hacı salyangozun haşlamasımı yoksa fırın olanımı daha iyi gidiyor :silent::queen: :queen: :queen:
Mangal daha iyimiş...:queen::queen::queen:
hacı salyangozun haşlamasımı yoksa fırın olanımı daha iyi gidiyor :silent::queen: :queen: :queen:
Yüzüklerin Efendisinden bir diyalog.
Frodo Gandalfla konuşurken "Bilbo keşke en başında fırsatı varken Gollum'u öldürseydi" der. Gandalf şöyle cevap verir. “Yaşayanların birçoğu ölümü hak ediyor. Ve ölenlerin bir kısmı da yaşamayı. Yaşamı onlara verebilir misin? Ölüm hakkında hüküm vermekte acele etme. Çünkü en bilge olanlar bile her şeyin sonunu göremez. Ben de Gollum’un ölmeden önce iyileşeceğini pek ummuyorum, ama bir şansı hep var. Sonra O, Yüzük’ün kaderiyle bağlanmış. Gönlüm bana, bu iş bitmeden onun da ister iyi yönde olsun ister kötü, mutlaka bir rol oynayacağını söylüyor; o an geldiğinde Bilbo’nun acıma duygusu birçok kişinin-en başta da senin- kaderine hükmedecektir."
Çıkmadık candan ümit kesilmez. Ne ölümcül hastalar ayağa kalkıp düzelmiştir.
Arkadaş iyi güzel yazmışsın da,
Buradaki kaç kişi, kaç kere Babasını, tamamen bilinçsiz olduğu halde hastaneye taşıdı 5 kat indirerek-çıkararak. (Battaniye, sandalye, özel taşıma sedyesi vs denemediği metod kalmadan üstelik...) Ben babam ve amcam için yaptım... Buradaki kaç kşi, kaçkere yatağında yatan yakınınla sabaha kadar sohbet etti anlamadığını duymadığını bile bile, cihazların, kaciğer desteği makinesi, ilaç otomatları vs kulağının dibinde vınlarken.. Kaç kere sonda değiştirdi buarada yazan çizen kardeşler? Kaç kişi yatak yaralarını temizlerek ''Ohh şükür, artık en azından acı duymuyor..'' dedi çürümüş derileri bisturi ile keserken??? Hepsini bir yazmaya kalksam sanırım kimsenin gönlü kaldırmaz. Kimse bilmediği, yaşamadığı şeyleri, hele de dini kisveler ve bunun yaratacağı, buradan alacağı artı puanlar için ucuz biçimde satmasın.Özellile yarım yamalak konuşmaya çalışan o insan ''bırakın beni, kurtarın Allah aşkına bu durumdan'' diye yalvarırken, gerçekten kolay değil...
Çıkmayan candan umut da çıkmaz diyenler buyursun en azından bana yardım edip yanımda dikilsinler (birşey yapmasınlar-sadece dikilsinler...)
Bu konu yüzükle falan alakalı değil, büzük ile alakalı:farao:
Tercih meselesi adam uyutun beni derse kimse karışamaz. Yukarıdaki yazdıklarımı kendim için yazdım ben. Bu arada din kisvesi filan yok ben dinsizim zaten.
acısız ölüm yoktur.
"Her canlı bir gün ölümü tadacaktır."
hani bazen bekara hanımını boşamak kolaydır ya da davulun sesi uzaktan hoş gelir...
muslüman olan biri için yasaktır intaharla aynıdır ve ayrıca bunu izin veren yakınlarıda katildir..ama bazı işler var o da beyin ölümü ayrı tutulması gerekri diye biliyorum.ayrıca ne kadar itici bir konu varsa altından sen çıkıyorsun mete yine boştasın galiba.
not:yazdıklarım müslüman olanlar için gecerli nufus kagıdında muslüman yazanlar için degildir.....
Abi boşta falan değilim...sen şimdi durup dururken niye bana kitledin anlamadım...r: konuya odaklanın dedikçe kimseye laf anlatamıyorum...
konu hoşuna gitmediyse yazmazsın olur biter...r: he hoşuna giden birşey varsa onu mu yazayım...yani ayıptır söylemesi biraz argo olacak ama Almanlar demiş ki..."neither emme nor gömme..."
![]()
Ben konuya odaklandim zaten beyin olumu haric hic uzulu calismasa bile oldurmek direk cinayetir.allah katinda kimsede onu canini almaya haki yoktur bakin tekrar diyorum beyin olumu haric bazen yogun bakimda makinelere bagli bitkisel hayat olabilir vucududa felc olabilir sadece gozleri aciktir konusamaz ama yasiyordur allah kimsenin basina vermesin ama bu durumlarda kimse kimsenin canini alamaz alan aldiran allah katinda hsabini verir tamam :cat:
tamam bende kabul ediyorum bu konu su götürmez bir mevzu...yani dinimizde değil olması tartışılması bile dinden çıkmakla eşdeğerdir...ama sadece kişilerin düşüncelerini öğrenmek istedim...ben senin şu biz ve ötekiler olayına taktım...senden olmayanlara karşı zulmün ve zalımlığınla nam saldın forumda...biraz hoşgörü...biraz sabır...biraz saygı...
oh kitledin rahatladın...sana 1 hafta yeter bu..![]()