egzoz kendiliğinden patlıyor

arkadaşlar iki gün önce motora benzin karıştı şüphesiyle yağı komple değiştirmiştim yağ filtresiyle beraber ama aynı sorun gene tekrarladı deli olacağım:pr:

Motorum Kawasaki er-5 önceki hafta hiçbir sorun yoktu. daha sonra ogun balatıyı yaptırdığımda yedek depoya aldım benzinciye cektim motoru benzinimi doldurdum. daha sonra lanet sorun başladı 2. vites te 5000 6000 devirde geldiğimde birden devir kesiyor motor yığılıyor. yeniden gaz yeyip egzoz patlatıyor. korktum benzin mi karıştı die gittim direkman yagını değiştirdim dün
dünden beridir düzgün bir şekilde yolumu yaptım. sonra bu sefer bp den benzin aldım. sonra sınava girdim çıktım gene aynı sorun :queen:

Acaba pislikmi var içinde motorun
yoksa başka istasyonlardan benzin alıncamı böyle yapıyor anlamadım
bujilerden mi yoksa :salut:
ustama falan artık güvenmiyorum para tuzagı hepsi
şu sınav zamanı acayip strese soktu lütfen çözüm verin???

er-5 de bujı ye nasıl bakacağım depoyu mu sökmem lazım?

yaa götürdükte işte beter etti. acaba nelerden kaynaklı olabilir ilk defa bp den benzin aldım ondan benzin farklılığından olmuş olabilir mi acaba???

yedek depoyu açınca yedek depodaki pislik önce benzin hortumuna, oradan karbüratöre doldu. belki ince pislikler silindire bile girmiş olabilir diyorum. inşallah böyle değildir. inşallah yanılıyorumdur. benzin hortumuyla kontrole başla bence.

bilemiyorum deli olcam birde arada bir yapıor nedense çalışmasında falan bişey yok nedense:pr:

egzoz niye patlar? silindire giden benzin yanmadığı için yani ateşleme olmadığı için.
yani bujide sorun olabilir, ateşleme bobininde olabilir, cdi da olabilir, tetikleyicide olabilir. ama ilk bakılması gereken yer buji haliyle.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kawasaki'lerde Benzin musluğu kendine yakın olan karbüratörün girişindeki vakum ucundan kendine gelen bir hortum yoluyla çalışır.Bu hortumdaki çatlak geçici olarak vakum kaybına dolayısıyla musluğun benzin kesmesine sebeb olabilkir.Emin
olmak için musluğu orta konuma alıp deneyebilirsin.Bu konumda benzin direk akar duruma gelir.Durunca normale almak gerekir.Musluğun depo içindeki uçlarında süzgeç vardır,depo pisliğini karbüratöre vermez.

Kawasaki'lerde Benzin musluğu kendine yakın olan karbüratörün girişindeki vakum ucundan kendine gelen bir hortum yoluyla çalışır.Bu hortumdaki çatlak geçici olarak vakum kaybına dolayısıyla musluğun benzin kesmesine sebeb olabilkir.Emin
olmak için musluğu orta konuma alıp deneyebilirsin.Bu konumda benzin direk akar duruma gelir.Durunca normale almak gerekir.Musluğun depo içindeki uçlarında süzgeç vardır,depo pisliğini karbüratöre vermez.

teşekkürler; yanlış bilgilendirme yaptıysam özür dilerim.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
teşekkürler; yanlış bilgilendirme yaptıysam özür dilerim.

Söylediğin yanlış değil,ama,eski bir Kawasaki kullanıcısı olarak belirtmek istedim.
Müdahale görmüş depolarda,uzun süre kullanılmadan boş bırakılanm depolarda ve bu depolar UCUZ motosikletlerin üzerindeyse dediğin aynen olur.

bilgileriniz için teşekkürler büyük ihtimal bujiden diye düşünüyorum ben ama sizin söylediğiniz de çok mantıklı:cat:

bence pis benzinden kaynaklı arıza.bir kaç sefer Opet harici istasyondan yakıt aldığımda tekleme yapmaya başlamıştı motor.karbüratör altına ped şişe koyup karbüratör taliyesinden benzin boşalttım .boşalttıgım ped şişe içinde bir tatlı kaşıgı su çıktı.
hemen depoyu söktüm içindeki benzinin çogunu bidona boşalttım 1 lt'ye yakın depo içinde bıraktım.depoyu biraz çalkaladım ve içerdeki benzini tahliyeden boşalttım ve akabinde karbüratör temizligi 2 adet orjinal buji İşlem tamamdır.Opet harici başka istasyondan mümkünse yakıt almamaya çalışırım.

Benzin muslugunda filtre var zaten , hadi onu aştı karbüratör tamburunda kalır .
bujiler olabilir ama eski kawasaki kullanıcısı olan abimizi dinlemekte çok fayda var

bence pis benzinden kaynaklı arıza.bir kaç sefer Opet harici istasyondan yakıt aldığımda tekleme yapmaya başlamıştı motor.karbüratör altına ped şişe koyup karbüratör taliyesinden benzin boşalttım .boşalttıgım ped şişe içinde bir tatlı kaşıgı su çıktı.
hemen depoyu söktüm içindeki benzinin çogunu bidona boşalttım 1 lt'ye yakın depo içinde bıraktım.depoyu biraz çalkaladım ve içerdeki benzini tahliyeden boşalttım ve akabinde karbüratör temizligi 2 adet orjinal buji İşlem tamamdır.Opet harici başka istasyondan mümkünse yakıt almamaya çalışırım.

bunu şimdi tam olarak nasıl yapacaz bana detaylı bir şekilde anlatırmısın ben bujiden diye düşünüyorum :wiinkk: dün bir ustaya sordum %90 bujiden dir dedi motor çalışır buji eskiyse ama yüksek hızlara ulasırken ateşlemeyi keser ve içerde ki benzini dışarı atar dedi:farao:
benim senden ricam bu işlemleri kendim yapmak istiyorum bunun içinde bujiyi nasıl sökecem ve benzini nasıl boşaltacağım:cat: depoyu ve hava filtresini de nasıl çıkaracağımı anlatırsan daha sağlıklı bir çalışma yapabilirim:cat: artık ustalara güvenmiyorum çünkü :pr:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bunu şimdi tam olarak nasıl yapacaz bana detaylı bir şekilde anlatırmısın ben bujiden diye düşünüyorum :wiinkk: dün bir ustaya sordum %90 bujiden dir dedi motor çalışır buji eskiyse ama yüksek hızlara ulasırken ateşlemeyi keser ve içerde ki benzini dışarı atar dedi:farao:
benim senden ricam bu işlemleri kendim yapmak istiyorum bunun içinde bujiyi nasıl sökecem ve benzini nasıl boşaltacağım:cat: depoyu ve hava filtresini de nasıl çıkaracağımı anlatırsan daha sağlıklı bir çalışma yapabilirim:cat: artık ustalara güvenmiyorum çünkü :pr:

Birkaç sorum var öncelikle:
Yeterli ekipmanın varmı?
Söküp takma tecrüben ne kadar?
İngilizce okuyup anlarmısın veya yardımcı olacak biri varmı?

er5 çift silindir bir makine ve iki bujininde aynı anda aynı şekilde bozulması yüzde kaç olasılıktır.Buji diyenlerden açıklama lütfen?
Ben en 500 (aynı makine) tek silindir buji kablosu takılı olmadan 80 km hıza kadar çıktım.Makine böyle bir makine.
Bu arıza genel elektrik kesilmesiyle ilgili.Akü başından başlıyarak ileri doğru gitmek gerekir.

Birkaç sorum var öncelikle:
Yeterli ekipmanın varmı?
Söküp takma tecrüben ne kadar?
İngilizce okuyup anlarmısın veya yardımcı olacak biri varmı?

er5 çift silindir bir makine ve iki bujininde aynı anda aynı şekilde bozulması yüzde kaç olasılıktır.Buji diyenlerden açıklama lütfen?
Ben en 500 (aynı makine) tek silindir buji kablosu takılı olmadan 80 km hıza kadar çıktım.Makine böyle bir makine.
Bu arıza genel elektrik kesilmesiyle ilgili.Akü başından başlıyarak ileri doğru gitmek gerekir.

80 km/h ye çıkılamaması ile ilgili bir bilgi göremedim!..
Düşük devirlerde, hatta boşta yüksek devirlerde sorunsuz çalışma olur yine de yakılamayan benzin atılarak egzozda patlama yapar, motor yüklü iken özellikle hızlanmada yada şöyle söyliyim, ani fazla gaz verdiğimiz noktada boğulur, tekleme yapar. Tek silindir de ise gazı kesmezseniz stop bile edebilir.
Emin olamayız ama bujileri değiştirip başka aksamlara dokunmadan bir deneme yapılması daha doğru.

yaaa ben birazdan motorda ki benzini boşaltacağım başka benzin koyacağım bence sorun benzinden kaynaklanıyor. ama dediğiniz gibi aküden de olabilir bence yinede bağlantı noktalaranıda bakmakta fayda var tavsiyeler için teşekkürler.

Benim bildiğim bu tarz patlamalar hava yüzüden oluyor benzin-hava karışımında hava fazla olunca böyle patlamalar yapıyor.Başka sebepleri varsa bilemem benim bilgim bu kadar la sınırlı hava ayarını kontrol ettir istersen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar