Tanışabilmek, Bir Sevdam Var...

Merhaba değerli motosiklet.net üyeleri. Siteyi çok sık olmasa da arada takip eden biriyim. Artık üye olma vaktidir dedim, iyi ettim.

Konu başlığı biraz ilginç, evet. Burada sizlerle tanışmak kadar, motosiklet dünyası ile de tanışmayı umuyorum. İzninizle kendimi anlatayım biraz;

19 yaşında bir erkeğim. Birçok kişide olduğu gibi bende de motosiklet sevgisi atıl durumdaydı. İşin aslına bakarsanız, dediğim gibi yaşım daha 19; ama olsun, iki sene kaybetmişim gibi düşünüyorum. :) Malesef bir gerçek var, bugüne kadar hiç motosiklet sürmedim. Bir iki defa motosiklet ile yolculuk ettim, o kadar. Uzaktan sevdim anlayacağınız, ama ne sevmek...

Bir Enduro'm olsun istedim hep, rengide sarı olsun. Üstüne oturmayayım, sürmeyeyim; onunla bütünleşeyim istedim. Ata'larım için at neyse, benim için de o olsun. Yoldaşım, dostum olsun. Kimi zaman beni sevdiceğe götürsün, kimi zaman isyan edeyim, uzaklara süreyim; ama o hep benimle olsun.

"Kaza yaparsın", "ölürsün", "sakat kalırsın" dediler. Sizin demenizle olmaz dedim. Sen onu seveceksin ki, o da seni sevsin dedim; kollasın dedim.

Onu bulacağım dedim; bulmaya çalışıyorum.

Evet, motosiklet olayı benim için duygusala bağladı anlayacağınız. :) Bir enduro sevgisi var ki akıl kârı değil.

Olumsuzluklar biter mi? Bitmez tabi. Hiç motosiklet sürmedim; tecrübe, mekanik bilgi sıfır. Ehliyet almak kolay, gideyim yazılayım kursa; çalışayım, sınavlara gireyim, ehliyeti alırım. Ama sonrası mühim benim için. "Çok konuştun, özete bağla." derseniz;

- Enduro ile başlayabilir miyim? ( 125cc ile başlamayı düşünüyorum, yukarısı potansiyel intihar benim için. )
- İstanbul'da yaşıyorum. Hergün kıtalararası takılıyorum, 60km yolum var. Direk trafiğe çıkmak olur mu? Yoksa akşamları antreman mı yapmalı?
- Benim için güvenlik en önemli husus. Yüksek cc mi, sağlam kask mı derseniz, kaskı seçerim. Demem o ki, güvenlik için ana tedbirler nelerdir? Ne almam gerekecek.
- Motosiklet tecrübesi ve mekanik bilgi sıfır dediğim gibi. Bundan dolayı; güvenilir, yedek parça ve tamir problemi olmayacak bir markanın, benim gibi birine uygun enduro model tavsiyelerini (km başına ne kadar yakıt yakacağı bilgisi ile) verirseniz kendimi hazırlamış olurum.

Eminim, bunların birçoğu forumda yazılmıştır. Bayağı okudum, daha çok okumam gerek. Cevaplarınız benim için çok değerli.

Tüm üyelere keyifli ve güvenli sürüşler temennisi ile...

Mersin İl Temsilcisi
hoşgeldiniz.
umarım zaman ve emek vererek dilediğiniz noktaları daha geride bırakırsınız :)

Moderatör
Sen önce begendigin bir kac modeli söylesen daha güzel olur sanki. Zira herkesin motoru en güzelidir, en az yakani, en iyi gidenidir :)
2-3 gününü ayirip forumda motosiklet modellerini incele, sonra secenek belirle, yardimci olsun sana bütün MT :)

dostum hoşgeldin. gördüğüm kadarı ile zekan ve bilincin üst seviyede. bu şekilde zaten olaya 1 - 0 galip başlıyorsun. bir bütçe belirlediysen bütçene göre naçizane tavsiyelerde bulunabiliriz.

dostum hoşgeldin. gördüğüm kadarı ile zekan ve bilincin üst seviyede. bu şekilde zaten olaya 1 - 0 galip başlıyorsun. bir bütçe belirlediysen bütçene göre naçizane tavsiyelerde bulunabiliriz.

Teşekkürler, hoşbuldum. 6000TL'ye kadar bütçem var.

Selam, hoşgeldin. Hayırlı olsun.
Her ne alırsan al Allah sana kazasız, belasız, hayırlı sürüşler nasip eder inşallah.
Türkiye şartlarında en uygun motosikletin enduro olduğunu her zaman söylerim. Bu iyi bir tercih olur. Çok daha tecrübeli eski sürücüler fikir verebilerler. Bisiklet sürebiliyorsan motosikletide sürebilirsin. Ayaklarını yerden bir kere kestinmi gerisi gelir...

Selam, hoşgeldin. Hayırlı olsun.
Her ne alırsan al Allah sana kazasız, belasız, hayırlı sürüşler nasip eder inşallah.
Türkiye şartlarında en uygun motosikletin enduro olduğunu her zaman söylerim. Bu iyi bir tercih olur. Çok daha tecrübeli eski sürücüler fikir verebilerler. Bisiklet sürebiliyorsan motosikletide sürebilirsin. Ayaklarını yerden bir kere kestinmi gerisi gelir...

Temennileriniz için teşekkürler, hoşbulduk. Enduro konusunda hemfikir olmamız sevindirici. Bisiklet konusunda hiç sıkıntı yok, motosiklette de olmayacak inşallah.

Sen önce begendigin bir kac modeli söylesen daha güzel olur sanki. Zira herkesin motoru en güzelidir, en az yakani, en iyi gidenidir :)
2-3 gününü ayirip forumda motosiklet modellerini incele, sonra secenek belirle, yardimci olsun sana bütün MT :)

Yamaha XT 125 ve Honda XL 200 hoşuma gidenler. Farklı cc'ler elbet. Ancak benim hastalığım Enduro'nun sürüş özelliklerine (road, off-road) yönelik olduğu için marka konusunda, "illa şu olsun" gibisinden bir düşüncem yok. Yukarıda belirttiğim kriterler dahilinde uygun bir markanın modeli olması yeterli.

İlginize teşekkürler.

sarı enduro bende var. ikimizden biri fazla bu forumda :)
hoşgelmişsin :rendeer:

ortislim nokta atış yapmış hernekadar gönlümüzü süsleyen güzeller supermoto olsada :)

bir enduro kullanıcısı olaraktan,
öncelikle hoşgeldin ve umarım istediğin gibi enduro bir motora sahip olursun :)
ve bütçen uygun KTMleri de bir incele derim yalnız yukarıda verdiğin örnekler arasında xl200 yü bizzat görme imkanım olduğu için oyumu ondan yana kullanıyorum ben.:king:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar