- Konu Yazar
Motorumu aldığımdan beri zaman zaman beliren çekiş düzensizliği sorunu tatilimi yarıda kesmeme neden olacak kadar belirginleşti. Öyle bir sorun ki şehiriçi kullanımlarda pek kendini göstermiyor. Fakat uzun yol kullanımında sürüş güvenliğini sürüş keyfini yok edecek kadar etkili oluyor. Herhangi bir devirde ve herhangi bir hızda giderken (düşük veya yüksek) sanki benzin musluğu kapatılmış yada benzin bitmiş gibi motor tekliyor.(Depo dolu-benzin musluğu kapalı değil) Bu sorun benim sürüş stilimde ortaya çıkıyor olabilir. Çünkü genelde 5. vites 80 km/h de hızı sabitleyip sürekli aynı vites aynı hızda kullanıyorum. Arada bir sollama gerekirse 90-100 km/h ye yükseliyorum. Benim sürüş stilim bu. Arıza ortaya çıkınca sabit hızımı daha da düşürerek gittim. Motoru Fethiye Honda servisine götürdüm. Baktılar motoru 4-5 km. kullandılar. Usta "tekleme yapmadı. Benzin musluğunu yedek konumuna getir. Birde öyle dene" dedi. Depo yedek konumunda kullandım. Tekleme sorunu devam etti. Tatilimi yarıda kesip İstanbula dönmeye karar verdim. Öyle enteresan bir durum ki teklemeyi her zaman yapmıyor. Fakat ne zaman yapacağını bilemeyeceğim için 50 km/h ile giden bir kamyonu bile sollamaya korkar oldum. Sorun devam ettiği için Kuşadası Honda'ya götürüp baktırdım. Murat usta sağolsun motorla 1-2 saat uğraştı. Süpabları kontrol etti(Normal). Benzin musluğunu kontrol etti(Normal) Benzin deposu hortumlarını kontrol etti.(Normal). Benzin deposundan benzin akış hızını kontrol etti(Normal). Motoru genel bir bakımdan geçirdi. Motoru kullandı. "Motorun gayet iyi görünüyor. 115 km/h hız yaptım sorun çıkarmadı" dedi. Sonuç olarak sorun çözülemedi. Bu sorunun yeni CBF150 lerin bir kısmında görüldüğünü ve henüz sebebinin tesbit edilemediğini duydum. İstanbula dönünce motoru hemen servise bırakacağım. İyi sürüşler...