6x1 watt power led sis lambası yapımı

genelde motosiklet'lerde olmazsa olmaz degil ama yeri geldiğinde çok işe yarar sis lambası .
naket motosiklet'lere pek yakışan türden sis farı bulmak biraz zor veya ben begenmiyorum :)
3-4 gün sis farı aradım en az 15 tane mağazaya bakmışımdır ama benim ER-5'e yakışacak tarzadan sis farı bulamadım malesef.
aslında normal sis farı ampülleri 1 tanesi 55 watt güç çektiği için ve bizler 2 tane sis farı takacağımızdan 2x55 watt motosiklet'e fazladan ek yük bindirmekte.
ben'de bu yüzden power led sis lambası (Gündüz farı-daytime running lights)almayı düşündüm ama piyasada pek yok ve olanlarda az sayıda ve fiyatları baya pahalı.
kısa bir araştırma sonucun'da karaköy bankalar caddesinden Bilgin Led Bilgin abiye RGB kartına işlem yaptırıp (PCB kartı oldu ) 1 watt High Power Helio/Prolight (power led) montaj ettim.mercek olarak 60 derece lens olan mercekleri kullandım.mercek açısını begenmeseydim 45 derece mercek takıcaktım ama gece kullanımında gördümkü 60 derece lens mercekler çok harika ışık vermekte.
ER-5'in sonradan taktığım PHILIPS CRYSTAL VİSİON ULTRA 4000 K farından fazla ışık vermekte :)
led'leri karta montaj işlemi ve merceklerin odaklanması gayet basit.kart altına sogutucu mecburen takıyoruz her ne kadar fazla ısınmasa'da takmasak olmuyor.
işin en can alıcı tarafı yapmış oldugumuz power led devresini monte edeceğimiz sis lambası kutusunu bulmak'tı :pale:
çok aradım oto aksesuarı satan bir arkadaşın dükkanın'da tezğah altında gözüme ilişti t takım sis lambası :p
almış oldugum sis lambalarının ön sarı camını,iç merceğini çıkarttım ve biraz kesme-biçme sonucu power led devresini sis lambası kutusuna monte edebildim :) bence baya güzel durdu.sadece geriye 2 mm beyaz pleksi'den ön koruyucu cam kesmek kaldı,su ve darbelerden korumak için :)
gerekli malzeme ve fiyatları ;

1-12 adet 1 watt 90 lümen power led
2-12 adet 60 derece lens
3-2 adet aluminyum sogutucu
4-isteğe bağlı 12 volt 20 amp.ışıklı anaktar on-of
5-Pcb led devresini içine monte edeceğimiz sis lambası kasası
6-5 mm çapında 10 cm uzunlugun'da hortum.sis kutusunun hava girişi için
7-2 adet 10 cm çapında 2 mm pleksi koruyucu cam
8-silikon tabancası + silikon
9-havya + lehim + 0,75 mm kablo (kırmızı-siyah renkli)

fiyat olarak ;
pcb kartı + 12 adet 60 derece lensler + 12 adet power led 40 TL
sis lambası kutusu 45 TL
2 adet 12 volt 20 amp. ışıklı on-of anahtar 2.5 TL
lehim ve kablo hazırda vardı :p

buyrun bunlar'da görseller :p

bu da harici on-of ışıklı anahtarlar :)

daha karanlık ortamda far ve power led sis farı ayrı ayrı yanar biçimde fotolarını çekip ekleyeceğim ,aradaki fark daha iyi belli olsun.

Son düzenleme:
Güzel çalışma . Oldukça şık ve işlevsel gözüküyor...

genelde motosiklet'lerde olmazsa olmaz degil ama yeri geldiğinde çok işe yarar sis lambası .
naket motosiklet'lere pek yakışan türden sis farı bulmak biraz zor veya ben begenmiyorum :)
3-4 gün sis farı aradım en az 15 tane mağazaya bakmışımdır ama benim ER-5'e yakışacak tarzadan sis farı bulamadım malesef.
aslında normal sis farı ampülleri 1 tanesi 55 watt güç çektiği için ve bizler 2 tane sis farı takacağımızdan 2x55 watt motosiklet'e fazladan ek yük bindirmekte.
ben'de bu yüzden power led sis lambası (Gündüz farı-daytime running lights)almayı düşündüm ama piyasada pek yok ve olanlarda az sayıda ve fiyatları baya pahalı.
kısa bir araştırma sonucun'da karaköy bankalar caddesinden Bilgin Led Bilgin abiye RGB kartına işlem yaptırıp (PCB kartı oldu ) 1 watt High Power Helio/Prolight (power led) montaj ettim.mercek olarak 60 derece lens olan mercekleri kullandım.mercek açısını begenmeseydim 45 derece mercek takıcaktım ama gece kullanımında gördümkü 60 derece lens mercekler çok harika ışık vermekte.
ER-5'in sonradan taktığım PHILIPS CRYSTAL VİSİON ULTRA 4000 K farından fazla ışık vermekte :)
led'leri karta montaj işlemi ve merceklerin odaklanması gayet basit.kart altına sogutucu mecburen takıyoruz her ne kadar fazla ısınmasa'da takmasak olmuyor.
işin en can alıcı tarafı yapmış oldugumuz power led devresini monte edeceğimiz sis lambası kutusunu bulmak'tı :pale:
çok aradım oto aksesuarı satan bir arkadaşın dükkanın'da tezğah altında gözüme ilişti t takım sis lambası :p
almış oldugum sis lambalarının ön sarı camını,iç merceğini çıkarttım ve biraz kesme-biçme sonucu power led devresini sis lambası kutusuna monte edebildim :) bence baya güzel durdu.sadece geriye 2 mm beyaz pleksi'den ön koruyucu cam kesmek kaldı,su ve darbelerden korumak için :)
gerekli malzeme ve fiyatları ;

1-12 adet 1 watt 90 lümen power led
2-12 adet 60 derece lens
3-2 adet aluminyum sogutucu
4-isteğe bağlı 12 volt 20 amp.ışıklı anaktar on-of
5-Pcb led devresini içine monte edeceğimiz sis lambası kasası
6-5 mm çapında 10 cm uzunlugun'da hortum.sis kutusunun hava girişi için
7-2 adet 10 cm çapında 2 mm pleksi koruyucu cam
8-silikon tabancası + silikon
9-havya + lehim + 0,75 mm kablo (kırmızı-siyah renkli)

fiyat olarak ;
pcb kartı + 12 adet 60 derece lensler + 12 adet power led 40 TL
sis lambası kutusu 45 TL
2 adet 12 volt 20 amp. ışıklı on-of anahtar 2.5 TL
lehim ve kablo hazırda vardı :p

buyrun bunlar'da görseller :p

bu da harici on-of ışıklı anahtarlar :)

daha karanlık ortamda far ve power led sis farı ayrı ayrı yanar biçimde fotolarını çekip ekleyeceğim ,aradaki fark daha iyi belli olsun.

Süper olmuş:queen: Eline sağlık:cat:

Bende benim Gv 250 için sis lambası araştırıyorum gerçekten sıkıntılı.Ya watt olarak çok güçlü yada tasarımlar uymuyor.Olmadı bende senin gibi toplayacağım.

Paylaşımın ilham verici teşekkürler:rendeer:

Çok güzel olmuş. Merak ettiğim birşey var. Power ledler direk 12 Volta mı bağlı yoksa arada sürücüsü var mı? Direk bağladığımızda çok fazla ısındığını biliyorum.

Süper olmuş

Abi emeğine sağlık gerçekten güzel olmuş. Gündüz böyleyse, aynadan gece gören nasa yı arar diye düşünüyorum. :)))

O poşet nedir :)

Şaka bir yana. Aklımdaki proje tam olarak buydu. 3 lü 60 derece Led yetecek bana. Ben de sürücü işini sorayım. Şu anda direk devreye bağlamışsınız gibi görünüyor. Araştırdığım kadarıyla koruyucu bir devre eklemek lazım. Ne dedi Karaköy ahalisi. Böyle bir sıkıntı olmaz diyorlarsa bende yapacağım .

Ellerinize sağlık süper olmuşlar. Çok başarılı bir çalışma.
Bende aynı uygulamayı düşünüyordum ama xenon taktım.

Süper olmuş:queen: Eline sağlık:cat:

Bende benim Gv 250 için sis lambası araştırıyorum gerçekten sıkıntılı.Ya watt olarak çok güçlü yada tasarımlar uymuyor.Olmadı bende senin gibi toplayacağım.

Paylaşımın ilham verici teşekkürler:rendeer:

gv 250 için uygun sis lambası kasası bir sürü var o yönden şanslısınız
ama naked motosikletlere hele'de ön farı yuvarlaksa seçenek pek fazla yok ve ya ben bulamadım
bu power ledler en uygunu yoksa bende 3 watt power led düşünüyordum ama ısınma sorunu işi bozuyor,O yüzden 1 watt power led kullanmak zorunda kaldım.
çok harika ışık veriyor görsellik ve görünürlük açısından'da süper + motosiklet tesisatına ve aküsüne ek yük getirmiyor.
toplam çektiği amper 12 power led'in 1,2 amper.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:51 ----------

Çok güzel olmuş. Merak ettiğim birşey var. Power ledler direk 12 Volta mı bağlı yoksa arada sürücüsü var mı? Direk bağladığımızda çok fazla ısındığını biliyorum.

arada taş direnç var.18 volt'u 10.5 volta düşürüyor.yoksa dediğiniz gibi power ledler fazla voltaj'dan ısınma yapıyor,gerçi soğutucu var ama yinede ısınıyor.
araya direnç koyup voltajı düşürünce ısınma yok neredeyse.

ben ledler 3'erli grup halide bağladım RGB devre o şekilde tasarlandı.
3 tane led 3x3.5 volt=10.5 volt yapıyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:59 ----------

Abi emeğine sağlık gerçekten güzel olmuş. Gündüz böyleyse, aynadan gece gören nasa yı arar diye düşünüyorum. :)))

teşekkür ederim
zaten normalde bunlar gündüz farı diye geçiyor :p
akşam sisleri hafif yukarı tutunca öndeki rahatsız oluyor aynadan anlaşılıyor.
geçen bizim arkadaşın arkasından gidiyorum abi diyor sadece ışık demeti görünüyor seni fark edemedim lambalardan diyor.:queen:

tamer helal sana sen yaparsın bende ugraşmadım musut hocan yeni aldım takacam güzel olmuş yakışmış ve işe yarar

O poşet nedir :)

Şaka bir yana. Aklımdaki proje tam olarak buydu. 3 lü 60 derece Led yetecek bana. Ben de sürücü işini sorayım. Şu anda direk devreye bağlamışsınız gibi görünüyor. Araştırdığım kadarıyla koruyucu bir devre eklemek lazım. Ne dedi Karaköy ahalisi. Böyle bir sıkıntı olmaz diyorlarsa bende yapacağım .

O poşet :p öndeki mavi çakar ledlerin kontrol ünitesini sudan koruyor.aklıma başka fikir gelmedi zamansızlıktan :)
isterseniz sürücü koyabiliyorsunuz,harici sürücü devreleri hazır şekilde var zaten.
ama ben ledleri 3 erli gruplar halinde rgb devresi üzerine monte ettim ve taş direnç ile voltajı düşürdüm ısınma gibi bir sıkıntı yok.
zaten karaköy'de Bilgin Led bilgin abi ile birlikte tasarladım.çok düşük amper çekmekte.
rahatlıkla yapabilirsiniz her hangi bir sıkıntı yok :cat:

sis farı ihtiyacı olan ve devre mevre anlamam arkadaş diyenler içinucuz bir çözümüm var.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-power-e27-spot-ampul-3-x-1w-45422202/detay/?

şu malzemenin 12 voltla çalışanı da var. bunların 2 tanesi s2 tip lambalardan (armut) daha fazla ışık gücü verir. adet maliyeti 10-15 tl. elektrik toptancılarında karaköyde daha ucuza bulursunuz. lambaların en az 50 000 saat kullanım ömrü var. 9 aydor kontağı kapatmadığım motorumda 1 kış boyunca üstüne kar, yağmur, çamur yağmıştır ve hala çalışıyor. malzeme kolay kolay bozulabilen bir malzeme değil.

uygulaması; parklardan paralel çekip lambanın uçlarına bağlarsanız, bir de araya anahtar koyarsanız istediğiniz anda yanan sis lambalarınız hazır. motor koruma demirinize 2 adet kelepçeyle motorunuza sabitleyebilirsiniz. koruma demirinin içine lastik atarsanız koruma demiriniz zarar görmez.

Kardeşim eline sağlık,1100 xx e olan bir şey varmı elinde :cat:

Teşekkürler Tünal abim sen beğendiysen işlem tamamdır
patentini almalı şimdi bu ürünün :p
abi tamamen görsellikle alakalı,beğenilen kasanın içine 3-6-9'arlı şekilde power ledleri uydurmak kalıyor geriye.

Tamer slm.Banada bu takımdan temin edebilirmisin? Vaktim olmuyor almaya.Malzemeleri alsan yeter montajı hallederim.

Ellerinize sağlık süper olmuşlar. Çok başarılı bir çalışma.
Bende aynı uygulamayı düşünüyordum ama xenon taktım.

Teşekkürler
zenon bende takmayı düşünüyordum ama takmasan daha iyi olur dedi ustam
gerçi kaliteli balastı olan zenon takabilirsin dedi.şu an için pek gerek kalmadı neredeyse.
bir'de bu tarz sis lambalarının güzel bir tarafı var ön cama istediğiniz renk filim taktıgınızda sislerin ışığı O renk oluyor :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:32 ----------

çok başarılı olmuş.. ellerine sağlık

teşekkür ederim.paylaşmak güzeldir :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:40 ----------

tamer helal sana sen yaparsın bende ugraşmadım musut hocan yeni aldım takacam güzel olmuş yakışmış ve işe yarar

abi işimiz bu :p
öyle her şeye para verirsek vay halimize :)
sen birde yakından verdiği ışığı görmelisin :cat:
akşam bir kaç resim çektim gece nasıl ışık verdiğine dair bak bakalım ne durumda.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:48 ----------

sis farı ihtiyacı olan ve devre mevre anlamam arkadaş diyenler içinucuz bir çözümüm var.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-power-e27-spot-ampul-3-x-1w-45422202/detay/?

şu malzemenin 12 voltla çalışanı da var. bunların 2 tanesi s2 tip lambalardan (armut) daha fazla ışık gücü verir. adet maliyeti 10-15 tl. elektrik toptancılarında karaköyde daha ucuza bulursunuz. lambaların en az 50 000 saat kullanım ömrü var. 9 aydor kontağı kapatmadığım motorumda 1 kış boyunca üstüne kar, yağmur, çamur yağmıştır ve hala çalışıyor. malzeme kolay kolay bozulabilen bir malzeme değil.

uygulaması; parklardan paralel çekip lambanın uçlarına bağlarsanız, bir de araya anahtar koyarsanız istediğiniz anda yanan sis lambalarınız hazır. motor koruma demirinize 2 adet kelepçeyle motorunuza sabitleyebilirsiniz. koruma demirinin içine lastik atarsanız koruma demiriniz zarar görmez.

O lambalar iç mekan kullanım amaçlı eski türde spot armatürler için kullanılır.
onların 12 voltta çalışanıda var taviki karaköyde fiyatı 29 TL tanesinin.
burda benim için önemli olan fiyat degil görsellik ve verdigi ışık açısı ve ışık gücü.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:51 ----------

Tamer slm.Banada bu takımdan temin edebilirmisin? Vaktim olmuyor almaya.Malzemeleri alsan yeter montajı hallederim.

selam Ergün abi
sana devre+power ledler+soğutucu+lens mercekler dağınık şekildemi olsun
yoksa montajlı şekildemi ve kaçarlı grup led istiyorsun abi.sığdıracağın kutunun ebatı önemli burda gerisi kolay.

Devre+power ledler+soğutucu+lens mercekler dağınık şekilde 6 şarlı Tamer,kutuyu ayarlarım bir şekilde.senin kullandıklarından.

dün akşam çektiğim gece resimleri
ortam pek müsait değildi ama fikir vermek açısından
normal görüntü

kısa farlar ile birlikte görüntü

sadece power ledler

power led + kısa lamba

sadece kısa hüzmeli far

fikirlerinizi alalım ,değişiklik yapma ihtimali var mercek açıları ile.daha dar açılı ışık demeti yapabiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar