o ne demek ya..1000 km de motor yağı kararmaz olur mu ya hiç..karardığı zamanda ''bu yağ erken kararmış bi baklım'' denir mi hiç..
Her yağın kalitesi ve özellikleri farklıdır..kimi çok erken kararır kimi 100 km de..kimi 200 km de..ama 1000-1500 km de kararmayan bir yağ henüz görmedim ..
benim bildiğim en iyi yağ castrol'e ait..power1 100 km bile bulmuyor kararmak için..
Sıfır motorda bile yağ 100 km rede simsiyah olur ki hiç bir motorda 1000 kmrede tertemiz kalamaz.Buna ısı ve metalle etkileşim sebep olur.Öyle bi motor henüz icat edilmedi yani sürtünme ve ısının olmadığı bi motor.Uzun bi sürede edilmeyecek.
tüm türkiye önünde ve noter huzurunda yapılacak olan bir test ile...
benim ybr nin yağını değiştireceğiz...katkı maddesi filan da yok..
sonra km kayıt edeceğiz ve ben bu motoru 1000 hatta 1500 km kullanacağım..ve isterseniz her 100-150 km de yağını kontrol edip renk değişikliğini kayıt edeceğiz...1500 km de bile hayır 2000 km de bile hala yağım simsiyah olmamışsa ikinizden de birer goldwing alırım..
1000 km ve altında kararırsa ikinizede ben goldwing veririm ...ok??!!!!
şu anda yağımı değiştireli 1750 km oldu ve isteyen gelip yağın rengini görebilir....
unutmayın herkes sizler gibi motor kullanmayabiliyor..ben 20 seneyi aştım bu konuda...
her motor sizinki gibi olmayabiliyor...ybr daha 5750 km de....
bişeyi konuşurken ( en azından ) benimki böyle diye söyleyin...görmediğiniz şeyler için çok emin olmayın...
nelerin icat edildiğinden bir haberiniz olsa....