Merhaba Arkadaşlar,
Bende uzun zaman öönce CBR 125 ile motosiklet aşkına başlamış biri olarak beni rahatsız eden önemli bir konu hakkında yorumda bulunmak istiyorum.
Sahibinden.com da kendime uygun yüksek hacimli bir enduro bakarken tesadüf eseri CBR 125 ve CBR 250 lerin fiyatlarına gözüm ilişti. Markanın web sitesinde belirtilen sıfır satış bedelinin oldukça üzerinde bazı "uyanık" arkadaşların talep etmiş olduğu bedeller var.
CBR 125 ve CBR 250 leri için karaborsa mantığında yüksek fiyat isteyen arkadaşlara sözüm.
1) Biz bu ulkede motosikleti sevdirmeye ve motosiklet kullananların iyi kalifikasyonda bireyler olduğunu anlatmak için çaba sarfederken bu tabiri caiz ise "fırsatçılık" nasıl bir insani algıyla eşleşiyor.
2) İmkanını zorlayarak güçlükle CBR 125 satın almayı düşünen ( sıfırına gücü yetmeyen ) 2.el satın almak isteten motosiklet aşkı ile yanıp tutuşan arkadaşlardan utanmıyor musunuz?
3) Ben motoiklet kullanıcısı olarak birkaç kucuk kaza atlattım malum tecrübe ve bu kazaların hepsinde bir motorcu yardıma koştu bana. Motorculuk duru arkadaşlar. Uyanıklık yaparken bu sözlerimi iyi düşünün. Ben 35 yaşındayım bu arada özellikle yaşça küçük kardeşlerime sesleniyorum.
4) Unutmayınki insan her yerde insandır. Siz yarın motorun uzerinden düştüğünüz zaman size ilk koşacak insan yine motorcudur.
5)Böyle küçük hesaplar peşinde koşmayın. Daha önünüzde çok uzun yollar var.
siz ortaya bıraktınız lafı hocam ama bi taşda bana geldi , yaşça büyüğümsünüz saygı duyuyuroum . daha dün itibari ile bende cbr'ımı karaborsa tabiriyle sattım.
1- ben bu motoru 2,5 ay bekledim , ki bi ben değil herkes bekliyor diyeceksiniz haklısınız. ama ben o zaman 6.500 vereyim verin diyordum kimse yanaşmıyordu satmıyordu. tek istediğim bi an önce kavuşmaktı. ama olmadı , bekledim.
bekleyen bunca insan var ama herkes aynı sabır sahibi değil. 3 ay bekleme niyetinde olmayan bi arkadaşa verdim , severek aldı.
ben açıkçası bu fırsatçılık tabirine pek hoş bakmıyorum. niye mi ? siz gelip benim motoruma çarpsanız ve ben size desem ki , bu motorun sıfır 5,500 ve ikinci eli 6,500 artık bana 6500 vermek zorundasınız , mecbursunuz o zaman haklısınız.
wikipedia serbest piyasa terimini şöyle açıklıyor.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Serbest_piyasa
Serbest piyasa, ürünün fiyatının alıcı ve satıcının karşılıklı olarak anlaşmasıyla belirlendiği, arz ve talebine hükümet tarafından müdahale yapılmayan bir piyasadır (bkz: arz ve talep). Fakat, her ne kadar serbest piyasa, hükümetin arz, talep veya fiyatlar üzerine herhangi bir müdahale yapmamasını gerektirse de, tüccarların birbirlerini zorlamamasını ya da aldatmamasını da gerektirir. Bu yüzden tüm alım ve satımlar gönüllü olarak yapılır.
yani bende şimdi ikinci el motor bakıyorum ve fiyatları sıfıra yakın olanlar var, ama ne yapabilrim. serbest piyasa ...