Yamaha Yzf 125r Kullanıcıları Yardım

merhaba motor tutkunları merakım super sport motorlarda inşallah ocakta alıcam ama karar veremedim bütcem yamaha yzf 125r ye yetiyor siz ne önerirsiniz.bide yamaha yzf 125r nin yakıt tüketimini bilen varmı ve bu motordan şikayeti olan.Bide arkadaşlar ben bu motorla zonguldak-antalya arası yolculuk yapabilirmiyim(700-750 km felan) yardım lütfen

tipyle şekliyle sağlamlılığıyla herşeyiyle çok güzel bir motor ama...
o parayı hakketmiyor....
istediğin yola rahatlıkla gidersin problem olmaz...
cbr125r larada bak derim...
oda her ne kadar hakkattiğinin üstünde satılsada yzf den çok daha makul bir fiyatı var...

tmm yzfden makul fiyatıda benim için 3 şeyi önemli motorun performansı-kasanın büyük olması ve dediğim gibi uzun yol yapa bilmesi cbr125 de veya biraz daha bütçeyi zorlayayım ninja 250 r yaklaşık 750 km yol yapabilirmi ve bu motorların yakıtı 1 km başına nekadar yakar onuda merak ediyorum

tipyle şekliyle sağlamlılığıyla herşeyiyle çok güzel bir motor ama...
o parayı hakketmiyor....
istediğin yola rahatlıkla gidersin problem olmaz...
cbr125r larada bak derim...
oda her ne kadar hakkattiğinin üstünde satılsada yzf den çok daha makul bir fiyatı var...

Yeni kasa cbr 125 5.750 Lira fiyatı neye göre hak etmiyor acaba ? YBR,CBF gibi araçlarla aynı fiyatta mı olmasını bekliyordunuz ?

zippoya hak veriyorum
unnamed ybr iyi guzel motorda cok abartiyon bazi seyleri
hava sogutmali analog panelli ince kasali gucsuz ybr 4 500 tl veriliyoda yeni kasa cbr 125 6 bin hakkindan fazla mi oluyo

iyide neye göre kıyaslama yapıyorsunuz ki?
bence hemen bu şekilde yorum yapmayın....
klasmanı farklı bir motor üzerinde konuşuyoruz...
ben dedim mi ybr yada cbf fiyatını hakkediyor diye...
onlarda pahalı değil mi?
bence marka fanatikliği yapan sizsiniz...
ikiside fiyatını hakkatmiyor benim gözümde...
he cbf yada ybr de hakketmiyor o fiyatları...4200 liralardan bahsediyoruz....

onlarda pahalı değil mi?

Her malın bi piyasası değeri var. Sonuçta YBR 125 e bi fiyat belirlemişler(Spacy activa gibi motorlarada) kurye ve ticari amaçlı kullanımda gül gibi satış yapıyorlar ve binlerce satılıyor. Şimdi piyasaya bu fiyat aşırı yüksek gelse örneğin fiyatı 4800 olsa piyasa tepki verip satışları düşürür ve yine denge fiyatına gelir ki yine 4000 civarı olur.

Sonuçta YBR nin piyasası 4100 lira. Bu motora enjeksiyon su soğutma yarış karenajları daha kalın jantlar ve lastikler bi tık daha iyi lastik bi tık daha iyi aydınlatma bi tık daha özenli işçilik ve malzeme koyarsanız 5800 lira Ybr ye kıyasla hiç de pahalı olmaz.

CBR 125 ın fiyatı zannedilenin aksine gereksiz yüksek değil aksine Türkiyeye uygun fiyata giriş yapmakta. Bu da Honda TR nin bir stratejisi. CBR 125 in Almanya Fiyatı 3500 Euro YZF-R 125 in fitatı 4250 Euro YBR 125 in Fiyatı 2100 Euro.

Sen hesapla Hangi motorun TR de uygun fiyatlı olduğunu. Mesela aynı vergiye tabi olduğu halde CBR250 biraz daha fahiş fiyatlı bizde 125 likle arada 1000 Euro farka varken Almanyada bu 2400 lira yapar TR deki fiyat farkı 3250 lira buda bi fiyat stratejisi. 250 cc ye terfi ediyosun diye veriyo çoskuyu çaktırmadan Türklere:cherry:

Yani marka fanatikliği yapılmıyor gerçekler böyle. Yaptığı işler Farklı olmakla birlikte CBR125 YBR 125 ten daha hesaplı:)

Yanlış anlama motorları yarıştırmıyorum o daha iyi bu daha iyi diye... ama Piyasa buyken hangi 125-150-200 lük japon italyan Taiwan lı ile kıyaslarsan uygun fiyatlı kalıyor

burada meydan muhaberesi çıkmadan arkadaşın sorusu cevaplayayım en iyisi :)

Cbr125 ile yzf arasında teknik olarak hiçbir fark yoktur 2sininde son hızları ivmelenişi ve yakıt tüketimleri aşağı yukarı aynıdır ancak yzf nin kalıbı daha büyük olduğundan ivmelenişi biraz daha az ve yakıtıda biraz daha çok tüketir cbr a göre

Durum buyken bana kalırsa bi kaç santim daha kalıplı diye yzf ye okadar para verilmez kaldı ki 2011 cbr ın kasası da hiçte yabana atılacak türden değil

Uzun yol yapılır yapılmaz diye bir şey yok millet 100cc cup motosikletle binlerce km yol gidiyor ki bunlar racing hayli hayli yapar sorunda çıkarmaz (eğer bakımlarını ihmal etmezsen)

Motosiklet tecrüben nedir bilemiyorum ama ninja da güzel motosiklet hatta uzun yolda daha keyiflidir ancak bildiğim kadarıyla onunda yakıt göstergesi gibi ufak tefen bir çok eksiği olduğunu duymuştum bilmiyorum son durumu nedir ama tecrüben yoksa 250lik bir motosiklet almaman yönünde olmalı tercihin

Hayırlı uğurlu olsun aramıza hoşgeldiniz

Not:ekipmanlarınızı tam olarak almayı ve kullanmayı unutmayın

Her malın bi piyasası değeri var. Sonuçta YBR 125 e bi fiyat belirlemişler(Spacy activa gibi motorlarada) kurye ve ticari amaçlı kullanımda gül gibi satış yapıyorlar ve binlerce satılıyor. Şimdi piyasaya bu fiyat aşırı yüksek gelse örneğin fiyatı 4800 olsa piyasa tepki verip satışları düşürür ve yine denge fiyatına gelir ki yine 4000 civarı olur.

Sonuçta YBR nin piyasası 4100 lira. Bu motora enjeksiyon su soğutma yarış karenajları daha kalın jantlar ve lastikler bi tık daha iyi lastik bi tık daha iyi aydınlatma bi tık daha özenli işçilik ve malzeme koyarsanız 5800 lira Ybr ye kıyasla hiç de pahalı olmaz.

CBR 125 ın fiyatı zannedilenin aksine gereksiz yüksek değil aksine Türkiyeye uygun fiyata giriş yapmakta. Bu da Honda TR nin bir stratejisi. CBR 125 in Almanya Fiyatı 3500 Euro YZF-R 125 in fitatı 4250 Euro YBR 125 in Fiyatı 2100 Euro.

Sen hesapla Hangi motorun TR de uygun fiyatlı olduğunu. Mesela aynı vergiye tabi olduğu halde CBR250 biraz daha fahiş fiyatlı bizde 125 likle arada 1000 Euro farka varken Almanyada bu 2400 lira yapar TR deki fiyat farkı 3250 lira buda bi fiyat stratejisi. 250 cc ye terfi ediyosun diye veriyo çoskuyu çaktırmadan Türklere:cherry:

Yani marka fanatikliği yapılmıyor gerçekler böyle. Yaptığı işler Farklı olmakla birlikte CBR125 YBR 125 ten daha hesaplı:)

Yanlış anlama motorları yarıştırmıyorum o daha iyi bu daha iyi diye... ama Piyasa buyken hangi 125-150-200 lük japon italyan Taiwan lı ile kıyaslarsan uygun fiyatlı kalıyor

+1

yok unnamed marka fanatikliği yaptığımız yok
zaten o sınıfta en uygunu o özelliklerde fiyatıyla o sende biliyorsun bunu
bu motoru gecen sene 2011 kasalıyken türkiyede ilk ben keşfettim cbr125 forumuna yazdım yeni kasası çıkmış diye millet bana benimki zaten 2011 kasa bunun yenisi nasıl oluyo hem gelsede bizim türkiyeye gelene kadar biz işimize bakalım kim bilir fiyatı ne olur dediler
ama fiyatında hiç bir artış olmadan satışa sunuldu bence sonuna kadar hak ediyor dostum

onlarda pahalı değil mi?

Rakip firmaların fiyatlarına göre kıyaslıyorum tabiki.Kanuni racer 200 ile kıyaslayacak halim yok.Ben kesinlikle bu fiyatı hak ettiğini düşünüyorum cbr'ın.Yakıtıda hızıda yzf'den iyi.Fiyatı çok çok daha düşük.Daha ne olacak ki.Bence ybr ve cbf te fiyatını hak ediyor.4200 lira az bi rakam değil tabi ama ben tvs alacağıma ybr alırım.Neden çünkü kendini kanıtlamış tartışmaya bile gerek olmayan bi motor.CBR'da öyle bence yzf'nin yanında.YZF'nin fiyatının mantıklı bir açıklaması nasıl olur bilmiyorum.Ama piyasaya bakarsak yzf'nin 2. elleri 7-8.E buna rağmen benim ölçümüme göre 105 liraya 1000 km giden,125'liğe göre ivmelenmesi harika olan,kalıplı,honda kalitesinde bir motorun 0 fiyatının 5.750 olması çok çok makul.

Rakip firmaların fiyatlarına göre kıyaslıyorum tabiki.Kanuni racer 200 ile kıyaslayacak halim yok.Ben kesinlikle bu fiyatı hak ettiğini düşünüyorum cbr'ın.Yakıtıda hızıda yzf'den iyi.Fiyatı çok çok daha düşük.Daha ne olacak ki.Bence ybr ve cbf te fiyatını hak ediyor.4200 lira az bi rakam değil tabi ama ben tvs alacağıma ybr alırım.Neden çünkü kendini kanıtlamış tartışmaya bile gerek olmayan bi motor.CBR'da öyle bence yzf'nin yanında.YZF'nin fiyatının mantıklı bir açıklaması nasıl olur bilmiyorum.Ama piyasaya bakarsak yzf'nin 2. elleri 7-8.E buna rağmen benim ölçümüme göre 105 liraya 1000 km giden,125'liğe göre ivmelenmesi harika olan,kalıplı,honda kalitesinde bir motorun 0 fiyatının 5.750 olması çok çok makul.

zippo cbr125 fiyatını hayli hayli hak ediyor etmesinede şimdi kaliteyide göz ardı etme
yzf125 ile cbr125 te bir değil şimdi:cherry: kalitesi hızı dizaynı fiyatını etkiliyor biliyorsun ha anormal ucuk fiyatı evet ucuk cbr125 fiyatından bin tl daha yukarda tutulması gerekirdi fiyatında çok ucmuşlar

zippo cbr125 fiyatını hayli hayli hak ediyor etmesinede şimdi kaliteyide göz ardı etme
yzf125 ile cbr125 te bir değil şimdi:cherry: kalitesi hızı dizaynı fiyatını etkiliyor biliyorsun ha anormal ucuk fiyatı evet ucuk cbr125 fiyatından bin tl daha yukarda tutulması gerekirdi fiyatında çok ucmuşlar

YZF forumunda da yazdım işime yaramayacak çok param olsa yzf alırdım diye.Ama sonuçta ortada bir japon piyasasası var.Bir 0 CBR 250 almak var o fiyata.YZF kesinlikle daha güzel bir motor ama bu fiyatı hak edecek kadar değil.

şimdi bakıyorumda yanlış anlaşıldığım belli...
kalkıpta cbr 125i kötülemiyorum...
sınıfının bana göre en iyisi....
lakin fiyat olarak baktığımda 6000 lira ben vermem...
bana göre 125 lik motor için çok para...
he heleki ikinci el 125 lik bir motora 8000 lira hiç vermem....
10000 liraya fazer almışken, bu rakamlar bana çok yüksek geliyor....

Uzun yol olayı Ben 530 km yaptım 8 saatten fazla İzmir-İstanbul arası Racing belim bileklerim oram buram tutulmadı. 1400 motorlu bi araba gibi performansı var dip gazda üzeirne yatmadan 120 nin üstüne çıkabiliyor .Rampaları 90-100 le tırmanabiliyor. Yani akan trafige uyum sağlamakta bi problem yok.

YZF ye gelince. Motorun sürüş pozisyonu 600RR R6 gibi motosikletlerle tamamen aynı. Sele Cbr dan 3 cm yüksek gidon 10 cm aşagıda. Ne kadar öne eğimli olduğunu sen hayalet. Belki yarım saat bi saat bişey olmaz ama uzun yolda 7-8 saat belin kopar. Body dövüş sporları vs uğraşmayan biriysen kasların kaldırmaz isyan eder. karın kasların ve belin sağlam olucak.

Bide Yamahanın dizaynı gerçekten çok iyi. Dizaynı ve kasasını heybeti CBR125 le kıyas almaz ayrı bi dünya. Ama insan psikolojisine ters düşen bi olayı var. Motora 3000 lira fazla verince ve o kadar dizaynı ilgi çekici bi motora binince performansı sana az gelicek. Daha iddalı görününce daha hızlı olmak isticeksin motor yanıt vermeyince soğuyup değiştirmek isticeksin:)

Sahibine gir bak 6000-7000 km de çok fazla YZF-125 var. Adamlar 1400 lira fiyat kırıp 7000 lira istiyorlar 2011 lere yinede aylarca satamıyorlar. Sen CBR 125 e 800-900 fiyat kır 2-3 günde satarsın:cat:

Yamaha Hondadan sonra Gaza gelip şu motora 250 lik motor kayacak gibime geliyor ve de Suzukide bi racing tipi 250 likle olaya dahil olma ihtimali düşük değil dubakalım:)

Orası öyle.Dün benim gözümün önünde serviste 2003 model filan 600f acil ihtiyaçtan 5.500 e satıldı.Bende bi düşündüm benimkinden bile ucuz diye ama insanın 0 motor alması çok farklı bi duygu

gp500 üstat sonuna kadar...
cbr ile aynı fiyat olsa yada arasında 500-600 lira fark olsa amenna....
3000 lria fark var nerdeyse....
o paraya inan çok daha güzel motorlar alırsın...

Uzun yol olayı Ben 530 km yaptım 8 saatten fazla İzmir-İstanbul arası Racing belim bileklerim oram buram tutulmadı. 1400 motorlu bi araba gibi performansı var dip gazda üzeirne yatmadan 120 nin üstüne çıkabiliyor .Rampaları 90-100 le tırmanabiliyor. Yani akan trafige uyum sağlamakta bi problem yok.

YZF ye gelince. Motorun sürüş pozisyonu 600RR R6 gibi motosikletlerle tamamen aynı. Sele Cbr dan 3 cm yüksek gidon 10 cm aşagıda. Ne kadar öne eğimli olduğunu sen hayalet. Belki yarım saat bi saat bişey olmaz ama uzun yolda 7-8 saat belin kopar. Body dövüş sporları vs uğraşmayan biriysen kasların kaldırmaz isyan eder. karın kasların ve belin sağlam olucak.

Bide Yamahanın dizaynı gerçekten çok iyi. Dizaynı ve kasasını heybeti CBR125 le kıyas almaz ayrı bi dünya. Ama insan psikolojisine ters düşen bi olayı var. Motora 3000 lira fazla verince ve o kadar dizaynı ilgi çekici bi motora binince performansı sana az gelicek. Daha iddalı görününce daha hızlı olmak isticeksin motor yanıt vermeyince soğuyup değiştirmek isticeksin:)

Sahibine gir bak 6000-7000 km de çok fazla YZF-125 var. Adamlar 1400 lira fiyat kırıp 7000 lira istiyorlar 2011 lere yinede aylarca satamıyorlar. Sen CBR 125 e 800-900 fiyat kır 2-3 günde satarsın:cat:

Yamaha Hondadan sonra Gaza gelip şu motora 250 lik motor kayacak gibime geliyor ve de Suzukide bi racing tipi 250 likle olaya dahil olma ihtimali düşük değil dubakalım:)

Yamaha bu yzf 125 kasasında lastikler biraz daha geniş,rakipleri gibi 25-28 bg arası bi 250'lik üretse fiyatınıda 10.000 yapsa :)

Yanlış anlama yok aslında . Senin vurgulamak istediğin sanırım rekabette danışıklı dövüş olduğu.

Serbet piyasa okonomisinde rekabet fiyatları müşteri lehinde etkilemesi gerekirken hiçde öyle değil. hep beraber yılda 2-3 defa 200-300 zamlayalım motorları aynı periyotlarla müşteri yine aynı motorlar arasında seçim yapmak zorunda zeten. Bu yolla en az 500 tl haksız kar-kazanç elde ediliyor türkiyede.

Hep bizde aynı hikaye. Devlet vergiyi eski haline getiryor. Motor fiyatları Yüzde 11.5 düşüyor. Bir sene geçmeden bakıyosun motor aynı fiyat:silent: Enfilasyon % 12 dimi:) Millet salak yerine koyulmaya alışmış nasıl olsa türk halkı diye iteleniyor.

Burgman 650 alan kasım kasım kasılıp TR de harley- Ducati falan kullandığını hisseden insanlar var. Böyle mantıkta kişler varken Bu motorlarada 35 bin az bile:bounce:

İşin özü Türkiyede motor piyasası vurgun piyasası

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar