yurdukoru gayet güzel gezi yapmışsın.bu kadar uzun olmasada bayramda bende seninkine benzer bi gezi planlıyorum.uğradığın bana uzak maalesef, alternatif bi köfteci bulucaz artık.sizdede aynısı oluyormu bilmem ama, arkamda oturanların çukurlardan geçerken amörtisörlerin daha çok vurduğundan bahsetmesi.halbuki bende bi rahatsızlık sözkonusu değil.acaba amörtisör ayarlarıylamı oynamalıyım.sertliği 2. kademede.sizinkiler nasıl.
Dostum iyi dileklerin için teşekkür ederim, inşallah beraber de gezeriz denk getirebilirsek ortalarda bir yerde buluşuruz.
Aslında yakıt yetse düz yolda hiç durmadan dinlenmeden gidecek, lakin depo malum 8,5 litre, en fazla 300 km gidebiliyoruz. Doğrusu yola çıkmadan önce bana da fazla görünmüştü ama sonra nasıl geçti anlamadım. Zaten normal araç gibi 80-90 ile gittiğinizden ve en ufak bir titreşim bile olmadığından yollar akıp gidiyor, yormuyor. Tek sorun rüzgar, Allahtan fazla rüzgar çıkmadı seyahatin güney kısmında. Ancak Çeşme Alaçatı arası adamı aptala çevirecek tarzda rüzgarlıydı, yeri geldi motor devrilecek sandım. Zaten tevekkeli değil dev gibi yel değirmenleri, surf vs ne ararsan orda rüzgarla ilgili.
Amortisör bende hep 4 te duruyor. Yani hiç değiştirmedim. İki kişi de olsa en ufak bir vurma yapmadı. Yanlız 2 kişi binince artçım Türkiye standartlarına göre çok zayıf bir arkadaş (45 kilo bayan) olmasına rağmen Chevrolet gibi oldukça yaylana yaylana gidiyor ki gayet hoş oluyor. Yollarımız maalesef rezil, hele hele bu adanınki kadar rezil yollar ben Türkiye'de hiç bir yerde görmedim, yamalı bohça gibi, kazılmadık ellenmedik bir metre bulamazsın. Burası daha çok KLE 500 tarzı enduro kros tarzı motorlara uygun bence. Bu motorun yapıldığı yer olan İtalya'da sanırım yollar kaymaktır, ondan bu kadar sert geliyor bize.
engin abi süper gezi olmuş valla çok özendim benim antalyaya giderken kullandığım yolun neredeyse yüzde 90 nını sende gezmişsin ,aşırı sıcak ve uzun rampalı dağ tırmanışlarında zaman zaman durup mola vermekte fayda var sonuçta 180cc lik motor bende fethiyeden korkuteline giderken tırmandığım uzun rampalı dağda 2 kez durdum çünkü km lerce rampa çıkılıyor hemde 2 kişi ,motorun dediğin gibi hararet yapması normal,valla özendim şimdik böyle olmadı köftelerde mükemmel görünüyor
Tolgacım o geziye sanırım babanla çıkmışsın. Ne mutlu sana. Üstelik aynı köftecide yemişsin.

Ama ne köfteydi ne piyazdı dimi?

:cat:
Valla sizi çağırıp duruyorum ben de işte denk getiremiyoruz izin günlerimizi. Ama söz bir sonrakine beraber çıkalım, çılgın bir projem var buluşunca detaylı anlatırım..(2. boğaz kanalı ya da kuzeyden güneye kanal falan açmıycam Hemşin Fırtına Vadisine gidelim diyecektim

) Bence bu motor rahat Türkiye'yi turlar. Tek korkum ara ara karşımıza çıkan yoldaki motor yağı birikintileri. Hiç bir kurtuluşu yok direk motoru alaşağı ediyor. O kadar uzun seyahatta karşıma çıkmadı da geçende tam şehir içinde farketmeden su sanıp motor yağının içine girmişim, resmen buz pateni yaptım, motorun kıçı başka önü başka tarafa gitti. Allah'tan süper yavaş gidiyordum 10 km/h bile yoktu da ucuz atlattım...