Yeni başlıyorum, suzuki 750 f yardım lütfen

Öncelikle herkese merhabalar,
Artık arabadan bıktığım için motora geçmeyi istiyorum. Üniversite okuduğum için bütçem sınırlı, 5 milyarlık bir bütçem var. 4 milyar civarlarına suzuki 750 f geri kalan parayla kendime kask ve korumalar almak istiyorum. Uzun yıllardan beri istanbul trafiğinde araba kullanıyorum. Araba deneyimim çok ve motorda da belli bir süratı geçmiyeceğime eminim veya trafik varken güvenlik şeridinde 200 ile gitmiyeceğime de eminim. Kendime güveniyorum ancak iyi bir eğitim alana kadar trafiğe çıkmayı düşünmüyorum. Sizden istediğim, nereden profesyonel bir eğitim alabilirim bunu öğrenmek istiyorum. Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkürler.

5 bin bütçe 4 bin motora bin tl ekipmana. düşünce güzel ama 750 cc 200 kg yaklaşık 100 hp motosikleti nasıl süreceksin.

kaldıki 4000 e alacagın 750 cc ekonomik ömrünü tamamlamış hurdadır. sana tavsiyem alımı satımı kolay bir scooter al önce. bir süre bin sonra sat git sıfır km 125 150 cc lik bir tvs-ybr-cbf al ve uzunca bir süre bin. sonra düşün üs segmentleri.

43000 kilometre de bir araç, motor ömrünü tam olarak bilmiyorum ancak satan kişiye acil para lazımmış. Motorların ömrü nedir ortalama?

43.000 km. 750 f olmaz , olsada 4.000 TL'ye olmaz.
güzel bir hayal ama uyanmalısın okula geç kalacaksın...

bir racing makinayı ne kadar iyi kullansanda o km redeki bir racing yarı ömrünü çok tan tamamlamıştır.ki kişinin nasıl kullandıgını bakımı ne aralalıklarla yaptıgını bilemediğin için o km rede ömrünü çoktan tamamlamışda olabilir. kendine sadece neden 250 cc değilde 750 cc die sorman gerek.ayrıca o bütceye güzel ce seni tatmin edecek 250 cc motosiklet alabilirsin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Madem hız yapmayacaksın 0 km japon malı bi commuter al bak keyfine. Uğraşmaya ne gerek var :)

yalnız bide arkadaş yaw araba 1600cc motor 750 cc ben arabayı kullanıyosam motoru hayli hayli kullanırım düşüncesinde ki çok yalnış bi düşünce.

---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

japon malı commuter yok yalnış bilgilendirmeyelim 250 cc altı motorlar çinde üretilmektedir.(her ne kadar kaliteleri bir olmasada)

Çin malı desem de bi şekilde polemiğe girerdik yani. Biliyorum çinde üretildiğini :)

250 liklerin sesini dinledim ancak pek sarmadı :) Motora bindiğimde o sesi duyduğumda bir heyecanlanmak istiyorum bu yuzden tercihim 250 üstü

kh1

750f trafik için çok rahat bir motosiklet mi? bence hayır. Profesyonel eğitim için honda'nın eğitimleri var. bunun gibi bir çok yerde bulunabilir. Profesyonel eğitim almak yeterli mi? bence hayır. Araç ile edindiğiniz trafik tecrübeniz motosiklet ile bağdaşmayacaktır.

Bir önerim motosikletleri ikiye ayırmanız yönünde olacak.

1. Ekonomi ve zaman
2. Hobi ve gösteriş gibi.

Ybr125, Apache150, Cbf150 ve aynı segmentteki motosikletler gerek yakıt gerek zaman yönünden size artı olacaktır.

Yüksek hacimli motosikletler trafikte yine artıdır. Arabalara nazaran.

Eğitim gerektirir. Bühçe diyorsunuz parça ve yakıt biraz kasabilir öğrenciyimden yola çıkarak yazıyorum.

Kısacası motosikletin hobi yanı arabadan masraflıdır.

150 cc motosiklet istemiyorsanız. Yetmediği zamanlar oluyor şahsen yaşıyorum kendime 2. bir motosiklet olarak düşündüğüm modeller NX4 Falcon, CBF250, CBX250

illa SS tarzı motosiklet diyorsanız CBR125, GT250R düşünülebilir.

750 F ekonomik olmayacak, başlangıç içinde tehlikeli olabilir.

Son düzenleme:
Moderatör
Kimmis bu 750 f i 4 bin'e veren vatandas merak ettim. Sıkışanlar bi tek bize mi denk gelmiyo yada.

Arkadaşım,1995 yılından bu yana motosiklet kullanıyorum,125,150,250,400 cc motorlar kullandım.valla ben bukadar yıllık yol-trafik ve motor tecrübeme rağmen,bugün arkadaşın 900cc kavasaki ninjasının arkasında biraz yol yaptım..resmen tırstım.dur beni bırak ben ineceğim diye yalvarıp dil döküyorum,adam dinlemiyor :)depodan yapışıyorum olmuyor,yan tutaklardan tutuyorum olmuyor :) yani senin istediğin 750 cc makinada ondan aşağı kalır yanı yok...gaza yüklendiğin anda ok gibi fırlar o makinalar.ben bırak kullanmayı artçı olmaya bile korktuğum bir makinanın züerinde 0 tecrübe 0 bilgi(eğitim tek başına yeterli değildir tecrübeyle,birikimle işe yarar) seni hayal edemiyorum....arkadaşım senin gibi sesine tipine gidişine aşık olupta direk büyük makinalarla bu işe başlayan arkadaşlarımızın çoğu aramızda değiller,gel sen vazgeç bu sevdadan..al bir scooter yada,ybr 125,cbf 150 tarzında bişey hem motosikletcilik nedir tanırsın,seversin hem tecrüben artar,hem de hayatta kalma şansın %90 artar.istersen Araba kazasında kurtulma şansın emniyet kemerini takarsan arabanda sağlamsa %60 belki %80 dir. belkide tecrübenle kazayıda hafif hasarla atlatabilirsin..ama motosiklet kazasında;kaza kaçınılmaz olduğunda ne kadar tecrübeli olursan ol,motosikletin ne kadar kaliteli pahalıda olursa olsun motorun kaportası sensin,ilk darbeyi sen alıyorsun,bundada hayatta kalma şansın tam koruma giyinsen bile %10 dur.Bunları düşün hemde çok iyi düşün sonra karar ver..

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:22 ----------

jack hammer arkadaşımın söylediği gibi önce alt segment cc lerden başlamalısın işi öğrendikçe üst cc lere geçersin....

Son düzenleme:
buradaki yorum yazan bütün abilerime katılıyorum ve bende onlarla aynı fikirdeyim.
şuanda 20 yaşındayım ve 19'a girdiğimde benmde bilirli bi bütçem vardı senin gibi 5.000 tl filan, araştırdım nasıl olur bu işin olur yolunu buldum. İnnova 125 aldım ve 7000km yol yaptım. ama 7000 km yolu nasıl yaptım gel birde bana sor ?
ve hele hele sen hayatında hiç motor sürmemişsin ve birden 750 lik bi makinenin üstüne bineceksin ha? yanlış anlama beni ama cahil insanlardan farkın yok derim..!
Motora binipte ben düşmedim diyen yalan söylüyodur diye laf vardır ya onu hatırlayım sana.
Eğer 125 cclik bi motorla ölmek işime gelmiyo diyosan al o zaman 750f 'yi :)))

125'lik bir motor ile başlamanı bütçeni zorlamadan binip gezip tozmanı tavsiye ederim.Piyasada yaşı olan ucuz iyi makinaların olduğgu doğru ama senin tecrübende bu motorları kullanmak kesinlikle tehlikeli olacaktır.Ayrıca bu motorların büyük ihtimal sürekli masraf çıkartacaklarıda bir gerçektir.Ufak motor ile tecrübe kazandıktan sonra ne istediğini de tam bilerek büyük motora geçmen bence daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar