayamacaksın.yanlışşş terss.:pr:bilmedigimden soruyorum bir takım kurmak kaç paraya çıkar acaba ? federasyon bir takım kursun Kenan da el kapılarından kurtulsun kardeşim.bundan iyi tanıtımmı olur.?hem alt yapı hazırlıgıda yapılır ispanyollar gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar