Her Gün 50 Çocuk Ölüyor

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
10 May 2005
Mesajlar
4,908
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Arkadaşlar lafı uzatmaya hiç gerek yok, Afrika da son 60 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor. Bırakın yemeği, içmeye su yok. Ayrıntıları aşşağıya yapıştıracağım.

Ben direkt konuya giriyorum;

Sen, sigara içen arkadaş. Bu gün bir paket sigara parasını yolluyorsun. Nasıl yapıcam diye düşünme sms ile 5 TL bağış yapabilirsin, sigara parasından bile ucuz.

Sen, bu hafta sonu motoruyla gezi planlayan arkadaş. Bu hafta sonu harcayacağın benzin parasını yolluyorsun, 20 TL 30 TL neyse artık. Hiç üşenme gir bir yardım kuruluşunun sitesine kredi kartı ile ödeme yap.

Sen, yarın vizyona girecek filme sevgilisiyle gidecek olan arkadaş. 30 TL bilet parasını yolluyorsun, mısır kola ve yol parasını karıştırmıyorum bile.

Örnekleri çoğaltabilirim ama gerek yok, işin özü şu an bunu okuyabilen herkes en azından sms ile 5 TL bağış yapabilecek güce sahiptir. İstisnalar hariç bir pc ile internete ulaşabilen hemen herkes bunu yapabilir, daha fazlasını yapabilen daha fazla yollasın.

1000 TL - 1500 TL gelicek olan kredi kartı ekstreniz bi 50-100 TL artsın ne olacak!

Sakın ha sakın "nasılsa zenginler veya devletler yardım eder" diye düşünmeyin, sizene onlardan. Siz kendi yardımınıza bakın.

Asla ama asla "paralar yerine ulaşmaz yea kesin hacılarlar" demeyin, binlerce yıldır vakıflar dernekler yardım kuruluşları var ve işe yarıyorlar. İçlerindeki bazı şerefsizlerin hırsızlık yapması bu sistemlerin işe yararlılığını bozamaz. Kendinize bahane uydurmayın!

Aman ha "benim 5 - 10 TL paramla mı kurtulacak" gibi bir salaklık düşünmeyin. Çünkü böyle birşey düşünürseniz hiç kusura bakmayın salak demek az bile kalır.

Hangi dinden, hangi milletten olursak olalım. Hangi siyasi-dünya görüşünden olursak olalım bu bir insanlık görevidir.

Bu akşam ki yemeğinizi gönül rahatlığı ile yiyebilmek için haydi birşeyler yapın.

B60Y1245_500x290cutout.jpg


http://www.ntvmsnbc.com/id/25235973/

http://www.theatlantic.com/infocus/2011/07/famine-in-east-africa/100115/

http://yardimeli.org.tr/Detay-Icerik=1842322121987&Somali-de-Cocuklar-Acliktan-Olmesin!!.aspx

http://www.kimseyokmu.org.tr/haber8...emini-yasayan-afrika-icin-seferber-oluyor.htm

http://www.ihh.org.tr/somalide-cocuklar-olumu-bekliyor-/
 

Ekli dosyalar

  • somali13.hlarge (Custom).jpg
    somali13.hlarge (Custom).jpg
    48.6 KB · Görüntüleme: 19,584
Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
10 May 2005
Mesajlar
4,908
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bulabildiğiniz farklı dernek ve yardım kuruluşların kampanyalarını buraya belirtirseniz seçenekleri çoğaltmış oluruz. Ben ilk bulduklarımı yapıştırdım.
 
Katılım
23 May 2011
Mesajlar
1,294
yardım kuruluşlarında tanıdığım bazı arkadaşlar var takip ettiğim kadarıyla gerçekten canla başla çalışıyorlar... özellikle ihh yı bu konuda çok takdir ediyorum... düşünen arkadaşlar gönül rahatlığıyla yardım edebilirler... unutmayın imkanınız olmayabilir ama imkanı olan arkadaşları, abileri yönlendirerek en az onlar kadar hayırdan pay alabiliriz....
 
Katılım
25 Tem 2008
Mesajlar
1,367
Allah yardımcıları olsun. Herkes bütçesi elverdiğince yardım etsin arkadaşlar. Bu bir insanlık görevidir, sorumluluklarımızı bilelim.
 
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
1,123
UNICEF

Ayrıca Afrika yazarak 3005'e mesaj göndermek suretiyle 10TL bağış yapabilirsiniz.
 
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
430
Konunun üzücü bir diğer boyutu da var. Bunun da bilinmesinde fayda olduğunu düşündüm.

Sorun sadece gıda maddesi yardımı değil. Bu yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamaması aynı zamanda. Bunun sebebi de aşağıda:

Dünkü Milliyet'de Sami Kohen 'in yazısından:

"Kuşkusuz Somali’deki bu drama son vermek için öncelikle yapılması gereken şey, para toplayıp bu aç insanlara yiyecek, içecek ve barınma olanaklarını sağlamaktır.
Ama iş bununla bitmiyor. Toplanacak olan yardım malzemesinin yerine ulaşması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması önemli.
İşte Somali’de bu, büyük mesele. Nedeni: İşe siyaset karışıyor...
Somali’de 1990’larda çıkan iç savaştan sonra temsili bir hükümet ve devlet otoritesi kurulamadı. Radikal İslamcı (ve El Kaide ile bağlantısı olduğu söylenen) El Şabab adlı örgüt, ülkenin kuzey ve orta bölgelerine hâkim. Başkent Mogadişu’da, BM’nin desteklediği bir hükümet var; ama ülkenin, hatta başkentin bütününe hâkim değil. BM’nin 9500 kişilik Barış Gücü dahi, sadece Mogadişu’da görev yapabiliyor.
El Şabab yöneticileri, kendi ele geçirdikleri bölgelerde ne BM, ne FAO, hiçbir “yabancı güç” istemiyorlar.
“Kuraklık dualarımızla aşılacak” diyorlar!
Şimdi Mogadişu’ya ve Kenya’daki mülteci kamplarına acil olarak gönderilecek yardımları, El Şabab denetimindeki yerlere de ulaştırmak için bu militan yöneticilerle anlaşmak gerekecek ki, bu da oldukça zor görünüyor...
"
http://dunya.milliyet.com.tr/bir-lokma-ugruna/dunya/dunyayazardetay/27.07.2011/1419189/default.htm

İsteyen tamamını okuyabilir.
 
Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
10 May 2005
Mesajlar
4,908
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Diyanet İşleri Başkanlığı kampanya yapmış. afrika yazıp 5601 e gönderilen her mesaj 5 TL
 
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
430
Benim bildiğim kadarıyla El Şebab yardımları 5 Temmuz itibariyle serbest bıraktı. İlgili haber.

Yazar Sn. Sami Kohen'e sordum. Yazının yazılış tarihi mi eski, ya da NTVMSNBC deki haber mi doğru değil diye. Cevap gelince, sizi de bilgilendiririm.

Şu an için, yardımları serbest bırakması, daha önce engellemesi sebebi ile insanların açlık çekmelerini haklı çıkarmaz.

İşin dağıtım kısmı açılmış görünüyor. Şimdi iş yardıma kaldı.
 
Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
3,117
Ben bu yardımlara hiç güvenmiyorum. Senelerdir yardım yapılıyor bir ilerleme göremedik.
 
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Katılım
31 May 2007
Mesajlar
2,408
Bulabildiğiniz farklı dernek ve yardım kuruluşların kampanyalarını buraya belirtirseniz seçenekleri çoğaltmış oluruz. Ben ilk bulduklarımı yapıştırdım.
sen kacpara veriyorson ben 3 mislini vercem ama dekont aslını görcem ondan sonra :queen::bounce:
 
Katılım
13 Nis 2010
Mesajlar
5,448
resimler bu kadar itici olanlardan seçilmemeliydi inanın yazıyı okuyamadım!
 
Katılım
21 Kas 2009
Mesajlar
5,302
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
resimler bu kadar itici olanlardan seçilmemeliydi inanın yazıyı okuyamadım!

Oda işin trajedik tarafı..
Basın yayın organları haberlerini bu şekilde sunuyor, doğal olarak paylaşım platformlarında da bizim karşımıza bu şekilde çıkıyor.

Konuyu açan moderatör konu içinde sorulması gereken, veya uydurulması gereken tüm bahanelere gereken cevabı vermiş.
Bizlere sadece sorgusuz sualsiz yardım etmeyi bırakmış.
Şahsım adına kendime hiç bir şekilde bahane uydurmadan, direk olarak yardım etmek istemediğimi, yardım edecek arkadaşlara da mani olmayacağımı burada belirtirim.

Üzülmüyormuyuz?
Tabiki üzülüyoruz..

Fakat ben herşeyden önce kendi Ülkemin çocukları için elimi taşın altına koymak isterim..
 
Son düzenleme:
Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
10 May 2005
Mesajlar
4,908
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
sen kacpara veriyorson ben 3 mislini vercem ama dekont aslını görcem ondan sonra :bounce:

Halis abi değil 3 misli en az 10 misli vermen lazım. Sen benim 100 mislim edersin en az :)
 
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
251
Cuma namazlarında hocalar kur-an kursları yerine biraz da başka şeyler için para toplasınlar.Hatırlıyorumda Savaş Ay programında Doğuda tuvaletine girilmiyecek durumda olan okulları gösterdiğinde kendi adıma çok ama çok üzüldüm.Bize adaletsizliğin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Kendi adıma hepsine olduğunca yapılmalı ama hep aynı yere değil ....
 
Katılım
4 Eyl 2006
Mesajlar
166
Yardım çağrısına bile muhalefet olanlarımız var... işi Makaraya sarmayalım arkadaşlar. Boş Beleş konuşmayalım. Ben üstüme düşeni yaptım... Herkesin yapması dileğiyle
 
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
5,242
Arkadaşlar, ben yardıma karşı değilim. Elimden geldiğincede yardımda bulunuyorum, ancak kafama bir iki tane soru takılıyor.
-Bu kadar aç insana yardım yapıp karnını doyurulacağına, kendi imkanları ile beslenmelerini sağlamak ve yatırımı bu yönde yapmak daha doğru olmazmı?
-Birde bu insanların çocukaları açlıktan ölüp duruyor (içim sızlıyor). Biz bunlara acırken oranın insanı açlıktan çocuk yapmayı düşünüyor. Bu nasıl bir mantıktır? Bizleri acındırmak duygu sömürüsü yapmak içinmi çocuk yapıyorlar ?

Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın, ama kafamda sürekli bunun gibi sorular dönüp duruyor...
 
Katılım
23 Eki 2010
Mesajlar
732
2868_.gif

SMS Bağışı, Tüm operatörlerden 2868' e boş bir mesaj (SMS) göndererek insanlığa 5 TL lik destekte bulunabilirsiniz.

kaynak:
Türk Kızılayı
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst