Şu forumda Güvenlik konfor ve uzun yol için GS 500 diyen ilk sana rast geldim.... :mrgreen:
Her ikisine de binmiş biri olarak bu yorumu yapmanı yadırgadım ne yalan söyleyim...
Bir çok yorumuna tecrübene katılmakla birlikte bir çok yorumuna malesef katılamıyorum...
Bayadır da bişeyler yazıp çiziyorsun...
Sana göre olan başkalarına göre ters gelebilir...
Bazı şeylere sebep olmak rahatsızlık verebilir...
Bu arada geçmiş olsun... Çabucak iyileşirsin işallah...
Açıkçası benim kastım uzun yolda Gs500ün uzun olmasından dolayı amortisörler çok fazla görev yapıyor ve enduro gibi rahat bir yol seyri gerçekleşebiliyor.Ve hiçbir zaman fren ile sorunu olmayan bir kişi olarak bence de GS500 fren olarak ER5 ten iyi.Bu bir gerçek.Fakat ER5 durmuyor diyenin anlını karışlarım.Gidip sanayiden 10TL ye balata çaktıran adam yorumlarına aldanmayın.EBC nin balatalarını kullanınca ER5 durmuyor gibi bir sorun söz konusu değil.Söylenecek birşey var.ER5 in frenleri GS500 e göre biraz hissiz.Hatta bu hissizlik işe bile yarıyor panik frenlerde.Zira ön fren dozlaması garip.Ön tekeri kilitleyip kaydırmak biraz zor.Arka fren de uzun süreli frenlemelerde hissiyatını kaybediyor.Fakat acil durumlarda vazgeçilmez bir kurtarıcı olma özelliğini muhafaza ediyor.
İlave olarak ta ikiside 500CC ve çift silindir motorlar.Ve Kompresyonları yüksek olduğu için gazı bırakınca yavaşlayan motorlar.Ancak ER5 in kompesyon oranı daha yüksek olduğundan Er5'i kompresöre bırakınca daha çabuk yavaşlama gösteriyor.
Alp_tunay yukarıda belirttiğim gibi belki de farklı noktalar gözümüze takılmıştır.Sende görüşünü paylaşırsan onun üzerinde konuşuruz.Belkide o konuda da sen haklısındır.Benimde zaten başta belirttiğim gibi bu tamamen karakter kullanıcı meselesi.Benim GS500 aldığım arkadaşlarım da ER5 te rahat edemediler.Bilekleri ve omuzları ağrıdı
İyi dileklerin için teşekkür ediyorum.Bundan sonra artçı almama kararı aldım.Artçı taşımak çok büyük bir sorumluluk.Allah'tan artçıda da ileri vadede sorun yaratacak bir durum olmadı.Tek temennim o

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------
er5 in gidişi daha iyi.motor ömrü daha kısa. servis bakımı şart olan bir makina. ağır bakımları çabuk gelir karmaşıktır.. evet teknolojiktir. gs daha basittir. çok daha basittir. ben kendi motoruma yağ radyatörü ekledim mesela.ilkan stage 3 jetkit attı.. hava filtre boxını iptal ettii. kn direk filtre taktı.gs 500 100 bini çevirir bitmez ölmez dediği gibi ikisinin de sürücüsü ayrı..1 lt yakıt farkı var arada. er in gidişi o yakıt farkı işte. benim başıma hurda bir er 5 geldi tövbe ettimm...kimseye saygısızlık etmek istemem ilkan da motoru biliyor..parça almam gerekti z motdan birkaç dandik parçaya 1000 tl param gitti.. motor en son şase ile ilgli sıkıntı verdi. belki kazası vardı ağır önceden bilemem... yok pahasına elden çıkardık... kawasaki temiz değilse kesinlikle bulaşmaman önerilir...toplanmıyor çünkii....hangisinin temizi uygun fiyata geliyorsa düşünmeden alabilirsin..ben yeni kasa gs 500 kullanıyorum. cbf 250 ile aynı yakıtı yakıyorumm 500 cc ye biniyorum.yarışçı ruhumu kaybettimm..er5 beni geçer geçemez gibi sorunlarım yok. motorumun motorunun ilerki 40 bin km bozulmayacağını biliyorumm. bu durum şimdilik binmem için yeterli benzin fiyatları yüzünden yükseltmeyi düşünmüyorum..
Evet ben GS500 ü kurcalamaya başladığım günden beri 2004 ü aldığımda da 1999EX' i aldığımda da inanç kardeşim ile hep kontakta ve fikir alışverişinde oldum.Oda kurcalamayı yapmayı etmeyi seven birisi.Motoruna aksesuar değil onun iyiliği için birşeyler yapmak isteyen insan.Zaten yağ radyatörü v.s. eklemesinden de anlaşılacaktır.
Aldığım motorlar hiçbir zaman miyadını doldurmuş.Ekmeği yenmiş,parçalanmış uydurma kaydırma toplanmış motorlar değildir.Her zaman haa bak bu adamdaki motor çok orjinal denilebilecek cinstendi.
Örnek vermek gerekirse 2004 olanı 9800Km de aldım. 1999 olanı 14.500km de aldım.ER5 i 14.700 de aldım.Ve tatlarını aldım.Çünkü yıpranmamıştı ve temizdi.Yani yaptığım yorumlar da her zaman için orjinal bozulmamış hırpalanmamış yeni alınmış diye düşünülebilecek motorlardı.
2004 ile oynamadım.1999 ile oynadım.Amerika'dan stage III jetkit siparişi verdim.Tiger'dan özel karbon trioval egzost yaptırdım,KN RU-2970 Unv. hava filtresi taktım.Ve şuan arkadaşıma sattım.Hala elimin altında.
Yaptııklarımız ile performans arttı.Motor ER5 ile kafa kafaya kalkıyor gidiyor.Fakat 35krş yakıt oldu km'de.Aslında tekrar ayar yapacaktım fakat bu kaza işi çıktı bakamadım.Belkide hava ayarlarından kaynaklı bir sorun da olabilir.
Yedek parça konusunda artık emin olun ki Suzuki Türkiye kadar lanet biryer görmedim.Zira bir fren balatasını dahi alamadım.Yok ta yok ...insan üretilmiş ve kaldırılmış olsa dahi kendi motorunun fren balatasını,amortisör keçesini,hava filtresini v.s. bulundurmaz mı ayıptır.Japonyadan sipariş vereceklermiş.Onu bende veriyorum.Hem 6 haftada değil 2 hafta dolmadan geliyor.Dengesiz bir sistem işte.Sadece para kazanmak.Müşteriye hitap yok.
Z-Moto için de aynı şeyler geçerli.Fakat bir farkla

Geçen aradım.Sinyal sordum.Var.Balata sordum.Var.Ayna sordum.Var.Fakat kuyruk grenajı yoktur mesela.Lazım olanlar değil fakat örneğin jant yoktur.Gösterge kabı yoktur.Bunları anlarım.Ama bakıma gittiğimde de 6 hafta beklemek ayıp olur yani
Benim 2004 ün bakımı için Altan motora gitmem güzeldi.Tamer Bey ile lafladım.Motoru anlattım.2004 GS500 dedim falan.Bana dediği şu oldu.O motorlar yürüyor mu daha

Abi ne alaka dedim yaa ne biliyim dedi eski motor kaç para verdin dedi.6 falan dedim ya dedi verilir mi 6 lira ederi 4 lira falan.Bende vardı çok güzel sattım 4-4.5 liraya.Abi dedim benim motorum öyle 4 liralık motor değil.Baktı aaa dedi seninki sıfırı gibi be falan.Fakat yinede bu motorların artı miyadı doldu dedi bana boşver dedi sen sat bunu para koy al bi sıralı dört falan vs.Tamam haklı.HAksız değil.Fakat ilk tepki beni şaşırttı

Yürüyor mu daha falan.
Senede 1 tane anca geliyormuş bakım için Altan motora.Yok dedi yani...
Ayrıca ER5 in makinasının GS500ün makinası ile kıyaslaması konusunda örneklendirme yapamayacağım.Fakat bildiğim birşey vardır.Kawasaki'nin motoru her zaman diğer markalardan çabuk yıpranır.Çünkü herşeyini verir kullanıcısına.Şuan 50Bin kmde amerikan versiyon ER5 imiz var.Kız gibi.Bir gram yağ eksiltmesi.Sesli çalışması.Laçkalık v..s yok inanın.Daha egzantrik zincirini değiştirmedik.Lazım olur diye aldım duruyor.Ama makinanın sübap,senkron,buji,yağ bakımları aksatılmaz.Maşallah çok sağıklı bir motor.210Km sürati düz yolda çevirebiliyor.Benim motorum o kadar sürat yapamıyor şuan.Son 190Km gördüm.Buda o motorun ayar uyumluluğu ve kullanıcısı ile iyi anlaştığının bir işaretidir.
Yazılar uzun oldu fakat yazmayı seviyorum.Konu ile ilgili görüşlerimizi paylaşalım.Maksat muhabbet.Kim ne istiyorsa alsın