Asya Motor anasayfasında "Bayi Girişi" bölümünden Asya servisleri yedek parça için girebiliyor.Lastiğinden teline,grenajına sinyaline kadar.Bir serviste bunu gözlemledim ve parca sorunu olmayacak diye sevindim ama gidişat neyi gösterir bilemiyorum, eğer biz takipçisi olursak durum iyi olur gibi geliyor bana.
Arkadaşlar,Tay 200 sağlam,seri ve iyi bir motor ama, ortalama bir motor; aşırı hız son günlerde tehlikeli; yan ve ön rüzgar, 140 kg olsa da motoru kartonmuş gibi sallıyor, 90'ı aşmayın.
Benzine art arda gelen zamlar yüzünden,kaç lira yakıyor meselesi muallak mevzu. 8 lt benzinle 225 km yapabildim ben.Bu da skoterlerden yaygın motorlardan iyi bir durum.
Zinciri gepgergin yapmayın; normalde dururken bakın, biraz boşluk olması iyi.Çünkü motorun üstüne çıktığınızda amortiser esnemesiyle zincir bütünüyle geriliyor.
Ön teker, direksiyon bazen sağa içeri doğru dönüyor,bazen sola.Düzeltebilmek için tekeri bir kaldırıma yanlayıp gidonu asılarak düzeltin;Sertse,kaldırıma vurdurarak düzeltin.
Arkaya yolcu almayın, en arkaya otursa da aşağıya eğik oturak yüzünden kayıp üstünüze çıkabilir.
Arazi motor adı olsa da tekerlekleri yüzünden siz yine de kumlu,topraklı,çamurlu,hatta çimenli arazide güveninizi yavaşlayarak sağlayın,
Şehir içi trafiğinde duraklamalarda ille de boşa alacağım ve 1.vitesle kalkacağım diye kendinizi zorlamayın; Tay 200, 3. ve 4.viteslerde bile debriyaj iyi kullanılarak kalkış yapabiliyor.