Devir Sorunu

Cümletten s.a beyler bn 1 ay önce kanuni windy s150 aldım suan 900km de bir arkadasımda da windy s 125 var bir gün onunla hız testi yaparken bn ona uzun yolda epey fark acıyorum fakat örnegin 3. vites te bnm motor 6 devirle 45km hızla gidiyor onun motoru 5 devirle 45 km hızla gidiyor ama yüksek vitesde hızlanınca bn onu gecebiliyorum acaba sorun nerde benim motorum iyi acılmamısmı bu durumu nasıl düzeltebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.

zincir ön dişlisini büyütmüş veya arka dişliyi küçültmüş olabilrler. orijinali ile karşılaştırmalısın

yağ konusunda yapılan tüm reklamlar sadece reklamdan ibaret bence. yakıta gelince, böyle bir sorun olması için devirle ilgili bir durum değil de çekiş düşmesi gibi olabilirdi. sorun bu değil. aynı hızda ve aynı viteste iki motordan biriyle oynandığına işaret ediyor

yağ konusunda yapılan tüm reklamlar sadece reklamdan ibaret bence. yakıta gelince, böyle bir sorun olması için devirle ilgili bir durum değil de çekiş düşmesi gibi olabilirdi. sorun bu değil. aynı hızda ve aynı viteste iki motordan biriyle oynandığına işaret ediyor

yok iki motorlada oynanmadı ama ben motoru düşük viteslerde fazla devir uzatmadım acaba motor acılmamıs olabilirmi?

senin 150lik torka vermiş 125lik hıza. 2sinden birinin dişlisiyle oynanmıştır bence de. yada fabrika çıkışı 125in arka dişlisi daha küçük yada ön dişlisi daha büyük olabilir.

yalnız senin ona baya fark açacak kadar hızlı kalkabilmen ama 125lik olduğu halde tam devirde senden hızlı olduğu gerçeği bana dişliyle oynandığı anlamına geliyor.

senin 150lik torka vermiş 125lik hıza. 2sinden birinin dişlisiyle oynanmıştır bence de. yada fabrika çıkışı 125in arka dişlisi daha küçük yada ön dişlisi daha büyük olabilir.

yalnız senin ona baya fark açacak kadar hızlı kalkabilmen ama 125lik olduğu halde tam devirde senden hızlı olduğu gerçeği bana dişliyle oynandığı anlamına geliyor.
Senin dedigin tamamen dogru cekis olarak ondan cok cok iyi bnm motor bn 2kisi o tek kisi yokuslarda geciyorum onu fakat dislilerle oynanmamıs ikiside acaba fabrika cıkısımı öyle bu motorlar?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Senin dedigin tamamen dogru cekis olarak ondan cok cok iyi bnm motor bn 2kisi o tek kisi yokuslarda geciyorum onu fakat dislilerle oynanmamıs ikiside acaba fabrika cıkısımı öyle bu motorlar?

İki motor sonuçta aynı değil farkların olması gayet normal. Sanıyorum pc-kopat nickli arkadaş benim de ilk başta yaptığım gibi ikisini de aynı (marka-model) motor sanmış. Çünkü 2 aynı motor aynı hızı farklı devirlerde yapıyorsa ya devri düşük olanın dişlisiyle oynanmıştır, ya da devri yüksek olanın debriyaj balatası kaçırıyor veya kompresyon kaybı vardır. Aksi mümkün değil. Ama senin bahsettiğin 2 farklı model motor.

150 lik ve 125 liğinde motor tipi değişik ve vites oranlarıda birde 150 lik üstden eksantrikli olmasından dolayı iticili 125 liğe göre daha çok devir çevirebilir bir bu var birde vites oranları kısa olabilir oda seri ve atak olmasına yarar

bunu fabrikalar yapar motosiklette de oto da da iki aynı makinanın ufak tefek güncellenmeler veya değişiklikler sayesinde farklı performans vermesi sağlanabilir.bence kafaya takılacak bişey değil buörneğin bizim şirkette 2001 ve 2002 olmak üzere iki laguna vardı.eski olan 130 dan sonra bas bas bağırıyodu yeni ise 170 e kadar sorunsuzdu.servise götürdük son vites oranının kullanım kılavuzunda aynı olarak gözüktüğünü fakat fransadan servise gelen car id card ında farklı olduğunu gördük.ilk sorduğımuzda servisin verdiği cevap ise çok manidardı.kullanıcı hatası,yanlış rodaj .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar