Metzeler'de modele göre arama yaptırdım gerçi daha öncede yaptırmıştım benim motora uygun lastik mevcut değil.En azından pirelli sport demon dışında michelin city grip alternatifininde olması sevindirici birşey.muhtemelen yeni takan arkadaşın yorumunuda dikkate alarak michelin ile değiştiririm.Rica ederim. Ön uyar hatta manevrada daha kıvrak olur motorunuz. Yalnız arka uymayacaktır. Orjinal ebatta kalmanızda fayda var. Bahsettiğim modellerin sizin scooter ın arka tekerine uyan ebatı da vardır diye tahmin ediyorum.
Bu arada yaptığın baga değişiminden sonra herangi bir yorum yapmadın. Uzun dönem kullanımda edindiğin tecrübeleri bizimle paylaşırsan sevinirim.
vallahi çabuk aşınırsa aşınsın. İyi tutunsun, beni daha kısa mesafede durdursun, virajlarda kayıp savrulmamı engellesin de öbür tarafı önemli değil. Lastikleri değiştirmeden önce aynı gün yaklaşık 750 metrelik mesafede 2 kaza atlattım, önümde giden arabalar aniden durdular ama ben onlar gibi duramadım ikisine de arkadan vuracaktım santimlerle durabildim.birde çabuk aşınıp yeniden lastik masrafı çıkaracak olmasıda cabası
Pirelli dışında michelin inde X-city nin ölçülerine göre lastik üretmesi gayet sevindirici.Peki alırken sıkıntı yaşadınızmı?sipariş bekleme süresi,Takribi fiyat pirelliye aynımıydı?Benim şahsi fikrim yumuşak lastikten yana,daha iy itutunur diye düşünüyorum...
Merhaba,
Geçen ay X-city' lerde kronik denilebilecek su pompası keçesinden su kaçırma problemini ben de yaşadım hem de evden 200 km uzakta daha önce hiç geçmediğim sapa bir ilçelerarası yolda. Motor hararetinin yükseliş eğiliminde olması ve hiç gaz vermeden yokuş inerken bile bu yükselişin devam etmesi neticesinde en sonunda hararet kırmızı bölgeye dayandı. Motoru stop edip yokuş aşağı yokuş sonuna kadar gittiğimde şans eseri bir petrol buldum. Motosikletten indiğimde bir yerlerden su sızdığını gördüm ama ilk etapta nereden sızdığını anlayamadım. Muhtemelen hortumlardan kaçırıyordur diyerek motor bölümü üstündeki kaporta aksamını falan söktüm. Sonradan anladım ki gerek yokmuş pompadan kaçırıyormuş. Bu halde seyahate devam edemeyeceğimi düşünüp geri dönmeye karar verdim. Bu tür durumlar yaşanabilir diye her zaman yanımda büyük bir şişe su bulundururum. Petrolden her ihtimale karşılık birkaç şişe daha su aldım. Radyatöre su ilave etmek için far grubunu barındıran ön bölmeyi söktüm (üst taraftaki 6 vidayı sökmek yeterli). Radyatör yedek bölmesinde su kalmadığını gördüm ve su ile doldurdum, far grubunu tekrar taktım. Yola çıktığımda hararetin tekrar aniden yükselmeye başladığını gördüm ve tekrar durmak zorunda kaldım. Ön tarafı tekrar söktüğümde yedek bölmeye döktüğüm suda bir azalma olmadığını gördüm. Hata yapmışım, aslında direkt radyatöre su dökmem gerekiyormuş. Radyatör kapağını açıp radyatöre su ilave ettim. Epey bir su aldı. Bu ilave işleminden sonra yaklaşık 180 km hemen hemen hiç durmadan yol geldim. Bu süre boyunca hararet orta ile kırmızı bölge arasında duruyordu. Yavaşlayınca kırmız bölgeye yaklaşıyordu. Tabii su sızıntısı da devam ediyordu. Eve yaklaşıp şehir trafiğine girince hız da azaldı ve en son eve ulaştığımda hararet yine kırmızı bölgeye ulaşmıştı. Bir gün sonra su ilave etmek için radyatörü açtığımda aslında fazla bir eksilme olmadığını gördüm. Hararetin neden yükseldiğine anlam veremedim. Sonradan ustadan öğrendiğim kadarıyla su ilave ederken motorun çalışır durumda olması gerekiyormuş ve önce direkt radyatöre daha sonra da ilave depoya su dökülmeliymiş. Ben bu şekilde yapmadığım için galiba radyatör hava yapmış bu yüzden randımanlı bir soğutma yapamamış.
Keçenin değişeceği anlaşılınca dedim ki herhalde bu keçeyi burada bulamayız, siparişle de ne zaman gelir Allah bilir. Usta sağolsun 3-4 keçeciyi dolaşmış ve sonunda benim motosiklete uygun bir keçe bulmuş. Ustanın dediğine göre şimdi takılan keçe orjinalinden daha kaliteli ve sağlam bir yapıda. Sızdırmaması için çift katmanlı imiş.
Velhasıl böyle bir durum sizin de başınıza gelirse su ilave ederken motor çalışır vaziyette olsun, önce direkt radyatörü doldurun, sonra da ilave deposunu. Aksi halde hava yapabilir ve randımanlı soğutamayabilir.
Selamlar.
---------- Post added at 07:02 ---------- Previous post was at 06:41 ----------
İlaveten,
Su pompasının alt tarafında 8-9 anahtarla sökülebilen bir vida var (galiba keçe de bu vidanın altında) Vidanın kenarında da su buharı simgesi var. Radyatöre su ilave ederken bu vida biraz gevşetilirse radyatörün hava yapması engelleniyormuş.
8-9 anahtar x-city' nin alet çantasında yok. Lazım olabilir diye ben 1 tane alıp çantaya koydum.
Geçmiş olsun motordaşım,
çok şükür büyük bir masrafa girmeden atlatmışsın bu sorunu.
Ben bu sorunu 11bin km civarında yaşamıştım senin başına hangi km de geldi.
Birde bende keçe değişimi kar etmedi su devridaim pompasını komple değiştirmek zorunda kalmıştım. (işçilik hariç 220tl)
Bu arada bu j.costa gerçekten performans arayanların ilacı birde kalkıştaki titreşim sorununu da çözdü yakında j.costanın performans ekzosunuda almayı düşünüyorum.
Açıkçası J.costa dan sonra yakıt tüketiminde önemli bir değişim olmadı , hatta arkadaşım 2011 Xcity aldı yakıtı benimle aynı. Son hız değişmedi ben artmasını istiyordum ama değişmedi maalesef, düz yolda direkt 130 km/h yapıyor zamanlada 140km/h çıkıyor, yokuş aşşağı 150km/h maksimum gidiyor.
Son süratin artmasını istiyorsan J.costanın eksozunu almam gerektiğini söylüyorlar.. Ben egzos değişim zamanı gelince şansımı J.costadan denemeyi düşünüyorum. Çünkü J.costadan aldığım varyatör gerçekten fiyatını hak eden kaliteye sahip, orjinal varyatörle yanyana koyduğunuzda fark o kadar açık ki.j
Aslında bağa ağırlıkları tabiki vites oranlarını etkiliyor ama son hızı belirleyen varyator ve arka kasnak çapları .Yani öndeki varyator ne kadar buyuyebilirse son vites oranı o kadar uzar j.costa nin tasarımı orjinalden farklı olduğu için hızlanmayı arttırken son hızdan çalmıyor
Burada önemlidir hatirlatma yapmak ta fayda görüyorum motosikletle gelen orjinal varyator tabiki kötü değil tabiki kullanışlı motosikletlle tam uyumlu orjinal varyator motoru yüksek devirlere çıkartmadan kullanmanizi sağlıyor ve motorun ömrünü üstünde acemi bir sürücü de olsa koruyor burada j .costa farkı size motorun tüm devir aradıklarını
mesajı cepten yazarken sorun oldu burada j.costanın motorun tüm devir aralıklarını kullanmayı sizin elize bıraktığını acemilere göre olmadığını yazmaya çalışıyordum. isterseniz motoru hep redline kullanma şansınız var..
Tamam da özer kardeş.sen kalk bu motora 9200 öde buna iyi bir varyatör taktirabilirlerdi yada senin bahsettiğin baga azaltmalari fabrikasyon bunu yapabilirdi.ben bu motoru 250 cc marka kalite performans diye alıyorum.bunun motor üzerindeki fabrika varyatör.honda dylan dan daha performansli olması gerekmezmi illa ekstradan yeniden varyatör takipta mi dylan dan daha iyi olsun
1000 km lik bakımda yağ ve sibop ayarı yapılmıştı.yanlış hatırlamıyorsam 80-90 tl civarı(50 tl si yağ) sonra 5000 km tekrardan yağ değişti.Makbuzlarda herşey mevcut.Lakin ben şuan anımsayamadım.1000 km den sonra keyfe kefer 3000 de de yağ değştirttim.1000-5000-10000 gibi gider yada senede bir.Yağ haznesi büyük olduğundan 2 litre ye yakın yağ alıyor oda 50 tl yamahalube.buji 25 tl.gibi gibi gider ben izmirde yetkili servisinde yaptırıyorum.İstanbulda servis olanağı çoktur...Saygılar.