Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bu gün yağ değişimine gittim konuk motora! Girer girmezde motor sıcakken dedim motordaki şıngırtıyı da not et! tamam usta bakar dedi! aradan 45 dakika geçti usta motorun başına gidiyo! dedim şıngırtıyı dinlicekmisin evet! dedim motor 1 saatten beri burda buz gibi oldu! şimdi alamazsın o sesi! iyi ben yağını değiştireyim esas usta bakar dedi! yağı değiştirdiler konşuk motorun sahibi bindi dedim iyice ısıtman lazım usta! bindi geldi motorda ses yok diyo! diyorum motor soğuk daha ne kadar yol yaptın ki! Bir de demez mi bana egzozu niye deldin! dedim deldim işte! yakıt çok yakar dedi dedim 50 liraya 420- 440 km dgidiyorum çok mu yakıyor sence! yok deldiğin için ses çıkıyorsa ne olacak dedi! içimden dedim yuh be! egzozdaki delikle motordaki şıngırtı = ???? oldum bi an! yok garantiye girmez falan filan dedi! neyse dedim atladım motora d-100 karayoluna çıktım ses yine başladı şıngır şıngır! zaten servise gitmeden hondayı arayıp şikayette bulunmuştum! geldim yine aradım yine bi kayıt bıraktım! adamlar hiç ilgilenmiyor! anlatıyorum anlamıyorlar ben hep servis değiştirmek zorundamıyım diye! bakalım 48 saat içinde arayacaklarmış sabırsızlıkla bekliyorum!

Bu gün yağ değişimine gittim konuk motora! Girer girmezde motor sıcakken dedim motordaki şıngırtıyı da not et! tamam usta bakar dedi! aradan 45 dakika geçti usta motorun başına gidiyo! dedim şıngırtıyı dinlicekmisin evet! dedim motor 1 saatten beri burda buz gibi oldu! şimdi alamazsın o sesi! iyi ben yağını değiştireyim esas usta bakar dedi! yağı değiştirdiler konşuk motorun sahibi bindi dedim iyice ısıtman lazım usta! bindi geldi motorda ses yok diyo! diyorum motor soğuk daha ne kadar yol yaptın ki! Bir de demez mi bana egzozu niye deldin! dedim deldim işte! yakıt çok yakar dedi dedim 50 liraya 420- 440 km dgidiyorum çok mu yakıyor sence! yok deldiğin için ses çıkıyorsa ne olacak dedi! içimden dedim yuh be! egzozdaki delikle motordaki şıngırtı = ???? oldum bi an! yok garantiye girmez falan filan dedi! neyse dedim atladım motora d-100 karayoluna çıktım ses yine başladı şıngır şıngır! zaten servise gitmeden hondayı arayıp şikayette bulunmuştum! geldim yine aradım yine bi kayıt bıraktım! adamlar hiç ilgilenmiyor! anlatıyorum anlamıyorlar ben hep servis değiştirmek zorundamıyım diye! bakalım 48 saat içinde arayacaklarmış sabırsızlıkla bekliyorum!

ne güzel menun olmadığınız bir servisi değiştirme imkanınız var ,malesef bizim burda şikayet edebileceğimiz bir servis bile yok.

Bugün motorumu servisten teslim aldım.Motor 3300 km de olduğu için motorumun parça değişimlerinin yanısıra 4000 bakımına da sokmuşlar.Normalde biz 4000 değilde bakımları genelde 3000 km lerde çağırıyoruz bu şekilde daha sağlıklı oluyor dedi teknik servisteki bayan.Ben 3000 bakımı için götürmemiştim ama onlar öyle anlamışlar neyseki motorun orasını burasını kurcalamışken bakımlarını da yapmışlar...Gelgelelim yorumlarımaaa:)

Motoruma bugün bi kez daha aşık oldum desem yeridir.Ve yine bugün motorumla gezerken ilk defa bu tarz bişey düşünür oldum.Herhalde memnuniyet duygusu bu olsa gerek.Dedim bu motoru çok kullanıp eskitirsem eğer, ilerde aynısından bi tane daha alabilirim:)Evet ilk defa böyle bi tepki verdim.Nedense bugün motordan ayrı bi tat aldım.Bakımları yapılmış ya ondan olsa gerek.Bakımda neler yapılmış...Birincisi yağı değiştirilmiş,hava filtresi yine aynı şekilde değiştirilmiş, arka fren iyice sıkılaştırılmış ki bundan çok memnun kaldım.Motor bi başka olmuş yaa:))Sanki yeniden 0 km motor almışım hissine kapıldım bugün. Yağı filanda değişince vitesler kaymak gibi geçer oldu ,hava filtresi değişmiş gaza dokundumu alet altımdan kaçar oldu:)Süperdi kısacası.Ayrıca o şıkırdama sesi bugün çok daha az hissettirdi kendini.Çok nadir duydum o sesi..Havalar soğuk tötüm dona dona biniyorum ,binerkende soğuktan kasılıyorum ama bu motora değiyo kardeşim...

En kısa zamanda bi çakmaklık taktırmayı düşünüyorum.Ve çakmaklıkla da farklı fanteziler gerçekleştiricem.Açıkcası işin biraz cılkını çıkarıcam.Teknolojik yönüm biraz ağır bastığı için o çakmaklıktan alacağım usb gücü ile 1000 mA gibi değerleri zorlayabilirim.Bu çakmaklıktan max. kaç mA güç alabilirim ve bu değerlerde aldığım güçler motor çalışırken herhangi bir sakınca doğurur mu?Çakmaklığa usb çıkışı alıp usb çoklayıcı takıcam da:))Farklı farklı şeyleri aynı anda şarj etmek için:)

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 21:55 ----------

Mesela motora taktıracağım çakmaklığa şöyle bişey taksam nasıl olur?:):)
http://img1.buyincoins.com/gallery/4-ports-usb-car-charger-01-01.jpg

Bu site de çok uygun ürünler var.Motora çakmaklık taktıranlar özellikle girip incelesin...

Adres http://www.buyincoins.com/details/4...te-socket-charger-adapter-1-product-5476.html

---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:09 ----------

Amatörce bi elcek ısıtma denemesi:)))Isıttımı evet:):):)

http://img214.imageshack.us/img214/3042/251020112012.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/1765/251020112016.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/4558/251020112014.jpg
Abi yolda kablolara dolanacaksın dikkat et :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:39 ----------

ne güzel menun olmadığınız bir servisi değiştirme imkanınız var ,malesef bizim burda şikayet edebileceğimiz bir servis bile yok.
Abi motordaki sesi videoya alabilme ihtimalin var mı? Bendekinde de var mı bir bakayım. İlk vitesli motorum olduğu için normal sanıp geçiştiriyo olabilirim :) Eğer video yoksa nerde nasıl bir ses duymam gerektiğini ( eğer sıngırtı varsa ) anlatabilirmisin?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm kardeş benim motoruma admalra 1.5 saat vantilatör ile soğuttuktan sonra sübab ayarı yaptı keşke şıngırtı olsa saat maşallah sübab ayarı benim bildiğime göre motor soğukken yapılır önceki serviste motor soğukken yapıyordu sen en güzeli servisini degiştir

---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:22 ----------

İyi akşamlar Cbf kullanıcıları.
Korkmayın ortalıgı karıstırmaya gelmedım :)
Bizim bi arkadasta 2011 var 4000 km de bi sıkıntısı yok şimdilik. Bi de kurye arkadsta var cbf 50000 km de piston seğman krank bılyası değişttrmiş.
Suan kaç km de bılmıyorum fakat bu işlemlerden once yağ yakıyormustu. Şimdi düzelmiş. Günde ortalama 200 km yol yapıyor mersınde.
Bi de bu tekleme ne oluyo, arkadasn cbf surdum tekleme mekleme yoktu ?
arkadaşına söyle hemen ybr alsın ozaman allahım ya :queen:sahibinden nokta koma gir bakım 2007 model 120000 km anahtar degmemiş cbf var araştır bir istersen cbf karalicam diye uğraşma vaz geç siz ybr nizle uğraşın:queen:

muhammet kardeş benim motorda ısınınca değişen sesler var ama ben umruma takmıyorum ama bakım zamanı gelince servisi sıkıştıracam yeniden bir subab ayarı yaptırmaya çalışacam nasıl olsa garantiden yapılıyormuş madem ,espri güzeldi.
. bu arada okyanus kardeş doğru tespit yapmış motor sıcakken subab ayarı yapılmaz.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
muhammet kardeş benim motorda ısınınca değişen sesler var ama ben umruma takmıyorum ama bakım zamanı gelince servisi sıkıştıracam yeniden bir subab ayarı yaptırmaya çalışacam nasıl olsa garantiden yapılıyormuş madem ,espri güzeldi.
. bu arada okyanus kardeş doğru tespit yapmış motor sıcakken subab ayarı yapılmaz.
çünkü kardeş sıcakken subab ayarı yapacak olsa 2 saate yakın vantiratör çalıştırmaz dimi motoruna karşı soğuttu iyice tşk HONDA ÇAYAN

6 ay bekledikten sonra motorumun yeni benzin deposu geldi. Servise gidip yeni benzin deposunu taktırdım.

Honda aslında çok güzel bi motorsiklet ortaya çıkarmış ama bu kusurları galiba görmezden gelmiş.Bu problemleri de zorlu test safhalarında görüp üstesinden gelerek piyasaya sunmuş olsalardı gerçekten verilen parayı misliyle hak eden bi ürün ortaya çıkmış olacaktı.Bugün gezerken bunu anladım.Makina çok güzel fakat işte ufak tefek kusurlar mide bulandırıyor.

İyi akşamlar Cbf kullanıcıları.
Korkmayın ortalıgı karıstırmaya gelmedım :)
Bizim bi arkadasta 2011 var 4000 km de bi sıkıntısı yok şimdilik. Bi de kurye arkadsta var cbf 50000 km de piston seğman krank bılyası değişttrmiş.
Suan kaç km de bılmıyorum fakat bu işlemlerden once yağ yakıyormustu. Şimdi düzelmiş. Günde ortalama 200 km yol yapıyor mersınde.
Bi de bu tekleme ne oluyo, arkadasn cbf surdum tekleme mekleme yoktu ?
bendede 2011 9.000km deyim yok diyorum markacı oluyorum :)

---------- Post added at 23:17 ---------- Previous post was at 23:13 ----------

Honda aslında çok güzel bi motorsiklet ortaya çıkarmış ama bu kusurları galiba görmezden gelmiş.Bu problemleri de zorlu test safhalarında görüp üstesinden gelerek piyasaya sunmuş olsalardı gerçekten verilen parayı misliyle hak eden bi ürün ortaya çıkmış olacaktı.Bugün gezerken bunu anladım.Makina çok güzel fakat işte ufak tefek kusurlar mide bulandırıyor.
şöle düşün cbf150-ybr125 den bütün teknik verilerde vede konfor rahatlık herşeyde üstün ama fiyatı ybr125den dağa ucuz 200tl daği olsa yani 2sinide kullan kesinlikle cbf dersin gel gelelim işte bu kusurları fiyatını uygun tutuyor uygundan kastım ybr125 göre 2side sorunsuz olsaydı cbf yi 4.500tl asa vermezlerdi görüsündeyim

---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:17 ----------

ybr ile arasındaki fiyat farkına cbf nin motoru sıfırlanır mı? sırf merakımdan soruyorum... eğer öyleyse , cbf nin motorunun ybr ye göre iki kat km ömrü var diyebiliriz :):):)

ybr ile arasındaki fiyat farkına cbf nin motoru sıfırlanır mı? sırf merakımdan soruyorum... eğer öyleyse , cbf nin motorunun ybr ye göre iki kat km ömrü var diyebiliriz :):):)

üzerine biraz daha eklersen orjinal olarak sıfırlarsın :) he parçaları yan sanayi kullanacam dersen cebine harçlık bile kalır :thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
kardeş sahibinden.com da120000 km yakın motoruna anahtar degmemiş cbf 150 motor var kurye motoruhemde bu yeter galiba cvp olarak:thumleft:

---------- Post added at 00:57 ---------- Previous post was at 00:52 ----------

6 ay bekledikten sonra motorumun yeni benzin deposu geldi. Servise gidip yeni benzin deposunu taktırdım.
bir deponun gelmesi 6 aymı sürdü aman allahım:pr:

---------- Post added at 01:01 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

ben size katılmıyorum ybr cbf den 200 degil 100tl pahalı cbf nekadar sorunlu deselerde şuan bence lider heryer cbf ben yağ yakma olayına gelincede inanmıyorum olursada ya yağ kalıtesizdir yada kullanıcının hatası vardır
bendede 2011 9.000km deyim yok diyorum markacı oluyorum :)

---------- Post added at 23:17 ---------- Previous post was at 23:13 ----------

şöle düşün cbf150-ybr125 den bütün teknik verilerde vede konfor rahatlık herşeyde üstün ama fiyatı ybr125den dağa ucuz 200tl daği olsa yani 2sinide kullan kesinlikle cbf dersin gel gelelim işte bu kusurları fiyatını uygun tutuyor uygundan kastım ybr125 göre 2side sorunsuz olsaydı cbf yi 4.500tl asa vermezlerdi görüsündeyim

---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:17 ----------

kardeş sahibinden.com da120000 km yakın motoruna anahtar degmemiş cbf 150 motor var kurye motoruhemde bu yeter galiba cvp olarak:thumleft:

---------- Post added at 00:57 ---------- Previous post was at 00:52 ----------

bir deponun gelmesi 6 aymı sürdü aman allahım:pr:

---------- Post added at 01:01 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

ben size katılmıyorum ybr cbf den 200 degil 100tl pahalı cbf nekadar sorunlu deselerde şuan bence lider heryer cbf ben yağ yakma olayına gelincede inanmıyorum olursada ya yağ kalıtesizdir yada kullanıcının hatası vardır
bende yağ yakmıyorum ama 1deil 2deil 3deil çok kişi yağ yakıyor diyor şans işi ama çoğu yakıyor heralde küçük büyük bişeyler

Walla onu bunu anlamam.Bana iki tane ybr 125 verseler bi tane cbf 150'ye değişmem..Fuarda ybr ye bi binişim var inanın insanın oturası gelmiyor.Oturup da o konsola bakası gelmiyor.Gerçi konsolda yok ya bisiklet gibi gidonu var.Kesinlikle motor havası vermiyor.Kadranların tasarımı, far ve sinyal ışıklarının tasarımı tam bi özürlülük hali bence.Tasarım yok bence..

İki resim arasındaki 5 farkı bulun bakiyim:)))
05YBR125_a05.jpg

Yok arkadaş motorumun tasarımına hastayım.Özellikle yukarıdan bakınca enduro motoru tarzı yokmu işte buna bayılıyorum.Ne aksesuar taksan yakışıyor kerataya:)Yakında motorumun alacağı şekil bu olsa gerek
p134501060111.jpg

@ cbr125cbr : Dostum bu arada çakmaklık ile ilgili verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum.Sen mesajını yazmadan hemen önce linkini verdiğim o 7TL lik çakmaklığın siparişini verdim.Elime bi geçsin bakalım.Bi şekilde motora montajını gerçekleştiririm.Tabi biraz bilgi toplamam lazım bu konuda.Tekrardan teşekkürler:cat:

Son düzenleme:
Walla onu bunu anlamam.Bana iki tane ybr 125 verseler bi tane cbf 150'ye değişmem..Fuarda ybr ye bi binişim var inanın insanın oturası gelmiyor.Oturup da o konsola bakası gelmiyor.Gerçi konsolda yok ya bisiklet gibi gidonu var.Kesinlikle motor havası vermiyor.Kadranların tasarımı, far ve sinyal ışıklarının tasarımı tam bi özürlülük hali bence.Tasarım yok bence..

http://www.resimlere.com/data/media/199/05YBR125_a05.jpg

Yok arkadaş motorumun tasarımına hastayım.Özellikle yukarıdan bakınca enduro motoru tarzı yokmu işte buna bayılıyorum.Ne aksesuar taksan yakışıyor kerataya:)Yakında motorumun alacağı şekil bu olsa gerek
http://img195.imageshack.us/img195/1304/p134501060111.jpg

@ cbr125cbr : Dostum bu arada çakmaklık ile ilgili verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum.Sen mesajını yazmadan hemen önce linkini verdiğim o 7TL lik çakmaklığın siparişini verdim.Elime bi geçsin bakalım.Bi şekilde motora montajını gerçekleştiririm.Tabi biraz bilgi toplamam lazım bu konuda.Tekrardan teşekkürler:cat:
orası öle bugun yine alsam cbf150 alırım ama bazışeyleri kabulleniyor insan :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
bende yağ yakmıyorum ama 1deil 2deil 3deil çok kişi yağ yakıyor diyor şans işi ama çoğu yakıyor heralde küçük büyük bişeyler
kardeş ben 2 cbf mede yağ yaktırmayı beceremedim bunlar nasılbeceriyor motora ben annem kardeşim yeğenim birde kardeşim hamile 5 kişi:thumleft: toplamda 250kg motorun agırlıgı harıç kesinlikle sorun yok rampada bile 2.vites yarıyor resmen onden sonra diyom sana verdiğim para helal olsun diye:) birde şöyle araştırma yapalım yağ yaktığını idda eden arkadaşlar nasıl beceriyorlar vede hangi marka yağ kullanıyorlar kullanuş şekilleri nasıl gerçi ben yeri geldimi deli gibi kullanıyorumda :queen:

---------- Post added at 01:55 ---------- Previous post was at 01:50 ----------

katılıyorum size motor altında saplanmış gibi kalıyor:queen: cbf üzerindeki gözler yeter insanların bakışları yeter karızma yaratıyor hepsinden çok 2.eli güçlü olası çok güzel cebinde nakit var gibi:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
katılıyorum size motor altında saplanmış gibi kalıyor:queen: cbf üzerindeki gözler yeter insanların bakışları yeter karızma yaratıyor hepsinden çok 2.eli güçlü olası çok güzel cebinde nakit var gibi:queen:

Geçen sayfalarda cbr125cbr arkadaşımızın paylaştığı fotoğraflardan yola çıkarak, cbf 150 için xenon far satan çin sitesini buldum.Fiyat olarak 325 Yuan diyor.Türk parasına çevirdiğimde 89 TL gibi bir değer ortaya çıkıyor.Ayrıca ısıtmalı elciklerde 50 yuan yani 13TL ye denk geliyor.Bu siteden alışveriş yapmak için bi araştıralım derim...Eğerki mümkün olabilirse süper olur bizim için.Düşünsenize 13TL ye ısıtmalı elcik,89 liraya mercekli xenon sahibi olacağız..Hepimiz bi koldan araştıralım....

Siteden Cbf 150 için yapılmış Xenon fotoğrafları....

Site linki : http://translate.googleusercontent....463790&usg=ALkJrhh-onoB5s-F1jUqxC1KhoyyNI75Iw

T23DNaXmXbXXXXXXXX_!!62570180.jpg

T2q4JIXntaXXXXXXXX_!!62570180.jpg

T2LxNIXaRaXXXXXXXX_!!62570180.jpg

T2GAxOXbdaXXXXXXXX_!!62570180.jpg

T2Az0OXnBbXXXXXXXX_!!62570180.jpg

Bunlarda ısıtmalı elcik fotoğrafları ...

Site linki:http://translate.googleusercontent....245646&usg=ALkJrhi_AL59785ah3CKYkx5oMk6CKXFkQ

T2HgdeXgad00NXXXXX_!!62570180.jpg

T2BgdeXj1X00NXXXXX_!!62570180.jpg

T2GMdeXo9c00NXXXXX_!!62570180.jpg

T2I3deXXWe00NXXXXX_!!62570180.jpg

T2MZXqXe4XXXXXXXXX_!!62570180.jpg

T25b8qXh4XXXXXXXXX_!!62570180.jpg

Olmazsa birimiz kendini feda edip şu 13 liralık ısıtmalı elciği alsın.Bi problem çıkacağını zannetmiyorum.Bi araştırmaya girelim arkadaşlar..Bu sitede motorlarımız için çok uygun fiyatlara süper ürünler var.Ben çok kez çin sitelerinden alışveriş yaptım.Hem fiyatları çok uygun hemde oradan buraya 10 güne bedava ya kargo gönderiyorlar...

@crux2006 Rica ederim, ben buradan aldım. Ben lastikleri değiştirip zenonu taktıktan sonra işlerin yoğunluğundan çok uzun yol yapamadım. 2000-3000km civarı yapabildim. bak bir de aşağıdaki videoya :cat: benim motosikletim. Vites göstergesi ve devir göstergesi var, zenon, kapaklı çakmaklık, uzun cam, mişlen ve uzaktan çalıştırma var :) birde çakmak girişi koyunca akü şarj cihazı (adaptörü ) ile çakmaktan kolayca aküyü şarj edebiliyorsunuz. (iki haftadır binemiyorum motosikletime) :pale:

http://www.izlesene.com/video/honda-cbf-150/2374387

Son düzenleme:
Evet dostum motorumu almadan önce videoları izlerken senin bu video'na da denk gelmiştim.Hatta bi ara kafam karışıp cbf 150 lerde uzaktan çalıştırma özelliğinin olup olmadığını merak edip forumda sormuştum.Senin motor tam donanımlı olmuş.Süper bende bu aksesuarları yavaş yavaş yaptırıcam.Şimdi taobao.com dan ürünlere bakıyorumda çok uygun fiyatlara xenonlar ısıtmalı elcik ve aksesuarlar var.Eğerki oradan buraya getirtmeyi başarabilirsek süper olur.Onun yollarına bakıyorum şu anda...

Arkadaşlar yine taobao.com dan başka bi xenon yapan kişi daha buldum...

Site linki: http://item.taobao.com/item.htm?id=3979455779

Xenon ücreti 350 ile 420 Yuan arası buda 96tl ile 115tl gibi fiyatlara tekabül ediyor.

64370d6e019b49949ecdbbd319cac700.jpg

d47273ad74e94e2ea26443f3993a4870.jpg

ce32d7e196554c5898dbc424a603c7da.jpg

3d333c9dcd764afcacddc939e8809c89.jpg

Şu aydınlatmaya bakarmısınız:)Süper

b665663672024a4d8730f0becd12f965.jpg

f4106fa402f4462fa84455ae29330b9a.jpg

57d7d2226af4452abd702ca0db2da6a6.jpg

2bcba8b0a5df466fad7b01ceb8a670e9.jpg

b4fcd6b2d0f7432d940930f32278f468.jpg
9d988c3d925446b5aedb9121c15df525.jpg
f76a2ff2e3c04f359aea0c139b9c0829.jpg