Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeşim öncelikle geçmiş olsun. 3. soruna gelince 8 yalnış cevap arkadaşlar 10 üzerinden değerlendirilir. peki kazalarda neden hep 8 üzerinden değerlendirme yapılır? 8 üzerinden yapılır çünkü ehliyeti olan herkes zaten 2lik kusur kısmını kabullenmiştir. yani ehliyeti olan herkes 2 değerinde kusurludur. hatalı olunsun yada olunmasın her ehliyeti olan sürücü 2 derecelik kusurludur. umarım anlatabilmişimdir. biraz uzun oldu sanki ama kusura bakmayın.
Yazdıklarının mantıklı olmadığını farkında mısın?
Senin dediğine göre o zaman, biri gelip ben tamamen suçsuzken, mesela aracım kurallara uygun park halindeyken aracıma çarpacak ve çarpana 8 bana 2 kusur verilecek. Bu durumda trafik sigortası bu kazada ben 2/10 kusurlu olduğum için hasarın sadece 8/10 olan kısmını öder. Yani aracımda 1000 TL hasar varsa 200 TL'sini ben öderim. Böyle bir şey kesinlikle yok. Tutanaklar 8 üzerinden düzenlenir. Ayrıca her ne kadar trafik polisleri eski düzen olan 8 üzerinden kusur tayini yapıyorsa da artık 100 üzerinden yapılıyor ve %100, %50, %0 şeklinde 3 kusur oranı var. Polis 8/8 yazmış olsa da sigorta şirketi kazayı değerlendirip hasar dosyasına bahsettiğim şekilde kusur oranı belirliyor.
Tazminat davası aç diyen arkadaşlar; trafik sigortası manevi tazminat taleplerini karşılamaz. Dolayısıyla manevi tazminat davası açarsanız, aracın sürücüsüne açabilirsiniz. Ama böyle bir kaza sonucu Türkiye şartlarında manevi tazminat alabileceğinizi hiç sanmıyorum. Bence bir dava dosyasından ileri gitmez.