Honca CBR 125 R almak istiyorum fakat..?

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce scooter tarzı otomatik vitesli ufak cc'li motorlar azda olsa kullandım. Şimdi düz vitesli spor tarzı motor almak istiyorum. Forumda 2 gündür araştırdığımda honda cbr 125 r almaya karar verdim. İkinci ellerine baktıklarımda 3.000 - 3.500 arası 2006 modelleri. 2010 ve üstü modeller ikinci elleri 4.500 - 5.000 arası aslında bazende düşünüyorum sıfır mı alsam diye fakat motoru düşürüp veya vites atarken zarar vermemden korkuyorum. Hondanın güvenli sürüş eğitimlerinede düz vites kullanmayı öğrenmek için katılacağım. Bütçen 5.000 tl civarı ama honda almaya karar verdim aksi yamaha ybr 125 çok pahalı geldi.

Sizden tavsiyem ikinci el alırken neye dikkat etmem gerekiyor vede araba gibi expert hizmetleri varmı honda servisine götürsem komple motor hakkında muayene çıkartırlarmı ve ücreti ne olur.
Sıfır alırsamda a2 ehliyetimi 3 ay sonra alacağım ve ehliyet olmadığı için alırken sıkıntı çıkar mı?

Şimdiden ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim güvenli sürüşler..

ben motoru satarken alacı arkadaş istoç un ordaki anes motora expertiz yaptırdı. 150 lira ücret ödedi.
tandığın bildiğin iyi bi usta varsa daha ucuza hatta bedavaya yaptırabilirsin.

Şu an tanıdığım bir usta yok fakat çevremde çok motor kullanan insanlar var illa onların tanıdıklarından çıkacaktır. Teknik olarak peki ney'e dikkat etmem gerekiyor kaç km üstü motoru almamam risk açısından sağlık olur?

km herzaman yanıltır genelde çok km yapmış motosikletlerim sayacı ile oynayıp düşürüyorlar

Ayrıca şu da var km az ancak bakımsız bir motosiklet almış olmakdansa km si çok ancak bakımları tam yapılmış bir motosiklet daha iyidir

Ayrıca şu da var motoru hiç açılmadı yada emsalsiz diyenden korkun nedenine gelince örneğin 50000 e gelmiş bir motosikletin bi çok parçası o km ye kadar değişmesi gerek ancak adam hiç motoru açtırmadım diyorsa değişmesi gerekenleri değiştirmemiş ve büyük ihtimalle de değişecek parçaların fiyatı motosikletin 2.el fiyatı kadardır ve bu nedenle satıyor olma ihtimali çok yüksek

Google da aratırsanız sitede 2.el ile ilgili bir klavuz mevcut mümkünse not alın yada çıktısını alın ve ilk bakışta genel olarak neyi var neyi yok anlayın ona göre bir ustaya gidin yoksa her bakacağınız yada almaya niyetlendiğiniz motosiklet için expertis ücreti öderseniz sizin için epey masraflı olur

Haklısınız peki sıfır alma hakkımdaki düşüncelerimi nasıl karşılıyorsunuz.

"fakat motoru düşürüp veya vites atarken zarar vermemden korkuyorum"

Haklısınız peki sıfır alma hakkımdaki düşüncelerimi nasıl karşılıyorsunuz.

"fakat motoru düşürüp veya vites atarken zarar vermemden korkuyorum"
eğer motoru kullanıp 4-5 ay içerisinde bu bana yetmedi bunu satayım dersen biraz zararına olur sıfır almak..temiz 2. el tercih etmen daha mantıklı olacaktır..ama dersenki bunu 2 sene falan kullanayım iyicene trafiğe ve motora alışayım dersen sıfır alman daha iyi gibi..

daha önceden motor kullandığını bahsetmişsin.. öyle durduk yere motoru düşüreceğini pek sanmam..zaten cbr 125 pek ağır bir motor da değil..sadece motoru tanıman gerekir..
vites atarken zarar vermemden korkuyorum demendeki maksat ,vites atarken vites ayağının kırılabilmesi gibi birşey mi ? eğer bunun gibi bir korkuysa merak etme orası kolay kolay yamulmaz ve kırılmaz..

StyLeOscaR teşekkür ederim. Kassettiğim devirsiz vites atmak debriyaj ayarı vb. konularda motora hasar vermekten çekiniyorum.

StyLeOscaR teşekkür ederim. Kassettiğim devirsiz vites atmak debriyaj ayarı vb. konularda motora hasar vermekten çekiniyorum.

herhangi birşey olmaz..zaten zamanla alışıyorsun vites atma olayına o zaman aralığı da max 1 hafta en azından bende öyle oldu tam anlamıyla..yani yokuşta dur-kalk yapmak sıkıntıydı biraz.. düz yolda hiçbir sorun yok..için rahat olsun :wiinkk:

alışırsınız içiniz rahat olsun.2.ele çok dikket edin km telini çıkartıp binenleri gördüm.

İkinci el alacağıma kesinlikle karar verdim. En azından ilk motorumu sıfır almayacağım. Dedikleriniz çok doru dikkat etmek gerekiyor. Başka tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Aynı senin durumundaydım bende arkadaşım, kararımı honca cbr 125 2.elini almak yönünde verdim. Her türlü olacakları göz önünde bulundurduktan sonra tabiki. Racing tarzı motor isteyenler ilk başta nasıl olursa olsun olur der. Araştırdıktan sonra almaya yakın birazda iri yarı gövdeli birşey olsun ister. Fakat acele işe şeytan karışır diye bir söz vardır hepimiz biliyoruz. Pek fazla tecrübende olmadığı için honda cbr 125 in 2. el eski kasalarını öneririm bütçene uygun olacağı için. Ehliyet konusuna gelince şu an benimde ehliyetim yok ve motoru alalı 1 hafta olacak 2 gün sonra.. İster istemez korkuyorsun ya trafik durdurursa çevirmeye girersem falan diye rahat kullanamıyorsun yani. Ben 20 ağustosda girdiğim sınavı kazandım bu cumartesi direksiyon kursuna gideceğim ve diğer hafta bir gün ehliyetim kısmet olursa elime geçecek. Hondadan şaşma kesinlikle çin mallarına yönelme alacağın motorun temiz olmasına dikkat et ve kesinlikle iyi anlayan bir motorcuya göstermeden satın alma. Sana ehliyetini alana kadar sabret diyeceğim fakat sabırsızsındır şu an bende yaşadığım için herşeyi çok iyi biliyorum:) Görünüş olarak da şunu söylemek istiyorum inan ki çok güzel bir görünüşü var ve rahat bir motor. İlk başlangıç için tabiki daha kaliteli 125 lik motorlarda var fakat bütçene uygun olacağı için bu modeli öneririm sana. Bir süre sonra tabiki yavaş yavaş büyütürsün değiştirirsin o senin bileceğin iş. Sana vereceğim tavsiyeler bunlar arkadaşım :)

F54

ehliyetsiz trafiğe çıkılmaz allah göstemesin bi kazaya karışsan işin içinden çıkamazsın ve dua edersin keşke polis yakalasa motoru bağlasaydı elhiyeti cebine koyana kadar motora binme yoksa başın ağrayabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar