- Motosikleti
- Honda CBF 150, CF Moto MT 650
- Konu Yazar
Eşimle sürüş halinde rahat konuşamamaktan muzdarip olduğumuz için uzun süredir bir intercom çözümü arıyordum kendime.İlk aranmaya başladığım zamanlar fiyatlar oldukça yüksekti, ki halen öyle.Alternatif neler olur diye düşünürken bir ara çoğu kişinin denediği "telsiz" ve kask içi kulaklık mikrofon olayından tutun da, elektronikçi bir arkadaşıma sesleri aktaracak ufak kapalı bir devre yaptırabilirmiyime kadar herşeyi araştırdım.Çünkü aslında son derece basit bir devre ile halledilebilecek bir şeye tonla para vermek istemiyordum.Devre işi için "azimli" bir elektronikçi arkadaş bulamayınca o iş de yattı.Ben de fiyatları ortalama 130-160 ytl arasında değişen telsizlerden almaya karar vermiştim en son.Hem böylece grup sürüşlerinde benzer diğer sürücülerle de irtibat kurabilirdim ama tabii ki bu sık sık yaşanan bir durum değildi.Ha bugün ha yarın alırım diye düşünürken gittigidiyorda ne göreyim.Adamlar oturmuş, uğraşmış benim elektronikçi arkadaşıma yaptırtayım dediğim devreyi eli yüzü düzgün bir şekilde yapıp satışa bile sunmuşlar gavur ellerinde ve bir Türk girişimci arkadaşta bu malı görmüş, beğenmiş, almış ve açık arttırmaya koymuş gittigidiyorda.açılış fiyatını görünce hemen zıpladım ben tabii ki.Arkadaş 20 ytl den satışa sunmuş toplam 3 adet ürünü.2 si hemen satıldı ve benim tekliflerim düşük kaldı.3'ncüde ise MT'ye de üye bir arkadaşla bir parça çekişerek ürüne 41 ytl ye sahip oldum
.
İşte aldığım intercom:
Özellikleri:
* Motorsiklet kask içi ikili mikrofon kulaklık seti
* Ses arttırma azaltma tuşları
* Harici ses aygıtı girişi mevcuttur.
* Her pakette iki adet kulaklık mikrofon, kabloları, ve ana ünite bulunmaktadır.
* iki adet küçük kalem pil ile çalışır.(AAA Pil)
* İnterkom arkasında metal sabitleme ünitesi vardır.
Ben açtıktan sonra yaptığım denemede gayet iyi, kaliteli ve net ses aldım cihazdan.Kulaklık kabloları ve kendisi oldukça ince.Sadece belki tam kulak içine giren kısım bir parça rahatsızlık verebilir başlarda ama zamanla alışılır diye düşünüyorum.Çok kaliteli bir ürün bence.Piyasada başka yerlerde de acaba satışta varmıdır diye baktım ama hiç bir yerde, yurtdışında dahi rastlayamadım ürüne.Ama sonuçta şu an ve sanırım uzun bir süre için motosiklet keyfini sürerken eşimle konuşabilme derdim son buldu...
(Reklam amaçlı yazmadım, lütfen farklı düşünmeyin, uzun zamandır aradığım ve çok makul bulduğum bir ürünü paylaşmak istedim sizlerle)
İşte aldığım intercom:
Özellikleri:
* Motorsiklet kask içi ikili mikrofon kulaklık seti
* Ses arttırma azaltma tuşları
* Harici ses aygıtı girişi mevcuttur.
* Her pakette iki adet kulaklık mikrofon, kabloları, ve ana ünite bulunmaktadır.
* iki adet küçük kalem pil ile çalışır.(AAA Pil)
* İnterkom arkasında metal sabitleme ünitesi vardır.
Ben açtıktan sonra yaptığım denemede gayet iyi, kaliteli ve net ses aldım cihazdan.Kulaklık kabloları ve kendisi oldukça ince.Sadece belki tam kulak içine giren kısım bir parça rahatsızlık verebilir başlarda ama zamanla alışılır diye düşünüyorum.Çok kaliteli bir ürün bence.Piyasada başka yerlerde de acaba satışta varmıdır diye baktım ama hiç bir yerde, yurtdışında dahi rastlayamadım ürüne.Ama sonuçta şu an ve sanırım uzun bir süre için motosiklet keyfini sürerken eşimle konuşabilme derdim son buldu...
(Reklam amaçlı yazmadım, lütfen farklı düşünmeyin, uzun zamandır aradığım ve çok makul bulduğum bir ürünü paylaşmak istedim sizlerle)