Herhangi bir allerjisi yoksa iyi bile olmuş. Bu kış grip olmaz. Allerjisi olsa idi zaten gayet çabuk kötüye giderdi durumu endişe etmeyin
ben scooter sürerken tişörtümün içine girmişti sonra tişörtümden soktu. bu arada ben debelendim debelendim sonra yere....
---------- Post added at 16:36 ---------- Previous post was at 16:34 ----------
bu arada ateşlenirse endişelenmeyin. arı zahirinden ötürü bir süre ateşi 1 derece artacaktır. lakin hapşuruklar sıklaşırsa alerji belirtisi olur
Arkadaş geçmiş olsun.
Şu konuya dikkat çekmem gerek:
Alerjen, duyarlı kişide kana karıştığında, çok kısa sürede histaminler ve birçok kimyasal madde(mediatörler) kana yayılır. Bronşiyoller kasılır, solunum bozulur, damarlar genişler(vazodilatasyon), hücre duvarının yapısı etkilendiğinden seçici geçirgenlik bozulur ve damardan dışarı sıvı sızmaya başlar(ödem oluşur), dolaşımdaki sıvı miktarı azalır kalbe dönen kan azalınca kardiyak output düşer; dakikalar içinde dolaşım bozulur(kollaps) ve fizyolojik şok gerçekleşir. Eğer bu durumda adrenalin(epinefrin) verilip durum düzeltilmezse, kişi ölür. Penisilin, ilaçla oluşan Anaflaktik şokun en yaygın örneğidir. Genellikle anaflaktik şoklarda ambulans çağrılmaktadır.
ANAFLAKTİK ŞOKA ÖZGÜ BELİRTİ VE BULGULAR
Yüzde kızarıklık, kaşıntı, yanma hissi,
Yaygın ürtiker, yaygın selülit
Dilde ve dudakta; vücutta şişlik
Siyanoz
Göğüste sıkışma hissi
Hapşırma, öksürük
Wheezing (daralmış soluk yolundan geçen havanın ıslık şeklinde duyulması)
Baygınlık hali, baş dönmesi, koma
DİKKAT: Bu belirti ve bulguların hepsi bir arada bulunmayabilir; bir veya ikisinin bile size tanı koymaya yardımcı olabileceğini aklınızdan hiç çıkarmayın.
Bu sebeple arkadaşının bir hastaneye giderek gereken testleri yaptırıp bir alerjisi olup olmadığını kontrol etmesi çok önemli. Bu çeşit bir alerjisi var ise ve kendisi bunun farkında değilse bazı ilaçları kullanma durumunda çok daha ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bence geç kalmadan tespit yaptırın.
Çpcukluğum torosların dağ köylerınden bırınde gecti arılarla haşır neşir onlarlarca defa sokulduğumu hatırlıyorum.Sadece arının zehrine duyarlı insanlar olduğunu biliyorum bununda iğnesi var hemen sağlık kuruluşuna gidiliyor iğne vuruluyor sokulan kişi normale dönüyor.Korkmanıza gerek yok ilk 10 dakikada bir belirti görünmüyorsa bundan sonrada çok buyuk bir ihtimal hiç bir şeycik olmaz.Biz küçükken babannem sokulan yerimize bıçak basardı şişlik iner ağrı giderdi,tabi siz denemeyin en güzeli hastanedir,gecmiş olsun...
Arkadaş ozaman araştırılsın ne olduğu.. Ama arıdan olacağını sanmıyorum yenilen bir besin veyahut havada bulunan bir mikroba alerjisi vardır.ben hiç duymadım böyle bişey olduğunu yukarda bir arkadaşın belirttiği gibi arı sokulan kişiye hastalık tutmaz denir ne gariptirki bende uzun yıllardan beri bir aspirin bile kullanmış değilimtesekkürler verdiginiz bilgiler icin kiz arkadasimi ari sokali 2 aya yaklasti ayda 1 alerji ignesi vuruluyor ama hapsirik burun akmasi devam ediyor..bu arada ben alanyada yasiyorum ama adanaliyim benimde cocuklugum toroslarda gecti
Arı sokmasının faydalı olduğunu duymuştum.Ama 5-6 tanesinin sokmasının pek hayra alamet olucağını düşünmüyorum.![]()
Çocukken bir günde 7 tane arı sokmuştu beni marmaristeAma hiç bir şey olmamıştı.
Dipnot hayatımda bir kez bile grip olup ateşlenip yatağa düşmedim 35 yaşındayım
![]()
3 yaşındayken arı kovanını kaldırıp kafama geçirmişim, bağımlılık yapıyor meretler![]()
Bu yaz motor üzerinde tam 4 defa arı soktu. İlki çanakkaye giderken yaklaşık 70 km hızla giderken omzumdan, ikincisi 2 hafta önce boğazımdan. En ilginci ise iki tanesi gömleğimin içine girdi. Her ikisi de sokup öldü. Alıştım artık .... Gidonu da bırakamıyorsun, gözümden acıdan yaş geliyor.
Maşallah diyelim nazara gelmeyin.Benim acilen arı tarafından sokulmam lazım.
Biraz koluma bal sürüp balkonda bekliyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:25 ----------
:sunny:Yok artık! :queen: