Merhabalar....Öncelikle hayırlı olsun kardeşim. 2 tane 350Ts (orjinal) kullanma fırsatı buldum. Hatta oldukça uzun km'lerde yaptım bu motorlarla. Acizane birkaç tavsiyede bulunmak isterim.
1- Bu motorlar sağlıklı ise, yakıtı ve yağı yeterli ise, normal şartlarda asla şişmez. Ben geçen senelerde en ağır sıcaklarda 200km kontak kapatmandan giderdim...Ben yorulurdum o yorulmazdı. Ancak dediğim şartlar yerine getirilirse...bunu unutmayın..
2- motorun fren balatalarını piyasada kullanılan hazır balatalardan kullanmayın. Ben hiç memnun kalmadım. En iyi balata çakma bakatadır. Zira ağır motor ve kampana frende özellikle ön kısımda çok ciddi kapmalar yaşayabiliyorsunuz...bu nedenle kaliteli bir balata ile çakma balata kulllanırsanız memnun kalırsınız.
3- motorun yakıtını asla kısma....bu motorda karbüratör iğneleri 100/72 veya 100/90 dır. 72/72 yaptığınıza biraz daha ekonomik olabiliyor.Ama bu kullanıma bağlı...onun dışında motorunuza zarar verirsiniz. Unutmayın bu motor yakıtla hem gider...hem soğur...
4- bu motor yüksek devri sevmez....4500-5000 devrin üzerinde fazla zorlamayın...Ayrıca torku da 2000 devrin altında zayıftır. bu motorda sağlıklı devir 2500-3500 arasıdır. İnanın ne ses..nede titreşim duyarsınız...
5- bu motor ağır ve yüksek bir motordur. Tabiki sevk meselesi ama motora ince lastik takmayın. bu motorda ideal lastik ön 2.75 arka minimum 3.0 dır. Ben ön 3.0 arka 3.5 kullanırdım yine de motoru zaptetmek zor olurdu..
6- motorun eğer durup dururken güçten düşerse, zor çalışmaya başlarsa, sebebini platin kapağına temas eden şarj kaplosunda arayarak başlayabilirsin. ŞArj kaplosu platin kapağına çok yakın hatta değerek geçer. Isıya bağlı üzerindeki kaplama eriyip kapağa dokunarak kısa devre yapıyor. Daha sonrasında platin ve kojektörde arayabilirsin..
7- Bu motorlar aküsüz çalışmaz....Akünüzün 9 amper olması gerekir....Aşağısında özellikle farlar açıkken ateşleme yetersiz gelir...
8- Sinyallerin çalışmamasını, farın altındaki tesisatı kontrol ederek ve koltuğun altındaki sinyal rölesini kontrol ederek başlayabilirsin...Koltuğun altındaki röleyi sökün...Artı eksiyi birbirine temas ettirin ve sinyalleri çalıştırın. Sinyaliniz sabit yanıyorsa, arızalı olan röledir...Eğer sorun yine devam ediyorsa, farın altındaki orta artı kaplosunun kopuk olup olmadığını kontrol edin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:21 ----------
9- Bu motor çok yakmaz....Gerektiği kadar yakar...Şehir içinde 3000 devir civarında kullanırsanız tüketiminiz 4.5 litre civarında olacaktır. Tecrübe ile sabittir....Kısmak için uğraşmayın....Koca bir güreşciyi....iki dilim ekmekle besleyemezsiniz....

10-Platin ayarı biraz sakattır. İki platin de ayrı ayrı ayarlanabilir. Ayrıca her iki platine de ayrı avans verilebilir. biraz tecrübe ile sizde bunu yapabilirsiniz. Platin ayarı 0.45mm sentil, buji 0.7mm sentil ile yapılmalıdır. Bu motora kısa paso renault veya tofaş bujisi kullanmalısınız..
11- Motor soğukken asla basmayın....bu bujinin yağlanıp motorun teke düşmesine neden oluyor.Motorunuzu ısıtmadan asla yüklenmeyin...
şimdilik aklıma gelenler bunlar....Çok keyifle bineceğinize eminim. Ama lütfen bilmedik kimselere kurcalatmayın....Zira o zaman size dayanılmaz bir işkence haline gelecektir..Güle güle kullanın