Merhaba arkadaşlar,10.8 tl yaparl.Sen de günlük 50 km yaptın diyelim sana maliyeti 5 tl yada 6 tl civarı olacaktır.
Öncelikle yepisyeni bir üye olduğumdan hepinize selam edeyim, verdiğiniz/vereceğiniz bilgiler için teşekkür edeyim. Sonra da kafama takılan esas meseleye geleyim:
İnterleklerde epeyce dolandım ama bu motorun yakıt tüketiminin nasıl olduğunu anlayamadım açıkçası. Kimi specs'te 100km'de 4 litre yakıyor denmiş, araba/motor kullanmışlığım yok ama yine de gözüme hayli fazla göründü bu oran. (GV250 içinse 2.1 litre diyorlar mesela, neredeyse yarısı) Bu başlık altında "Chronix" isimli arkadaş ise "yakıt tüketimi tatmin edici" gibi bir şey söylemiş. Kafam biraz karıştı anlayacağınız...
Diyeceğim o ki, motoru kullanan arkadaşlar, kendi deneyimlerinden hareketle, benim gibi cahil cühelaların anlayabileceği rakamlarla bize yardımcı olsalar çok eyi olurdu, çok müteşekkir kalırdık. "Ya o rakamlara inanma sen, ben kullanıyorum, şu kadar liraya şu kadar yol gidiyorum" gibisinden söylemlere ihtiyacım var.
Motor çok güzel bence (daha iyisi Suzuki Vanvan, ama o da Türkiye'de yok

)
Geçenlerde ehliyet kursuna yazıldım, ehliyetin üzerine Honda'dan falan da özel kurs alıp temiz temiz kullanmayı düşünüyorum. Ama benzin tüketimi kafamı kurcalıyor biraz. Nihayetinde her gün okula gidip gelmeyi planlıyorum ben bu araçla (Sahil yolu üzerinden Beykoz-Üsküdar hattı), çok yakacaksa, her gün bindiğimde bir de benzin hesabı yapacaksam tadı kalmaz sonra
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.