Arkadaşlar dün akşam motor kullanırken devir arttıkca çıt çıt bi ses geliyodu, durup kontrol ettiğimde zincirde gevşeme vardı.. 700 km'de olan bi motorda bu normalmi?
Bugün işe motorla geldim, akşam çıkışta gidip ayarlattırıcam ama huzursuz oldum

ale:
Düşük devirde, 1'nci viteste yada 2'nci viteste ufak ufak gaz açtığında (dur kalklarda ayağını yere koymamak için debriyaj - gaz yaparken mesela) bazen TAK diye ses gelir. Bu yanlış bilmiyorsam zincir takozundan gelen bir ses, gayet normal. Benim motorda da var.
Bunun dışında gaz koluna hafif bir dokunuşta, hız farketmiyor, gaz kolunun ordan (gidonun etrafından bir yerden) "çıt" diye -sanki fren manetini hafifçe sıktığında gelen ses gibi- ses geliyorsa, aynı ses bende de var.
Zincirin zaten tam sıkı olmaması lazım. Zincirin 2 - 3cm kadar esneme yapması gerekiyor.
Motora binen tecrübeli bir arkadaşına göster eğer çok gevşek olduğunu söylerse serviste iki dakkada ayarlarlar ama az önce dediğim gibi zincirin
asla tam sıkı olmaması lazım, mutlaka 2cm'lik bir esneme payı olmalı
Bu arada bu sesleri yakalayabilmen güzel, motoru tanıdıkça ileride bir şeylerin ters gitmesi durumunda dinleyerek farkına varabilirsin. :cat: