Mobilet motorlar nasıl çalışır ?

Mobilet motorlar nasıl çalıştırılıor yardımcı olurmusunuz birtürlü anlayamadm ne ayak marşı var ne çalıştırma dügmesi var e bu nasıl çalışıyor hokus pokus mu yapıon cekicek ipide yok :silent:

_w_

kardeş sağ ya da sol tarafta jigle var ona basılı tut ve koşmaya başla mobiletle birlkte o zman çalışır:queen:

---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:26 ----------

eğer pedal varsa üzerine binip pedalı hızlı hızlı çevir öylede çalışır. daha sonra bu motorun bulunduğu yerde çalışınca dönen bişey var onu birden hızlı hızlı çevirdiğinde de çalışıyor

pedalı çeviriyorsun çalışıyor adı üstünde motorlu bisiklet

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
kardeş sağ ya da sol tarafta jigle var ona basılı tut ve koşmaya başla mobiletle birlkte o zman çalışır:queen:

---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:26 ----------

eğer pedal varsa üzerine binip pedalı hızlı hızlı çevir öylede çalışır. daha sonra bu motorun bulunduğu yerde çalışınca dönen bişey var onu birden hızlı hızlı çevirdiğinde de çalışıyor
manyetoydu sanırım..... eline matkabı al, oraya uygun lokma ucunu tak, ver ayarı gitsin....:queen:

Yeni motorlarda marş motorunun yaptığı işi sen; İterek, koşarak veya coşarak yerine getiriyorsun:)

kardeş motorun sağ tarafında bi kapak falan yoksa orayı çevirerek çalıştırabilirsin ama sıcak olması lazım böyleyken yoksa sağdaki ve soldaki jikleye aynı anda basacan koşucan koşarken sağdakinden çekicen soldaki basılı kalacak :D biraz aksyion yaşaman lazım çalıştırmak için ama kolaylık olsun diye ayak marşları var onlardan al taktır

Mobylette nin zevki Ap ayrı dedikleri gibi manyetolu sistem kayış dönünce motora ilk hareketi veriyor tabiki cigleyede basınca bakımlarını yaptırınca herzaman çalışıcak motosiklettir bende Dedemin hatırası 74 model vardı yağ yeşili her yaz gittiğimde 50 tl atardı Dedem tamirciye bakımlarını yapar depoyu fuller verirdi :)

Aynen sağ yada sol tarafda Jikle var onu ittiri ver beraberinde koş mobiletle beraber ittirir ken ara ara gaz ver ama sakın ha motoru bırakma Vites ve debriyaj olay olmadığı için namusus kaçıveriyor altından bi kere mahallede rezil olmuştum :pale:

Aynen sağ yada sol tarafda Jikle var onu ittiri ver beraberinde koş mobiletle beraber ittirir ken ara ara gaz ver ama sakın ha motoru bırakma Vites ve debriyaj olay olmadığı için namusus kaçıveriyor altından bi kere mahallede rezil olmuştum :pale:

13 yaşındayken arkadasımn pejo 103 nu boyle calıstırken yere cakılmıstım motor calısıp kendını ılerı atınca ıstemsız olarak elım gaza basıyor ve motor cekıyor pesınden :(

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kompresör mandalını aç koş koş koş mandalı bırakırken gazı aç üstüne hemen atlaman lazım.Bunu ayağa kalkıkken yerinde pedalla yapabileceğin gibi,yokuş aşşa dürterek te yapabilirsin. çalıştıktan sonra kanter içinde bineceğinden fazla hızlı gitme,terli terli üşütürsün.

Aman diyim dikkat etmeli, bende küçükken çok hevesliydim koşarak çalıştırmak istedim. Ama gazı fazla vermişim motor tekere geldi devrildi :)) adama masraf açmıştım öyle bir rezillik yok 😂

Mobilet motorlar nasıl çalıştırılıor yardımcı olurmusunuz birtürlü anlayamadm ne ayak marşı var ne çalıştırma dügmesi var e bu nasıl çalışıyor hokus pokus mu yapıon cekicek ipide yok :silent:

Onun orta ayağı olurdu. Pedalları da olurdu. Orta ayağa kaldırır, motorun üzerine tünersin. Jikleye basarken pedalları çılgın gibi çevirirsin. Bir elinle gaz verirken diğer taraftan motor çalıştığında arka teker yere değmesin diye dua edersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar