Afrikaya yardım eden kaç kişiyiz?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Şimdi bir kısım basit misallerle arz etmeye çalışalım. Meselâ bir afyonkeş, afyona alışıyor. Onu afyondan alıkoydukları zaman çıldırıyor. Belki de, alışkanlık derecesine göre ölüyor. Şimdi bu adam, afyon verilmediğinden ölüyor. Ölüyor ama evvelâ afyon alışkanlığından, sonra da o alışkanlığı usûlüne uygun olmayacak şekilde terk ettiğinden dolayı ölüyor. Keza, bir başkası sigaraya alışmış ve nikotik olmuş. Sigarayı usûlsüz bırakınca bir kısım a'razlar baş gösteriyor. Hatta bazen eli, yüzü, ayağı şişiyor ve doktorlar ona diyorlar ki: "Sen bunu bu şekilde terk edemezsin. Böyle münasebetsiz kesişin bir kısım komplikasyonları olabilir." Bundan dolayı eskiler "Âdetleri terk, öldürür." demişler... Daha başka alışkanlıklar da olabilir. Bir insanın vücudunun günlük ihtiyacı elli gramlık bir protein olmasına karşılık, o her gün bir iki kilo yemeye alışmışsa hatta bu arada, aynı şahıs bir kilo meyve, bir kilo baklava, bir kilo da et yiyorsa bu alışkanlığı terk edince sarsılabilir, hatta hastalanabilir ve bir daha da belini doğrultamaz. Hâlbuki bir insan normal olarak 50-l00 gram ağırlığında meyve almış ve o kadar da protein kullanmışsa, günlük ihtiyacını görmüş demektir. Belki bu aldığı şeyler -alışmaya bağlı- birkaç gün de yetebilir. Hücreler, şuhûm-u müdahhara hâlinde stoklarını alırlar. Ve sonra dıştan gıda gelmezse, o stoklardan azar azar kullanırlar ve böylece de vücut beslenir gider.

Bunun gibi, şurada, burada açlıktan ölen kimseler var. Bunlar eğer Cenâb-ı Hakk'ın kendilerine lütfettiği rızkı mukannen olarak alsalar; meselâ diyelim ki, Cenâb-ı Hak bir insana, bir çuval buğday veriyor. O ise, bu bir çuval buğdayı, hemen iki ayda bitiriyor. Ondan sonra on ay aç kalıyor ve bir müddet sonra da acından ölüyor. Ama o insan, o bir çuval buğdayı, mukannen kullanmak suretiyle, her gün birer avuç yese idi, bir sene ona yetecekti ve tabiî esbap açısından ölmeyecekti...

Demek ki, insanlar ölüyorlarsa, rızıksızlıktan, açlıktan ve ihtiyaçtan değil, belki Allah'ın verdiği rızık bir sene kendilerine yetecekken, çarçur ettiklerinden ve vücutlarında da suiitiyat hâsıl olduğundan ötürü, âdetlerini terk ediyor, dolayısıyla, şeriat-ı fıtriyenin kanunlarının mahkûmu olarak ölüyorlar, rızıksızlıktan ölmüyorlar...

A'raz: Hastalık belirtileri.
Mukannen: Zamanı ve mikdarı belirli, düzenli.
Şeriat-ı fıtriye: Yaradılışa ait, yaradılışla alâkalı kanunlar.

Hocam iyimisin sen?
çocuklar ölüyor!!!!
Ne afyonu ne bugdayi?
çocuk yahu.
Eline bugdayi versen milis oynamaya gider.
El kadar çocuk.
Annesinin sütûnü emecek ama anasinda süt yok.
Kulaginda, burnunda sinekler geziyor, kovalayacak dermani yok.
Anasini uyutmaya çalisiyor yavrucagi.
Uyuyamiyor sipa.
Aç nasil uyusun?

Hocam hangi rûyada yasiyorsak uyanalim bir an önce.
Açliktan ölen çocuklardan bahsediyoruz.
önüne pirzola koysan, pisirmekten aciz çocuklardan.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
eksik düşünüyorsun

Ben de eksik düsûndügûmden eminim.
Ama gel sen bu benim eksikligimi, orada ölen çocuklara anlat.
Hocam senin çocugun varmi?
Bebekken aglar sadece.
Gecenin bir yarisi söve sôve biberon hazirlamaya gidersin, ya da hanim uyanir, emzirir.
Uykunun anasini aglatan velet, memeye yapisir, sonra da sanki az önceki yaygarayi koparan o degilmis gibi mutlu mesut gülûcükler saçmaya baslar.
Olan senin uykuna olur.

Söversin.
Kizarsin.
Hatta sinirinden aglarsin.
Ama anlamazsin ki o senin hislerin, bebegi aglayarak uyandiginda biberona koymak için sût bulamayan, agzina verecegi memeden açlik yûzûnden bir gram sût toplamamis annenin hissettiginin yaninda bir hiçtir.

Gecenin bir yarisinda uyanir altini pisletmis veleti rahatlatmak için uykulu gôzlerle sôve sôve bezini degistirmeye gidersin.
Afrika'daki adam, umutla bekler bebesi kaka yapsin diye.
Bilirki sindirecek biseyleri var o zaman.

Kisacasi guzel kardesim.
Ben eksik dusunuyorum.
Hadi benim eksiklerimi sen tamamla.:wiinkk:

afrikaya yardım yapnlar denmiş arkadaşlar,yardım yapmayanlar denmemiş.
yardım yapmıyorsunuz bari engel olmayın,sizin engellediğiniz yardımlar yüzünden
bir çocuğun ölmesi size ne kazandırır acaba hiç düşündünüz mü.
ülkemiz deki yoksullar da bizim sorumluluğumuz da tabiki.
bir müslüman için açlığın ülke sınırı yoktur,dünyanın neresinde açlıktan ölen
çocuk varsa beni ilgilendirir.allah, yapma imkanımız olupda yapmadıklarımızdan da
hesap soracak.
veleki bir insan inançsız da olsada vijdani sorumluluk gereği yardım etmelidir bence.
nihayetinde günahsız,masum çocuklar ölüyor açlıktan.
bir annenin diğerini yaşatmak için birini ölüme terketmesi,yani iki çocuğu arasında
birini tercih etmesi nasıl bir duygudur tahmin edebilirmisiniz acaba.

kimileri açlıkta imtihan olunur...
kimileri toklukla..
toklukla imtihan edilenlerdeniz...
sevgili peygamberimizin Hadisini unutmayalım...
''kendisi tokken, komşusu aç yatan bizden değildir''
vesselam....

Söyle bir Signatur okumustum Alman forumunda bir üyede..

Zenginligini fakirlerle paylas..
Yoksa onlar birgün seninle fakirliklerini paylasacaktir..

afrikaya yardım yapnlar denmiş arkadaşlar,yardım yapmayanlar denmemiş.
yardım yapmıyorsunuz bari engel olmayın,sizin engellediğiniz yardımlar yüzünden
bir çocuğun ölmesi size ne kazandırır acaba hiç düşündünüz mü.
ülkemiz deki yoksullar da bizim sorumluluğumuz da tabiki.
bir müslüman için açlığın ülke sınırı yoktur,dünyanın neresinde açlıktan ölen
çocuk varsa beni ilgilendirir.allah, yapma imkanımız olupda yapmadıklarımızdan da
hesap soracak.
veleki bir insan inançsız da olsada vijdani sorumluluk gereği yardım etmelidir bence.
nihayetinde günahsız,masum çocuklar ölüyor açlıktan.
bir annenin diğerini yaşatmak için birini ölüme terketmesi,yani iki çocuğu arasında
birini tercih etmesi nasıl bir duygudur tahmin edebilirmisiniz acaba.

aynen katılıyorum..tamam ülkemde fakir insanların çocukların olması herkesin içini sızlatıyor..sokakta elinde boya kutusuyla ayakkabı boyayan el kadar çocukları görünce hepimizin için burkuluyor ama çok şükür ki ülkemizde insanlar açlıktan ölmüyor..ve birçoğumuz elinden gelen yardımı yapıyor...ama insanlar orada açlıktan ölüyor..bildiğin açlıktan..

şimdi öncelikli olan hangisi? burada fakir ama yine de eline az miktar da olsa yardım geçen çocuk mu? orada açlıktan ölen ve her an ölmeyi bekleyen çocuk mu? burada çocuğuna az da olsa yiyecek birşeyler bulabilen anne mi? orada göç esnasında 4 çocuğundan birini toprağa verip yoluna devam eden anne mi? sorun burada..

@ilkay
hacımın anlatmak istediği sanırım kader ve israf kavramları,
kendi mecrasında tutarlı olduğu düşünülebilir.
ayrıca senin hakkında şilayetler alıyorum remziyle beraber yarım konvoylarını basıp yardım malzemelerini para ile satıyormuşsunuz...

hadi kardeşim dükkanın önünü kapamayın
zaten canım sıkkın ...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
@ilkay
hacımın anlatmak istediği sanırım kader ve israf kavramları,
kendi mecrasında tutarlı olduğu düşünülebilir.
ayrıca senin hakkında şilayetler alıyorum remziyle beraber yarım konvoylarını basıp yardım malzemelerini para ile satıyormuşsunuz...

hadi kardeşim dükkanın önünü kapamayın
zaten canım sıkkın ...

Yahu neyi satacan?
Remzi hepsini yiyiyor.
:pr:

Biz de açiz anlayacagin.:p

Nedense bu aklima geldi simdi...

[YT]JuN4nIRsKxs&feature=related[/YT]

Sizlere güzel bir gün..
Banada iyi geceler....

yardımseverlik duygusu bizim insanımızın fıtratında doğuştan varolduğu için ziyadesiyle yardımda bulunuldu ve bulunulmaya da devam ediliyor..birkaç gün önce de ATV'de yardım kampanyası vardı...özellikle ulusal kanalların yardıma bu şekilde destek olması çok olumlu..

yardımseverlik duygusu bizim insanımızın fıtratında doğuştan varolduğu için ziyadesiyle yardımda bulunuldu ve bulunulmaya da devam ediliyor..birkaç gün önce de ATV'de yardım kampanyası vardı...özellikle ulusal kanalların yardıma bu şekilde destek olması çok olumlu..

İnşallah ....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir de her yardimin arkasindan Nihat Dogan'i yollayip, yemegi zehir etmesek, Ajda Pekkan'i yollayip adamlari germesek!:)

bence nihat doğan seçimi doğru değil çünkü şu an toplumumuz yeni bir ikileme düşmüş durumda = nihat doğanizmciler ve nihat doğanizmci olmayanlar :)

adama antipati duyan çok zaten...tamam ünlülerin götürülmesi doğru karar neticede kitleleri etkileyebilecek insanlar ama bu adam yüzünden bazılarının yardım edeceği varsa da vazgeçer yahu :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ben aslinda umutlanmistim.
Tamam dedim, pilot uçagin kanadini mahsus kenara çarptirdi.
Basbakan bunlari orda birakip gelecek.
Hatta ulem bunca zaman bûyük haksizlik yapmisim bu adama diye hayiflanip durdum.
Ama heyhaaat.
Geri getirdi hepsini.:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar