YBR 125 vs TVS APACHE 150 mi ?

ybr kullanıcısıyım. çok sağlam bakım sıkıntısı yok az yakıyor vs vs ama ilk görüşte aşk diyorsan bence tvs al.motosiklet tutkudur neticede ki tvs apache de ybr cbf kadar başarılı satış rakamları olmasa da yabana atılır bir model değil. 2011 modelleri özellikle çok güzel.:cat:

Cbf 150 si yağ yakan bikaç kişi gördüm yakmayan da var ama bu motorda bu sorunu yüzünden açıkçası soğudum ben. Rahatlığına bişey denemez o ayrı.
Tvs 150 ise güçlü fakat vibrasyon yetersiz servis ağı ve aşırı uçuk yedek parça fiyatlarıyla korkutuyor.
Her zaman en garantisi Ybr 125 derim ben Tvs kadar güçlü değildir ama 125 cc den beklenen performansı verir Cbf Ybr den rahattır ama Ybr de gayet rahattır. Parçası ucuz ve boldur servis ağı geniştir.

commuter motor almaya karar verdiğimde hiç düşünmeden yamaha ya gittim..
kafamda sıfır sorunlu bir motor almak vardı...
bunun için en ideali ybr dir...
kendini sıfır sorunla ispatlamış bir motor...
eğerki hızla işim yok, az yaksın, servisi beni üzmesin diyorsan yamaha ilk tercihin olabilir derim...

F54

bende 2.el ybr veya mondial 150 mc düşünüyorum tvs güzel ama yedek parça bulmakta zor anlar yaşayacağımı düşündüğüm için ondan eledim birazda titreşim var çin malı kadar olmasada var bindim gördüm hemde artçı olarak bindim kabul edilebilir seviyede var yani parça konusu düşünmesem başka motor aramam ybr de seçenekler arasında oda sanki 2 kişi binince güçsüz kalacak geliyor 125cc olarak gayet orta seviye de olsa ben çoğu 2 kişi kullanacağım için güçsüz kalabilir o yüzden şu motorumu satayım kısmet artık hangisi gözüme hoş gelirse onu alacağım

geçiş motoru olarak alıcaksan YBR al en azından konforlu tvs ye göre daha az titriyor. YBR süren tvsye binince ne kadar tecrübesi olsada stop ettiriyor. Sanırım debriyaj biraz daha hassas ama tabi cbr 125i geçiyor tvs o ayrı :D YBR yi satıyorum dediğinde satarsın ama tvs biraz sıkıntıya sokar gibime geliyor.

ben en son rodajdaydı son gaz tam dolu depoyla 490 km yol gittim...
şimdi normal kullanımda sürüyorum 470 km deyim...
dahada gider...

tvs az yakıyor diyende var ybr az yakıyor diyende var...
hangisi daha az yakıyor?

bir depo benzin ile 570 km gittiğim gün oldu... 100km hızı geçmemek kaydı ile... şuan gücel benzin fiyatları ile 10 liralık benzin ile 90 ile 118 km arasında değişen yol yaptım... hesap ortadaa... yani 3 gün öncesine kadar yaptığım incelemede (son 3 aydan beri ) 10 krş dan fazla yakmadı...

bir depo benzin ile 570 km gittiğim gün oldu... 100km hızı geçmemek kaydı ile... şuan gücel benzin fiyatları ile 10 liralık benzin ile 90 ile 118 km arasında değişen yol yaptım... hesap ortadaa... yani 3 gün öncesine kadar yaptığım incelemede (son 3 aydan beri ) 10 krş dan fazla yakmadı...
ybrler daha ekonomik o zaman

iddia etmiyorum kıyaslama şansımda olmadı ama eski apache kullananlar az yaktığını iddia ettiler
9,9 krş yaktı 1-2 hafta önce sonraki ölçümde 12,5 krş yaktı şehir içi
dün aldım 20tl benzin 60km civarı uzun yol yaptım şuan 140km civarı oldu 2 çizgi var biticek gibi gözükmüyo
belkide ybr ile kafaya olabilir
yaklaşık 3 sene önce ybr si olan arkadaş 8,5 krş yakıyo demişti eğer öyleyse şuan 12 krş tan aşağı yakmaması lazım

valla ben 125 lik kanuni gibi bir traktörden indim, geçen ay 2008 model ybr ye sahip oldum, sanki at arabasından indim kedi gözü Mercedese binmişim gibi hissettim kendimi. bazen boş yolda eğilip ön amortisörlerini izliyorum o derece harika bir süspansiyonu var. yakıt olayında bir depoyla 550 km civarı giden arkadaşlara hayret ediyorum yolda başka araçlaramı tutunuyorlar acaba bilemedim, yakıt olayı çok övülecek gibi değil ama süspansiyon farkını hissedeceksin, birde yaygın parça ve modelden anlayan usta sayısı bu markayı öne itiyor bence.

valla ben 125 lik kanuni gibi bir traktörden indim, geçen ay 2008 model ybr ye sahip oldum, sanki at arabasından indim kedi gözü Mercedese binmişim gibi hissettim kendimi. bazen boş yolda eğilip ön amortisörlerini izliyorum o derece harika bir süspansiyonu var. yakıt olayında bir depoyla 550 km civarı giden arkadaşlara hayret ediyorum yolda başka araçlaramı tutunuyorlar acaba bilemedim, yakıt olayı çok övülecek gibi değil ama süspansiyon farkını hissedeceksin, birde yaygın parça ve modelden anlayan usta sayısı bu markayı öne itiyor bence.

ayın 09 /09 / 2011 ne kadar burdayım..isteyen e motorun kaç para yaktığı kanıtlanır...

Bazı arkadaşlar ybr nin cbf ve TVS ye göre yavaş olduğunu söylemiş ama 125 cc olmasına rağmen bence ikisiylede eş değer hıza sahip,sağlam,gösterişli ve az yakıyor.2,el satışındada üzmez akıl mantık ybr diyor.

Bende hep bu ikisi arasında kaldım . Ama sonuç YBR her türlü öne çıkan YBR oluyor . Arabanın PASSAT'ı hız önemli değil diyenler konfor arayanlar hep YBR'yi seçiyor . TVS'de titreşim var arkadaşlar neden bilmiyorum ama ben o kadar para verirsem motorumda titreşim istemem . YAMAHA kalitesinden vazgeçilmez diye düşünüyorum .

ayın 09 /09 / 2011 ne kadar burdayım..isteyen e motorun kaç para yaktığı kanıtlanır...

di-BGMM.jpg

di-AAZD.jpg

İspat edersinde her il için her ilçe için o genellemeyi yapamazsın, benim evim, çok motorun 1. viteste yiyemediği 3 km rampa üzerinde. Hatay'ın Antakya ilçesi komple bir vadi üzerinde kurulu sürekli eğim olan bir yolda o 570 km den bahsetmek imkansız diyorum ben, ayrıca akdenizin sıcak bir ili olarak benzinin depodan yoğunlaşma oranıda hiç azımsanmamalı, uzun yola çıkıyorum şu kadar yakıyor diyen arkadaşlarda genelleme yapmamalı kanımca, bir Konya ovasından geçen yol ile 30 km boyunca rampanın olduğu belen geçidinden ( hatay civarındakiler iyi bilir) geçen bir motorcu muhakkakki aynı yakıtı yakamayacaktır.
F.NİETZSCHE' demiş ya: Bütün genellemeler yanlıştır, bu dahil. O sebepten arkadaşın sorduğu soruyu soğutmadan konuyu kapatmak mantıklı bence. Selamlar...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar