Her malın bi piyasası değeri var. Sonuçta YBR 125 e bi fiyat belirlemişler(Spacy activa gibi motorlarada) kurye ve ticari amaçlı kullanımda gül gibi satış yapıyorlar ve binlerce satılıyor. Şimdi piyasaya bu fiyat aşırı yüksek gelse örneğin fiyatı 4800 olsa piyasa tepki verip satışları düşürür ve yine denge fiyatına gelir ki yine 4000 civarı olur.
Sonuçta YBR nin piyasası 4100 lira. Bu motora enjeksiyon su soğutma yarış karenajları daha kalın jantlar ve lastikler bi tık daha iyi lastik bi tık daha iyi aydınlatma bi tık daha özenli işçilik ve malzeme koyarsanız 5800 lira Ybr ye kıyasla hiç de pahalı olmaz.
CBR 125 ın fiyatı zannedilenin aksine gereksiz yüksek değil aksine Türkiyeye uygun fiyata giriş yapmakta. Bu da Honda TR nin bir stratejisi. CBR 125 in Almanya Fiyatı 3500 Euro YZF-R 125 in fitatı 4250 Euro YBR 125 in Fiyatı 2100 Euro.
Sen hesapla Hangi motorun TR de uygun fiyatlı olduğunu. Mesela aynı vergiye tabi olduğu halde CBR250 biraz daha fahiş fiyatlı bizde 125 likle arada 1000 Euro farka varken Almanyada bu 2400 lira yapar TR deki fiyat farkı 3250 lira buda bi fiyat stratejisi. 250 cc ye terfi ediyosun diye veriyo çoskuyu çaktırmadan Türklere:cherry:
Yani marka fanatikliği yapılmıyor gerçekler böyle. Yaptığı işler Farklı olmakla birlikte CBR125 YBR 125 ten daha hesaplı
Yanlış anlama motorları yarıştırmıyorum o daha iyi bu daha iyi diye... ama Piyasa buyken hangi 125-150-200 lük japon italyan Taiwan lı ile kıyaslarsan uygun fiyatlı kalıyor