ben de kullanabildigim kadar kullanmayi dusunuyorum da, sonucta acik motor, orasina burasina yagmur, kar suyu kacabilir. ben motoru alirken tecrubeli arkadaslarim baya tereddutte birakmisti beni, maxi scooter al, yaz kis kullan, bunlari kisin rahat kullanamazsin diye falan.
sen kullanacaksan hic dusunmeden ben de kullanirim ridvan, vardir senin bi bildigin =)
Scooterla kışın kullanım açısından arasındaki tek farkı, scooterda bacakların az ıslanır/çamurlanır diğer tüm motorlarda daha fazla ıslanır/çamurlanır. Motorun da sudan etkilenecek sadece bujileri var. O da bizim motorlarda diğerleri gibi motor bloğunun yanında-açıkta olmadığı ve buji başlıkları lastik kenarlıklarıyla beraber tam kapandığı için su girme ihtimali sıfıra yakın. Zaten ben geçen hafta olabilecek maksimum yağmur deneyimimi yaşadım :mrgreen: Hiç bir sorun olmadı. Hatta motor yağmurdan memnundu. Kampana fren yağmur suyuyla soğuduğu için daha iyi tutuyordu.
Kışın yağmur ve soğuktan koruma olarak da iki seçenek arasında gidip geliyorum.
1. Seçenek: mevcut korumalı montum + yandan fermuarlı korumalı pantolon + (gerektiğinde) yağmurluk takımı
2. Seçenek: yeni bir kesinlikle su geçirmeyen korumalı mont + su geçirmeyen normal korumalı pantolon
1. seçenekte yağmur yağmadığında ya da az yağdığında (montu zaten her zaman giyiyoruz) pantolon giyip çıkarma derdi olmayacak yandan fermuarlı olduğu için bir kaç saniye içinde sokağın ortasında bile çıkartıp çantama koyabilirim ama biraz fazla bir yağmurda yağmurluk giymeye uğraşmam gerekecek.
2. seçenekte yağmur yağsın veya yağmasın yağmurluk derdim olmayacak. Ama işe gidip gelmek haricinde giyip çıkarmak (mesela alışveriş merkezinde) sorun olacak ve yağmur/çamurla kirlendiğinde yağmurluk gibi temizlenmeyeceği için genellikle kirli giyilecek.
Her iki seçenekte de mont ve pantolonun içlikleri üzerinde olduğu sürece soğuk sorunu olmaz.Yağmur için alternatifleri zaten yazdım. Yani kışın kullanmamak için bir nedenim yok. Tek sorun kar yağdığında olur. O zaman da artık araba ya da otobüsle falan giderim zaten İstanbul'da trafiği etkileyecek kar en fazla 1 hafta oluyor.
Bu arada yandan fermuarlı pantolon dediğim her iki bacağın dış kısımlarında boydan boya fermuar var. Yani giymek için iki bacağının arasına alıp fermuarları çekmek yeterli oluyor. Bu pantolon yorumlara göre çok yağmurda su alıyormuş. Feyizoğlu'yu arayıp sordum. Hemen su geçirecek bir pantolon değil ama su geçirmezlik özelliği yok yani bir süre sonra geçirmeye başlar dedi.