herkese selamlar. artık bu başlıkta herkes ahbap olmuş, genelde muhabbet dönüyor gördüğüm kadarıyla.

bayramınız cümleten kutlu olsun.
bundan yaklaşık 6 ay önce patlak veren motor aşkımın beni getirdiği yerdeyim şu an.
yaptığım naçizane araştırmalar sonucunda alacağım aracın hyosung gv250 olduğuna karar verdim. neden mi?
çünkü benim gibi bir adama ancak bir cruiser yakışır.

182 boy, 85 kilo uzun saçlı sakallıyım. görseniz motoru tutuşturursunuz elime.

fiyatı uygun ama kaliteli bir şey olsun istedim. çünkü aldığım motoru sahipleneceğim ve tabiri caizse motor ölene kadar ona binmek istiyorum. al-sat bana göre değil. bu yüzden ehliyet sınavı(A2) dışında hiçbir tecrübem olmamasına rağmen, ilk motorumun bu olmasını istiyorum.
bunun biraz riskli olduğunun farkındayım, ama altından kalkabileceğimi düşünüyorum.
elimde bir miktar nakit para var, fiyatlar düştüğü için bahara kadar(sezon açılana kadar) muhakkak bir gv250 alacağım.
forumu biraz karıştırdım, öncelikle eğitim gerekli olduğunu söylediler. biraz bu konuyu açar mısınız?
donanımın şart olduğunu biliyorum. bir tane dana derisi eski bir deri montum var. zaten bahara doğru alacağım için şimdilik onunla idare edebilirim. bir de racing kullanan bir arkadaşım bana bir kask vereceğini söyledi, heralde onu koruyan beni de korur.

bunun dışında neler bilmem gerekiyor bu motora dair? 3900 tl ama 30000 km'de olan bir gv250 almaya değer midir sizce? yoksa 1000 lira fazla olsun 8000 km olsun mu dersiniz?
ben motorun teknik kısmından hiç anlamam ama bizim bölümde dragstar kullanan bir asistanımız var, sağolsun o biraz ilgileniyor benimle. onun yardımını isteyeceğim alırken. onun ustasına göstermeyi planlıyorum. --işin ilginç kısmı o da motor sürmeye dragstar ile başlamış.

biraz beni cesaretlendiriyor açıkçası.
önümde motoru almak için birkaç ay var. reel hayatta maddi durumumu düzeltip, burda da bilgi eksiğimi kapatmayı düşünüyorum. bildiğiniz ne varsa bana anlatın lütfen. daha önce acemiler için açılmış başlık varsa yönlendirebilirsiniz, özel mesajla bilgilendirebilirsiniz, her türlü bilgiye açığım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.