Trafik cezaları yılbaşında artıyor

Yılbaşından itibaren trafik cezaları yüzde 10 oranında artacak. Alkollü araç kullananlar 650, kırmızı ışık ihlali yapanlar ve hız limitini aşanlar 154 lira ödeyecek

Trafik cezaları, Maliye Bakanlığı’nın yeniden değerleme oranı çerçevesinde yılbaşından itibaren yaklaşık yüzde 10 oranında artacak. Bu artışla, alkollü araç kullananlar 1. defada 650 lira, 2. defada 814 lira, 3 ve üçten sonra ise bin 327 lira ceza ödeyecek. Uyuşturucu veya keyif verici madde alarak araç kullananlar da 1327 lira ceza verecek.
Zamla birlikte kırmızı ışık ihlali yapanlar 154 lira, yasak yerlere park eden sürücüler de 72 lira ceza ödeyecek. Araçların muayene süresini geçiren sürücüler ilebozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullananlara da 72 lira ceza uygulanacak.

Sürücü belgesi almak için yanlış bilgi veya sahte belge vermenin cezası 814, araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamanın cezası 154, sürücü belgesi olmadan araç kullanmak ve sürülmesine izin vermenin cezası 320 lira olarak belirlendi.
Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkanlara 72 lira ceza verilecek.
Park yerlerindeki araçlardan yetkisi olmadığı halde park ücreti alanlar ile karşıdan karşıya geçişlerde işaretlere riayet etmeyen yayalara da 72 lira ceza yazılacak. Toplu taşıma araçlarında sigara içmenin cezası da 82 liraya yükselecek.

Kemer cezası 72 TL
Hız sınırlarını yüzde 10’dan yüzde 30’a kadar aşanlar (yüzde 30 dahil) 154 lira, yüzde 30’dan fazla aşanlar da 319 lira ceza ödeyecek. Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal edenler bin 965 TL ile 3 bin 278 TL, bu cihazları araçlarında bulunduranlar da bin 305 TL ile bin 965 TL para cezası ödeyecek.
Gerekli yerlerde hızını azaltmayan, öndeki aracı güvenli bir mesafeden takip etmeyen, sağa, sola dönüş kurallarına uymayan ve emniyet kemeri takmayan sürücüler 72 lira para cezasıyla karşılaşacak.

Kaynak:Milliyet

Ekli dosyalar

• fft99_mf1756754.jpg
    fft99_mf1756754.jpg
    22.1 KB · Görüntüleme: 72,146
artsın bence iyi olur herkez kurallara uysun
yalnız bu köprü yapıpda hala ücret almalar ne oluyor :D birde yetmez gibi onlarada zam getiriyolar

bayramın 2. günü memlekette (Ç.kale) troy caddesınde 61/kms de yol aldığım için 140 tl + 10 puan ceza yedim...

araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamanın cezası 154, sürücü belgesi olmadan araç kullanmak ve sürülmesine izin vermenin cezası 320 lira olarak belirlendi.

adam sürücü belgesini evde unuttuysa 154. hiç yksa 320. farka bak çok mantıklı gerçekten :). birde şu andaki cezalardan gelen para yetmiyor mu böyle bir artışa gidildi? şu anki radar cezaları bile yeterince fazla bu durumu bile kabullenmemiz saçmaken yeni zamma sevinerek diyerek karsılıoz.:farao:

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir türlü adam gibi ceza sistemi oturmadi memlekette.
Bu ne yahu?
Bu kadar komik rakamlarla neyi düzeltecekler?:pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamanın cezası 154, sürücü belgesi olmadan araç kullanmak ve sürülmesine izin vermenin cezası 320 lira olarak belirlendi.

adam sürücü belgesini evde unuttuysa 154. hiç yksa 320. farka bak çok mantıklı gerçekten :). birde şu andaki cezalardan gelen para yetmiyor mu böyle bir artışa gidildi? şu anki radar cezaları bile yeterince fazla bu durumu bile kabullenmemiz saçmaken yeni zamma sevinerek diyerek karsılıoz.:farao:

Ehliyeti hiç yoksa ayrıca savcılığa sevk ediliyor ve 30 gün hapis cezası alıyor. Bu hapis cezası da para cezasına çevrilip 750 TL + 320 TL şeklinde ceza ödeniyor. Yani arada bayağı fark var.

Bir türlü adam gibi ceza sistemi oturmadi memlekette.
Bu ne yahu?
Bu kadar komik rakamlarla neyi düzeltecekler?:pr:

Çoğu cezanın caydırıcı olmadığı kesin ama bence asıl sorun ceza tutarı değil, "Çorba parası" ve yeterli denetimin olmayışı. Trafik suçu işleyen birisi genelde "nasıl olsa orada polis yoktur, çevirirlerse de veririz bir çorba parası" diye düşünüyor.

corba parasi kalkti cogu cevirme araci modernize edilip kamera ve gps ile donatildi hersey kayit altinda

hiz cezalari otomatik sisteme geciyor zaten fotograflariyla (en azindan ceza yiyince memur boyle diyor )

aksini goren duyan varsa sikayet etsin tabi ceza yememek icin rusvet teklif eden mantik kimi sikayet edecekse

arkadaşlar bende bursadan gelıyordum geçen pazar günü acelem vardı altımda fazer 600 hızım 165 km 290 tl ceza yedım.arabaların hızı 120yı motorun hızı ıse 90 km yı geçmıyecekmiş buyur burdan yak .yok boyle bi mantık altımdakı motorun top speedi 271 hadı ruzgar v.s agırlık bunları düşelim 235 245 her turlu gıdebilirim ben 12 de işte olmak için bari 165 km ile gıdıyım dedım şehırler arası yolda 290tl yedım .demekkı 95 le falan gıtsem 90 nı geçtıgım için yıne 150tl yıyecektım.hakkım haram olsun o parayı ödeyecem ama yeminediyorum içime okadar oturdu ki o para,bu zamana kadar hiç bi çevirmeden kaçmadım hiç bı cezayı ödemeden kenara atmadım.ayıp bu saatten sonra şeytan bas gaza çevirmede falan durma yapıştır dıyor valla

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar