Ötenazi Hakkında Görüşleriniz (Video)

geçenlerde bir belgeselde izledim.ötanazinin yasal olduğu bir ülke.50 li yaşların sonunda bir kadın kanser hastası.ötanazi hakını kullanıyor.bu kararı verdikten sonra ki son günleri filme alınmış.en yakın arkadaşlarıyla sevdikleri yerlerde buluşuyorlar sohpet ediyorlar.hayatlarından konuşuyorlar.gülüyor eğleniyor espri yapıyorlar.hoş anlar yaşıyorlar.sonra hiçbir şey olmamış gibi vedalaşıyorlar.günah mı değil mi bilmem ama kadına ve dirayetine saygı duydum.yaşamı ve gerçeği böyle bir güçle kabullenebilmek tüylerim diken diken oldu.saygı duydum.

Mar Adentro
bu konuya eğilmiş Javier Bardem in klasını konuşturduğu güzel bir film.
izlenilmesi tavsiye olunur.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Insanlarin ne durumlara düsebilecegini hayal bile edemiyorsunuz.
Sadece filmlerden ya da etrafinizdan bir kaç cümle ile duydugunuz hayat hikayelerine göre karar veriyorsunuz.
Ama zannettiklerinizin çok daha disinda, hayal bile edemeyeceginiz acilar var.

Karim yardima muhtaç ihtiyar hastalarin özel bakim gördügü bir hastanede görevli.
Sürekli ziyaret ederim.
Her biri ayakli tarih olan ihtiyarlarla 2. dunya savasini, hatta bazilariyla 01. dunya savasini konusurum.
Sonra esim gelir.
Karsimda dag gibi duran ve hiç bir sorunu yokmus gibi görünen 80lik dedenin altinin alinma zamani geldi der götürür.

Ömrüm boyunca kendi isimi kendim gördüm.
Eger bir gün karim ya da çocuklarimdan biri altimi almaya, kiçima bez baglamaya kalkarsa, ötenazi seçenegini, hiç bir rahatsizligim olmasa bile düsünürüm.
Heleki ellerimin titremesinden bir çorbayi bile içemeyecek duruma gelirsem,yatmaktan sirtimda kolunuzu sokabileceginiz kadar bir yara açilmissa, banyomu bile tanimadigim hemsireler yaptiriyor olursa, düsünmekle de kalmam.:pale:

Başkalarının acıları hakkında ahkam kesmek kolaydır. Bırakalım da insanlar kendi yaşamları ile ilgili kararları kendileri versinler. Emin olun herkes kendi dini inancının gereklerini iyi bilir.

Yanlış hatırlamıyorsam Çetin Altan'ın lafıydı. Diyor ki; İnsan açlık grevine tokken karar verirmiş...

en doğal hak.
zorla neden tutuyorsunuz adamı arkadaş. bırakın ölmek isteyen ölsün.

Dinimizde İnsan ne zaman öleceğine karar veremez, bu karar yaratıcıya aittir..

Hristiyan'lık da ötenazi
Tanrı insana hayat verir ve yine o hayatı ancak kendisi alabilir.İnsan kendi yaşamına son veremeyeceği gibi başkasının da hayatına son veremez.İnsan kendi bedeninde tahribat yapamaz (bu konuda islam diniyle benzerlik çoktur)

Hıristiyanlık inancı her türlü ötenaziyi günah saymaktadır. Fakat Katolik kilisesinin son değerlendirmelerine göre pasif ötenazinin günah olmadığı yolundadır.

Ama yine söylüyorum ALLAH kimseyi o duruma düşürmesin..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
abi ne tesadüf ki ali demir de senden antipatik olmasın itici ama ösym nin halen başında...:p

ee adi üstünde demir tayip benle karışıtırıyordur halisin akrabası bu diye almıyordur görevden dur ilk ank.yaptıgımda söyleyeyim benle alakası yok diye :queen:

Dinimizde İnsan ne zaman öleceğine karar veremez, bu karar yaratıcıya aittir..
tanrının istemediği birşeyi yapamazsınız eğer kişi kendini öldürebilmişse zaten bu durumda bunu tanrı istememişmidir?İstemeseydi zaten böyle birşey olmazdı?
Sonuçta bu kişinin kendi tercihidir bu konuda da kimseye laf düşmez.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok
İnsanın ötenazi hakkı olmalı benim düşünceme göre de.

Pek çok olasılıktan bir tanesi mesela: Boyundan aşağı felç oldun ve gözlerinden başka bir yerini oynatamıyorsun. Bütün gün tavana bakıp altına p*sliyorsun.

Yani böyle bir duruma düşen birinin ötenazi hakkı olmasın mı? Bence olsun.

........................

Ankara Savaşı'nda büyük Türk imparatoru Emir Timur'a yenilerek esir düşen Osmanlı padişahı Yıldırım Beyazıd mesela. Ölüm sebebi kesin olarak halâ belli değildir. Ama ölümüyle ilgili iddialardan biri de, Emir Timur'a esir düşmeyi gururuna yediremeyerek yüzüğündeki zehiri içmek suretiyle yaşamına son vermesidir.

Motosikleti
D400
bu hakkın olmaması şerefsizlikten başka birşey değildir ki dini vurgular ile "ölemezsin" diyenler de farklı değildir.

Adam hasta, acılar içinde kıvranıyor, ölmek için doğa ediyor. hatta parası yok sokaklara düşmüş. ilacını bile alamıyor.

Gelip diyorsunuz ki "hayır kardeşim dinimizde canı veren allahtır o alır ancak" ee tamam da dinin bu adamın sürünmesine izin veriyor da ölmesine mi vermiyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar