İlk Çalıştırma Sorunu...

_w_

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar...

sorunum şöyle sabahları motosikleti ilk marşta çalışıyor sonra ısıtıyorum motoru ve kalkış için 1 e atarken çok sert bi şekilde ("tak" diye ses çıkarıyor) ve çok az öne doğru kaçma oluyor. sonra düzeliyor. (yani normal duruma geliyor) genelde motoru boşta iken çalıştırıyorum. Bu bütün motosikletlerde oluyor mu ? Normal bişey mi ? Soğuk olduğu için olabilir mi ? yağ olarak 10-40 adwance sentetik kullanıyorum.

Aynen bu sorun bende de var.Her zaman değil bazen ilk kalkışta 1'e atarken tak diye ses geliyor motosiklet az ileri hopluyor ama sonra bu durum hiçbir şekilde olmuyor taki ertesi güne kadar.Arkadaşlar bende yardımlarınızı bekliyorum.

hiçbir sorununuz yok arkadaşlar...kafanızı yormayın....

debriyaj balataları yağın içinde çalışır...sabaha kadar baskı yağının etkisi ile sıkışık vaziyette duran balataların arasında yağ kalmaz..süzülür ve birbirine yapışık durumdadır..taki ilk sürtünmeyi yapıp yağlanana kadar...

eğer çok kafanıza takıyorsanız....
motoru çalıştırmadan önce 1. vitese takın..debriyajı sıkın ve birkaç metre ileri geri yapın..

yada 1.viteste iken debriyaja basılı çalıştırın ve 10-15 saniye o şekilde çalıştıktan sonra boşa alıp ısıtın...

bahsettiğiniz olayın büyük oranda azaldığını göreceksiniz....

debriyaj balataları yağın içinde çalışır...sabaha kadar baskı yağının etkisi ile sıkışık vaziyette duran balataların arasında yağ kalmaz..süzülür ve birbirine yapışık durumdadır..taki ilk sürtünmeyi yapıp yağlanana kadar...

motoru çalıştırmadan önce 1. vitese takın..debriyajı sıkın ve birkaç metre ileri geri yapın..

yada 1.viteste iken debriyaja basılı çalıştırın ve 10-15 saniye o şekilde çalıştıktan sonra boşa alıp ısıtın...

Çok teşekkürler.

_w_

..çççççççççççççççççççççççççç

---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:43 ----------

Aynen bu sorun bende de var.Her zaman değil bazen ilk kalkışta 1'e atarken tak diye ses geliyor motosiklet az ileri hopluyor ama sonra bu durum hiçbir şekilde olmuyor taki ertesi güne kadar.Arkadaşlar bende yardımlarınızı bekliyorum.

çok teşekkürler arkadaşlar... bende bir problem var sanmıştım iyi forumlar ... :)))

pardon arkadaşlar..yukarıdaki yazımda bişey icat etmişim bilmeden....

baskı yağı...:queen:

baktım bu baskı yağı bi işe yaramıyacak...düzeltmek istedim...

baskı yayı....:p

_w_

XD :) :) x) olsun abi sonuçta hepimiz insanız :) tekrar yorum için tesekkürler :)

teknık bı soru sormak ıstıyorum bu arada aynı sorun bende de var ama benım baska bı sorunum var baslık acmak ıstemedım benım gaz telım eskı oldugu ve dısındakı plastık artık sertlesıp yırtıldıgı ıııcn takılı kalıyor bunu kendım degırtırme ıhtımalımm var mı bılgısa olan varsa yardımcı olabılır mı

istanbulun neresindesin????

kız sen istanbulun neresindensin gibi oldu ama alakası yok...:queen:

yakınsan gel ücretsiz halledeyim diyecektim...:cat:

çook zor olur ama tarif ederim..el becerine kalmış yapabilirsin...

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
vitesli motoru olanlar, motor ısınırken debriyaja basılı tutun vee sorun çözülmüştür.....:cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------

ben bunu denedim fakat bu şekilde marş motoru biraz daha zorlanıyor...bu yüzden çalıştırınca 15-20 sn debriyaja basılı tutuyorum....

avcılarda oturuyorum kross mototum her krossda oldugu gıbı bundada ufak tefek masraflar oluyo gecen bı arkadasım kaza yaptı ıkı grenaj takmak camurluk degıstırmek bujı takamk ııcn seksen lıra aldılar sımdıen tamırcılere bu kadar para veremem malum ogrencılık:)

Motosikleti
VFR1200X
Bu öne atlama olayı benim hoşuma gidiyor :mrgreen: O şanzımandan gelen sesle resmen dişliler gözümün önüne geliyor motora bindiğimi hissediyorum. Hatta eski mz veya benzeri motorlarda bu çok daha güçlü hissedilir ki hafif gaz vermeden bire attığımızda motor stop bile eder :wiinkk: Sanki tutmayın beni der gibi motor atlıyor...

Motosikleti
avcılarda oturuyorum kross mototum her krossda oldugu gıbı bundada ufak tefek masraflar oluyo gecen bı arkadasım kaza yaptı ıkı grenaj takmak camurluk degıstırmek bujı takamk ııcn seksen lıra aldılar sımdıen tamırcılere bu kadar para veremem malum ogrencılık:)

işçilik mi 80 tl aldılar yoksa malzemeler de içinde mi...

sadede işçilik neyse bugun bu sorun daha da arttı az once zınrırım gevsemıstıa onu sıktım acaba oldumu dıye bı deneme yapayım dedım motoru calıstırdım motor son devırde calısyo nerdyse neysee gaz kolunu kendım gerı ıterek gazı kestım bıre attım yola cıktım bızm sokekta yal calısması oldugu ııcn heryer mıcır gazı kestım donecekken ama gaz telı bu sefer karburotorun ordann takılı keldı bu arada motorda mıcır da kendını o tarafa bu tarafa atıyo elektırıgı kestım bosa aldım evın onune gelıp tekrrar calıstırdım ancak gazı kesmeyı basaramadım yanı tamısrcıyede zor gıdıcem bu durumda

Motosikleti
sadede işçilik neyse bugun bu sorun daha da arttı az once zınrırım gevsemıstıa onu sıktım acaba oldumu dıye bı deneme yapayım dedım motoru calıstırdım motor son devırde calısyo nerdyse neysee gaz kolunu kendım gerı ıterek gazı kestım bıre attım yola cıktım bızm sokekta yal calısması oldugu ııcn heryer mıcır gazı kestım donecekken ama gaz telı bu sefer karburotorun ordann takılı keldı bu arada motorda mıcır da kendını o tarafa bu tarafa atıyo elektırıgı kestım bosa aldım evın onune gelıp tekrrar calıstırdım ancak gazı kesmeyı basaramadım yanı tamısrcıyede zor gıdıcem bu durumda
geçmiş olsun arkadaşım....
ya 2 grenajın camurlugun 2-3 tane vıdası olur onları alıpta takamadınız mı....
gaz teli de o kadar da zor bir şey değil....
gaz kütüklüğünün orayı acacaksın bir de karbüratörun kelebekli ise işin dahada kolay....
pistonlu ise de oda cokda zor değil....bı tane yıldız tornavida ile halledilebilir....

vala denıycem artık o kadar motorcu sırtında takım cantası ıle gezen arkadaslar varda bayramdan dolayı ortada yok hıc bıır:)

Motosikleti
vala denıycem artık o kadar motorcu sırtında takım cantası ıle gezen arkadaslar varda bayramdan dolayı ortada yok hıc bıır:)
dene dene en fazla giden bir tane gaz teli olur....oda 10-15 lira bir şey...ama yaparsanda hem usta masrafından kurtulursun hem de bır şey daha ögrenmiş olursun....

motorunuzu boşta çalıştırdıktan sonra debriyajı birkaç kez sıkıp bırakın minimuma hatta hiç yapmayacak aynı sorun bende var hatta bazen 1 e attığımda sanki debriyajı hiç sıkmıyormuşum gibi olup stop etiyor

gaz telı ııcn sokmeye basladım motoru bı tek tekerler kaldı ama cok guzel olacak boyatıcam paslı yer yerını elden gecırıcem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar