- Konu Yazar
arkadaşlar 1 haftadır kafamın içini kemirien bir durum var biz acaba çok büyük bir yanlışın mı içindeyiz diye soruyorum kendime biz yıllardır göz göre göre kör mü ediliyoruz ? konu ne mi ? hemen soyleyeyim konu dilimiz. biz neden osmanlıcadan kökümüzden vazgeçtik neden bir günde dilimizi değiştirdik neden latin alfabesine döndük koca ülke bir gecede alfabe devrimiyle cahil oldu kimse okuma yazma bilmez oldu sakın kimse bana yıllardır ilkokuldan buyana soylenen komik hikayeyi yada palavrayı anlatmasın osmanlıca çok zordu diye mesele zorluksa dilimizin dünyada ki en zor diller arasında başı çekenlerden biri olduğunu hatırlatırım. biraz üzerine gittim ve daha derin düşünmeye başladım sonuç ne mi dersiniz işte size sonuç tarihimizi asla öz dilimizden yazılan kitaplarda okuyamadık hiçbir zaman ilk ağızdan olmadı bu iş. belkide hep bilmemizi istedikleri tarihimizi bildik sevmemizi istedikleri insanları sevdik koca bir ülkenin beyni yıkanabilirmi bunu başarmış olabilirlermi gerçekten bize tarihimizi asimile edilmiş bi şekilde mi öğrettiler hep biz abdül hamiti aptal hamit diye okuduk ya gerçekten de oyle miydi? sıkı durun küçük bir araştırma bakın neleri koydu ortaya bence sizde biraz araştırmalısınız. BİZE LATİN ALFABESINI OĞRETENLER ÖLDÜKLERİ GÜNE KADAR NE YAZIKKİ OSMANLICA YAZDILAR!!! asıl beni sarsan bu oldu. biz nereye gidiyoruz boyle dedim kendime ve düşüncelerimde ciddi değişimler olmaya başladı
Son düzenleme: