yamyamaha verdiğin bilgilr için tşkler.Bu arada egsoz sesi için ne yapılabılır araştırdım pek bulamadım cross egsoz düşüncelerini ögrenebılırmıyım.ve bu arada zincir ilk aldıgımda ses fln yapmıyodu.sonradan baktım senın gösterdiğin yere sürtüyor..
bilgi evrenseldir

bende buradan öğrendiklerimi aktardım. eksoz konusunda bir çok değişiklik yapan oluyor ama ben kendi motorumda ( skygo 200 ) de hiç bir değişiklik yapmadım. ama
http://www.youtube.com/watch?v=wuti9gzM4pM sitede asyada el yapımı eksoz var dınle bakalım.
olayın kahramanı jönysf nickli arkadaş. birde eksozu deldirenler var. sen bu konuda apaçilere hizmet veren motor ustaları var onlarla konuşman gerekecek, onlar bu işi biliyorlar.

ayrıca bu arada ben kendı seevisine değil başka bir servise götürmek istiyorum.garanti dışı kalıcak garantinin bi önemi varmı? ve bursa dan istanbula gidicem rahat gidebilirmıyım yolda basıma gelebılecek ukendı basıma cozebilecegim sorunlar nerlerdir.tşkler
başka servise götürdün diye servis dışı kalmaz ama yağ değişiminde fala servisine götürürsen garanti kağıdına damga vururlar. damgan oldugu sürece motorun garantidedir. bu arada memlekette nedense hiç bir şey garantiye girmiyor haberin olsun.

ama garanti kaygın varsa sakın eksozu falan deldirme ampül bile patlasa eksoz oynanmış ondan olmuştur derler. tavsiyem garanti süresi içinde motorunda fazla değişiklik yapma.
uzun yol olarakta bu motorlar uzun yol gider kendi motorumda bir gün içinde 1000 km gittim ama arada dinlendirmek yolun tamamlamanın garantisidir. motor dinlenir sende sağına soluna bakarsın akan kokan dökülen var mı diye. çok devirli kullanırsa yağ eksilte bilir yanına 200 gr falan yağ al. tecrüben yoksa çıkma yola gitmeyi düşündüyün yol yoğun bir yol. gidersende allah azadan beladan korusun. sevdiklerine kavuştursun.