forumu gezdim ama cin mali konjektör tavsiye etmiyorlar sanel marka konjektörden memnun olan arkadaslar var..hadi konjektörü hallettim diyelim bir sekilde statör olayini nasil cözücem hic bilmiyorum

bunun alternatifi varmidir ayrica su an motoru kullaniyorum sizce yanlismi yapiyorum ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------
statöre bi dünya para vermek istemiyorum alternatif önerirmisiniz arkadaslar
abi motor çalışıyosa sorunu anlamadım ben.
şöle bişey var ki, motor elektrik üretiyo ve aküyü şarj ediyosa elektrik tesisatında nası bi sorun olabilir?
" akü şarj oluyor ama çabuk boşalıyor "
eğer gerçekten böyle birşey varsa o zaman sorun aküdedir.... ki bu saçma bence... ustanın canı sıkılmış napsam napsam şunla bi uğraşsam demiş gibime geldi. ustanın günahını almak istemem ama,
" akü şarj oluyo ama çabuk boşalıyor " cümlesinden anlayacağımız üzere şarj edebiliyo motor. akü şarj oluyo ama çabuk boşalıyosa, ya aküyü boşaltan bi donanım vardır xenon far gibi, yada akü bozuktur yada usta atıyodur... çıkma bobin ve konjektöre ihtiyacı vardır...
sana tavsiyem şu, bi tane voltmetre edin ( 10 - 30 tl arası işe yarar birşey bulabilirsin ) motor çalışırken akünün kutuplarını ölç. normal şartlarda 13.5 - 14.5 volt arası bir değer okuyorsan motorda bir sorun yoktur.
eğer yukardaki ölçümü yaptın. 13.5 - 14.5 volt gördün, motor normal gidiyor. gayet düzgün çalışıyor. ve her gün kullanırken marş basıyor da, atıyorum 5 gün binmezsen marş basmıyosa, akü ölmüş deriz.
eğer, bahsettiğim şekilde motor çalışırken akünün kutup başlarında 13.5 - 14.5 arası bi değer görüyosan servisini derhal değiştir.
bir de, daha ziyade bir dizi test yapmadan elektrik sistemindeki arızayı direk söylemek mümkün olmayabilir.
bobin ve konjektör birbiri ardına bağlı zincir gibidir. birisinden kaynaklanan problem, ikisini de etkileyen sonuçlar doğurur. sorunun nerde olduğunu anlamak için bir dizi test yapmak gerekir.
özellikle şarj sorunu olan bir motorun hem bobini hem konjektörü arızalı demek için, önce bobini test etmeli, bobinde sorun olduğu kesinse, konjektörün de arızalı olduğunu anlamak için konjektörü çalışır bir motor üstünde test etmesi gerekir....
ama motorun zaten halihazırda bir marş basma sorunu varsa, o zaman 13.5 - 14.5 volt arası bir değer göremeyebilirsin...