selam arkadaşlar. ismim şevket. denizliliyim ve aranızda yeniyim. durumun ciddi olduğunu 'sandığım' için direk konuya dalmak istiyorum.. ben de yaklaşık bir buçuk ay kadar önce ybr 125 esd aldım. daha öncesinde hiç motor tecrübem yoktu. alırken de heyecandan bi salaklık yapıp motoru fazla incelemedim ve sonradan bikaç kusur buldum! örneğin depoda iki tane nokta şeklinde çizik var ve depo kapağının üstünde de yatay çizikler vardı. neyse ki kapıdan içeri sokarken karanlıkta kapıya sürttürdüğüm için arka yan taraf da çizildi ve diğerlerinin de pek ehemmiyeti kalmadı artık..
ama ÖNEMLİ! kısımlar şunlar:
1) vites boşa çok zor geçiyor! genelde mi böyle yoksa benimkinde mi bi sorun var? bazen çok sert oluyor ve sert basınca da doğal olarak arada durmadan 1e düşüyor ve sürekli 'bi aşşa bi yukarı' yapmak zorunda kalıyorum!? bazen de tam geçmediği halde ışık yanıyor ama debriyajı bırakınca stop ediyor..
2) 5000 devir çizgisi ile bu çizginin 2-3 milimetre sonrası olan o arada titreşim oluyor.. o aralığı geçince düzeliyor.. neden?
3) almadan önce yaptığım araştırmalara göre bi depoyla düz hesap 500 km yapan bi motor bu.. yarım depoyla da 250 yapması lazım basit bi matematikle.. yarım depo şuan bitmek üzere ve motorum sadece 140km yaptı!? :S
4) bu çok önemli değil ama merak ettiğim için: yakıt göstergesindeki malum çubuk sıfır çizgisinin altına indiği için ne zaman biteceğini tam kestiremiyor ve düzgün hesap yapamıyorum. zaten kapalıyken de ilk çizginin baya gerisinde duruyor. kapalıyken ya da depo boşken tam o ilk çizginin üstünde durması gerekmiyor mu?
yardımlarınızı bekliyorum.. değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler!