Arkadaşlar konunun din bağlamında değerlendirilmesi yanlışlara yol açabilir.
1-Ülkemizde şeriat yönetimi uygulanmıyor,
2-Hukuk kurallarının tamamına yakını batı kaynaklı kanunlardır ve dünyanın her yerinde de böyledir (vahhabilerin yönetimi dahil ki yalancı mezheptir irandaki ve benzeri yönetimler ise kendi içlerinde çelişkilere gebedir zaten)
3-Benim şahsım adıma Müstüman bir türk olmaya çalışan bir vatandaşınızım ama tartışmalarda gerekmedikçe dinsel söylemlerden (selam vermek almak vs ...kelimeler dışında ) kaçınmaya çalışırım ama yanlış anlaşılmasın islamiyetin ne olduğunu ve ne olmadığını bilirim .
4-Kuranda trafik kanunlarından vesairden bahsediyormu diyerek dalga geçmenin nefsin emareleri olarak algılıyorum allah yardım etsin zor bir durumda arkadaş.
5-Ateistlere gelince ,insanlar istediklerine inanabilirler , adı üstünde inanç.....
6-İslamiyete inanmayan yada başka dinden olan arkadaşlarımızın düşünce ve yaşamlarına saygı göstermek zaten islamiyetin esaslarından biridir,motosiklet ve buna bağlı konularda konuşup tartışmaya çalışıyoruz burada ,
Topikleri özelleştirdiğimizde ve kişiselleştirdiğimizde arkadaşlarımız cidden rahatsız oluyorlar böyle bir hakkımız yok unutmayalım.
(İslamiyetten bahseden arkadaşım kötüniyetli değil unutmayalım inancımız üzerine bilgiler vermeye çalışıyor hataları eksikleri olabilir hepimiz gibi bence birbirimizi tamamlayalım ve sohbetlerimizi güzelleştirelim )
Bu mesajda yazdıklarının bir kısmına katılıyorum, bir kısmının üzerine konuşmaya ihtiyaç duymuyorum. Bir noktayı açıklığa kavuşturma ihtiyacı duyuyorum, o da şudur: sivernson'un kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu (sivernson'un) söylediklerinin doğru olduğu anlamına gelmez. Bir trafik kazasından ve buna bağlı olarak ta adalet duygusunun incinmişliğinden bahsedilen bir konuda kalkıp ta "şeriat" tavsiye edilirse karşılığında "müslüman olmayanlar için nasıl bir sistem önerirsin?" diye sorarım ben. Malum bu ülkenin tamamı müslümanlardan oluşmuyor. Cevap alamazsam da "şeriata göre sürat sınırı nedir?" diye sorarım genelde. Bu islamla dalga geçmek değil, sivernson'a takılmaktır. Ancak bundan çıkarta çıkarta "Kuranda trafik kanunlarından vesairden bahsediyormu diyerek dalga geçmenin nefsin emareleri olarak algılıyorum allah yardım etsin zor bir durumda arkadaş." diye bir sonuç çıkartırsan. Hazır başlamışken ben de dua ederim, o zaman:
Allah razı olsun.
Allah ne muradın varsa versin.
Allah tuttuğunu altın etsin.
Hazır başlamışken, Allah biraz da izan ihsan etsin.